luni, 5 septembrie 2011

Saptamina 35


Pentru inceput e nevoie de o completare pt saptamina trecuta.
Simbata am mai condus o tura mai mica, s-a ajung aproape de destinatie.Din pacate nu am gasit loc in parcarea de linga Sinshem , era un muzeu in aer liber inclusiv cu un Concorde..asa ca am mers pina in prima parcare…mica si cocheta..unde mai era un coleg ungur cu un Volvo, deci daca e cu Volvo e mon amis!!!…Obosit am pus un film si am adormit…seara o gustare si iar cinema IBMan. Duminca dimineata,pe la 9 apare linga mine colegul meu de parcare.Din pacate avea o problema ,nu ii mai pornea bibeloul…analizam in maghiara, engleza,germana si binenteles in romana problema..punem cablurile de curent la indemina si ma apuc de facut cartorfi prajiti,,Cred ca ati inteles ca asta e specialitatea bucatarului care  sint… Colegul aduce niste crenvustii sa ii prajim ,,eu scot lectura literar berar germana si incepem sa povestim despre una despre alta.Binenteles ca imediat ce ne-am apucat de mincat a venit un camion de 10 t si ne-am apucat de treaba…adica de depanare… Reusim in 2 minute sa pornim camionul …si ne intoarcem la masa… Nu ne apucam bine ca vine la noi un american care avea o problema cu masina mica..Deci e clar, mincam mincarea rece…. Probleme cu temperatura la apa.adica apa lipsa in radiator….plus citeva erori pe calculator.. Din pacate pt american gasim apa in ulei si il indrumam catre depanare..Ne intoarcem la masa….sau de foame sau din politete colegul meu minca mai cu spor ca mine…. Ne retragem in cabine pentru siesta .
Seara mai facem o poveste despre una despre alta si ne pregatim pentru a doua zi.el mergea catre casa eu mai aveam 10 km….fiecare cu avantajul lui….

LUNI
Program de inginer, ajung elegant pe strada de destinatie,dar nr 95  nu vrea sa fie pe nici unde.Opresc intr-o statie de autobuz si fac o recunoastere rapida ..identific zona…fac o intoarcere romaneasca si gasesc intrarea,mascata de o mica ghereta…birou si Warten…deja nu imi place limba germana….
Dupa 30 min primesc rampa 1 si un transpalet electric, no problem ca sint doar 5 containere ..ce nu am inteles e de ce le-am adus eu la plus2 grade cind in depozit sint 20 si nu vad nici macar o instalatie de climatizare la birou.Descarc si binenteles ca mai stau 20 minute dupa acte.
Sun la baza si primesc traseu catre baza. Am 3 descarcari…din fericire incarc din baza..Dar fericirea asta are si ea limitele ei.
La birou,planul de pe hirtie e pentru supersonice….negociez cu Aurelie, ca am uitat sa va spun de ea, e dispcera mea germana,dar din Franta…..ALLES les Bleu!!!....si ca un om de stiinta care e…schimba descarcarea 2 cu 3 ….si raminem prieteni…. Din pacate a doua incarcare e de blestamatele rampe 400,aici intra pe fundal melodia 400 rampa blestemata….cu temperatura controlata…..unde toata lumea mult asteapta…
Incarc,alimentez iau actele si plec fara sa fac cumparaturi, am promis ca ajung si mai gasesc eu ceva comestibil in lada…..
Ma mai uit odata  cu jale la traseu…si la drum.

MARTI
Zona de Franta unde am descarcarile …Dijon Lyon ,Clermont Ferrand are drumurile nationale cu tranzitul interzis..deci scot un randament deosebit si ajung la Dijon,,,Dachser Dijon, din pacate doar pe hirtie ca e un exGravelou…si  care isi si mutase intrarea pe o strada paralela…. Ajung si la birou..unde am gasit pe cineva care nu auzise de mine….nici macar de Memmingen…negociem si apare vijelioasa la receptie ,o mica sefa,la statura..ca deja toata lumea luase pozitia de drepti..Dachser Memmingen, OUI, parles francais ,Oui….rampa 41…Merci beaucoup….ALEEZ les Bleu!!!
Descarc  si iau paleti la schimb, trag un pic de timp si ma duc dupa acte pe jos…din pacate se cunoaste ca nu e dachser original….e altfel….dar asta e…
Plec catre a doua descarcare si ajung cu 10 ore mai devreme…ca iar am marfa de aia care numai noaptea se descarca….dar deja e altceva…exista parcare de asteptare ceeace fac si eu… Plec per pedes sa cumpar ceva de mincare , am trecut pe linga o zona comerciala.. Din pacate ,zona era la 3 km de depozit si magazinul de alimente era in capatul celalalt adica plus 2 km…Cumpar doar piine, apa si ceva mezeluri…. Nu am facut scoala de soferi ca sa car pe jos bagajele, nici chiar cu mincare…

MIERCURI
Deja trec la program de muncitor,la 3.30 ma duc la birou cu actele…si primesc o rampa prea indepartata pentru orice fel de smecherie…dar asta… Trag masina in rampa si incep cu o pauza….schimb paletii si pt a cistiga timp las camionul in rampa…la birou..ceata locala…un palet nu era scanabil…si am invatat ca asta e un grand probleme,…macar puteau semn cu rezerva controlului…dar asta e…pina la urma se gaseste o solutie si pot pleca…..
E prea devreme pentru munca..si mai trag un pui de somn, 55 minute , intr-o parcare inainte sa ies de pe autostrada…
Ajung cu bine si la a 3a descarcare,locatie cunoscuta, dar la care incepea programul la 8,30…ingineri..ca doar fabricau panouri solare….Apare un factor de decizie, care decide ca pot intra ..si imediat il gasesc pe amicul meu micul stivuitorist francez….care descarca prea repede si nu pot face nici 15 minute pauza….dar….negociem…si Alles les bleu!!!
Dupa ce gat si cu pauza, trag camionul la o rampa dezafectata si astept… Incarcare vine de la 150 km..autostrada…Vive la France!!!
Ajung la depozit, urmeaza sa incarc de la un depozit nou prajitura cu brinza,65 de paleti adica si la etaj….sper sa nu fie grea….9 tone….e undeva la mijloc…
Cum cine incepe de dimineata ,nu are somn..dar gata mai repede ziua de lucru….opresc cu 10 minute inainte de expirarea timpului de lucru marit…..
JOI
Ajung cu bine in germanica, locatie cunoscuta, am mai adus banane , si fac o incercare la birou…. Dar vise..sintem in Germania…si neaparat trebuie sa invat limba asta…..Vestea buna e sint al doilea ,dar miine dimineata al 6.
Preventiv, e masina de schimb in Germania cu sefu, mai fac un mic program administrativ…si stau pe net cu prietenii.
Din pacate, sau din fericire nu am loc catre casa..dar ramin tot singur pe camion….

 VINERI

Program de muncitor ,la 5,30 sint cu cafeaua bauta in birou….unde sint deja 7 soferi…primesc rampa 21 dupa ce gata camionul care e deja in rampa.. ma abtin sa comentez ,dar dupa ce invat sa imi cer drepturile in germana,,,promit solemn….
Mai beau 1,2,3 cafele si trag si eu la rampa…la 7.30… aici intra in fundal melodia….foaie verde spic de piine,multa prajitura nu e buna…. Mai fac 2 ture prin imensa hala sa gasesc  transpaletul cu care sa pot descarca…. Si ma apuc cu jale…era marfa pentru 5 lidl, deci care trebuie pusa fiecare la locul ei…. Plec obosit dar bucuros ca am scapat la 9,30.
Primesc bucuros confirmarea ca incarc pahare de plastic pentru o zona sigur cu brinza la retur..unde imi primesc si cei 65 de paleti …incepe bine sfirsitul de saptamina…
La incarcare, totul merge ok, ajung in baza alimentez si ma duc la Aurelie….aflu ca de fapt nu trebuia sa incarc decit 33 paleti cu prjitura…cineva facuse o greseala…dar e ok si asa…. Inca nu primesc returul, ceeace ma ingrijoreaza un pic….
Plec si culmea ,trebuie sa ma opresc cu 20 km inainte de a iesi din germanica…ce inseamna sa ai noroc. Povestesc pe net, si mai fac un pic pe jardarmul pe soferii.ro….Din pacate nu toata lumea e pe net..dar C’est la vie!!!

SIMBATA

S-a terminat cu restrictiile de circulatie in weekend exact la timp, era culmea sa duc si pahare de plastic la temperatura.. Asa ca incep ziua devreme….
Nu pot potrivi programul nici cum si ma opresc preventiv inainte de Paris..ca mai bine sa fie timp decit sa stau prin vreun sos sa fac pauza…
Conform planului de lupta..vreau sa ajung dincolo de Evreux..sa imi ramina timp luni sa fac o intilnire cu colegii care au venit de acasa si au geanta mea….care incarca luni la brinza.
Pe drum primesc si returul Mittwoch ora 7 brinza..din pacate limba germana inca nicht..pe drum aglomeratie si nu gasesc in dictionar zilele saptaminii in mers…
Dar evrika , e miercuri …deja viitorul suna bine…
Gasesc loc si in parcarea programata..dar cind sa ma pauc de bucatarit..incepe o furtuna de groaza…deci e clar hrana rece si cinema ….
Dupa ploaie vine soare si repede incepem un cenaclu in parcare, eu,un bulgar si 2 polonezi….
Fac si un pic de program administrativ.
Din pacate linga mine parcheaza un englez cu frigul pe continuu, dar C’est la vie!!!

Duminica

Incepe devreme…la 11…e racoare  si ma apuc de micul dejun ,ca doar sint meserias..am bifat o omleta cu suplimente de carne…dar ploaia vine again..parca as fi in UK…maninc in cabina..
Bine ca macar e racoare….
Ma apuc si de scris la blog….ca vad ca s-au inmultit controalele…si inca nu s-au prescris punctele de penalizare…
Dau si o consulatie pentru internet conection si recuparare parola facebook ca vorba aia ..mai stiu si eu cit au uitat altii….dar ce nu face cineva pentru un Coleg.
Ma viziteaza niste martori de a lui Iehova ,care imi dau revistele Treziti-va! care imi lipsesc din colectia inceputa acum 3 saptamini….tot aici in parcare…oameni de treaba… o revista cu Ce influenta are muzica asupra noastra?...promit sa o citesc atent…ca cealalta e cu Cind va lua sfirsit suferinta?....si e prea complicata…
Vreau sa salut Olanda, si sa programez o intilnire pe marti….cind o sa fiu la cafeaneaua mea, bineteles dupa ce imi mai incerc odata norocul in dragoste la spalatorie….poate e alt scenarist tura asta…

Toate cele bune TUTUROR!!!!

Vielen dank fur ihre aufmerksamkeit!!! 


2 comentarii:

  1. Hahahaha, super tare chestia in germana!!! Sunt cu totul de acord cu ea, sa sti ca ai dreptate, ai gresit un pic la a treia litera din partea din mijloc dinspre cotitura....dar merge si asa. :) Am inteles ce vroiai sa zici, sa ne vedem cu bine!!!

    RăspundețiȘtergere