luni, 11 iulie 2011

saptamina 27




LUNI

Din pacate , fiecare zi de luni vine dupa cel putin o zi libera,deci e greu.
       Deschiderea programului artistic se da la ora 6, gasesc dupa o plimbare prin curtea fabricii ,omul care stie si face tot, Micul stivuitorist francez…schimbam salutul uzual si primim rampa 6.Descarcam lapte praf,in pungi de cite o tona, care conform regulamentelor in vigoare trebuie legate cu chinga… aici se aude in fundal melodia Offf tu chinga blastamata!!!!. Le aranjez provizoriu ca urmeaza sa incarcam betoane,adica podele pentru grajduri in care vor creste si da lapte bio,niste vaci. Dupa descarcare si vizarea actelor plecam in Belgia pt incarcare.
 Ajungem la fabrica de podele dupa 4 ore de mers.Am avut ocazia sa vizitez si citeva sate, elegante, belgiene.Mi-am adus aminte ca Mircea dispecerul meu de la DeRooy e domiciliat in Belgia,ii doresc in gind sa stea intr-un asa sat.
La fabrica ajungem exact cind e soarele mai mare si mai calduros…déjà Off prelata de prelata e slagar….primim un loc de incarcare intr-o zona libera de betoane si decopertam complet .Micul stivuitorist Belgian vorbeste decit in germane, deci ne intelegem ca fiecare sa faca treaba lui…. Stivuieste podele in ritm de dans,iar saua trozneste ca un vapor de pirati incarcat cu bogatii capturate.
Dupa o ora si un dus provizoriu sintem gata de drum.Si plecam …. Oprim in Luxemburg la schimb si o cumpar o cafea ….
Destinatia podelelor este o casa particulara dintr-un sat german de pe linga Elvetia.
Ajungem la 3 in zona si vedem capatul strazii, elegante un pic in urcare si fff ingusta.Deci un giratoriu si ne intoarcem la iesirea din sat unde am punctat o parcare.

MARTI

        La ora cind unii oameni sint satui de lucru.imi iau hainele de oras si plec la plimbare, Ioana zice ca sint 1,8 km….sport miscare sanatate.Orasel/sat elegant ,nemtesc cu aer elvetian….ajung in zona…strada ingusta ,case cochete..gasesc cu ajutor nr 11 si propietarul e in gradj,…ala vechi…I se lumineaza ochii cind vede de ce il caut si el in germana si eu in engleza povestim prieteneste pina ajungem la locatia santierului…. Intreb daca are utilaj…raspunde ….sper ca a zis ca are… Ma intorc pina la drumul principal si lansez semnalele convenite cu colegul meu sa vina cu camionul….
Decopertam pe o parte si micul tractorist german devenit stivuitorist amator incepe descarcarea….dupa 2 ore podele sint stivuite nemteste la marginea terenului.Apare si sotia, e un pic poliglota ,si ne intelegem in germana si engleza. Binenteles ca prin zona mai trecusera niste romani, mai colorati, care au lansat zvonul ca in Ro se moare de foame..dar care au luati de politie pentru unele fapte…. Contrazic ,elegant, versiunea lor cu ceva in genul …ca nu e prea bine si ca totusi nu se moare de foame….si ca venim sa lucram in alta tara pentru un pic de plus….. Devenim amici si recunoaste ca si ea romanca…dar svabi/sasi…si ca plecat de mica din tara…..nu ma supar ..dar putea sa zica de la inceput….
Plecam sa incarcam 4 tone de praf chimic nepericulos..deci ne scoatem pirleala cu betoanele…
Ajungem si in baza si primim retur betoane….deja parca as face o reclamatie la cna-ul regizorilor.Avantajul e ca avem miine descarcarea si poimiine incarcare..deci viitorul suna bine.Alimentam si plecam.Facem popasul la cumparaturi care e déjà standard. Si oprim camionul la ora 3.

MIERCURI

Pentru ca am gasit loc de parcare int-o zona unde incepea restrictia de oprire la 7.30….dorm mai cu atentie….si incepem ziua un pic mai devreme.Intr-am si noi cu toata lumea cind se deschide poarta…din motive strategice ajungem a doua serie la cele 3 rampe unde se descarca.Micul stivuitorist francez si magazionerul nu se incadreaza in stas-ul placut si cunoscut.Ca fapt divers,nea magazionerul arunca o vorba printre dinti cind il rog sa puna stampila pe delegatii…..Forbiden….oricum i-am multumit si am zis in gind un ALEEZ les Bleu!!!!
Dupa ce mincam micul dejun si prinzul all in one plecam spre betoane…si culmea ajungem…..Cum nu sintem prea obositi, incepem pauza cu o masa….e o parcare retrasa,cu umbra si linga un hotel cochet….. Cind imi faceam siesta , pornesc si laptopul si Bingo gasesc o net pe o retea lasata default..semnalul de 10% ma oblige sa inventez apa calda..daca as fi avut o strecuratoare imi faceam pe loc o antena….ajung la 24% deci e ok.
Dau o geana pe la radio, liniste si pace….gasca nu e nici pe mess…asa ca il las pe colegul meu… Fac o tura pe soferii.ro, lumea e pe acasa,….povestesc si cu colega mea Kathy,postez si pe blog 2 axiome …..si e déjà ora 2.

JOI
Cum speranta moare ultima pun ceasul sa sune la 6.06 ,si intru pe net…..pauza….. asta e.Transmit salutari si aflu noutati la o poveste pe mess.Cind incep mai tare navigatia….trebuie sa abandonez…mergem la incarcat.Transmit un Buna dimineata off line si asta e.
La betoanem acelas mic stivuitorist Belgian descurcaret, problema e ca trebuie incarcata mai inalt , dimensiunile nu se potrivesc in ce avem disponibil…..ancoram cu simt de raspundere…..dusul provizoriu si plecam….
Nu mai facem pauza in Luxemburg si ajungem la 23.00 in zona de descarcare.Pentru ca déjà strazile deveneau tot mai inguste si déjà indicatoare erau pentru biciclisti…oprim linga un pichet de pompieri care probabil ca faceau un antrenament, sau au scos doar masinile la aer….aflam ca sintem pe drumul cel bun….Ajungem intr-un sat cu 5 case…destinatia e ultima, daca nu era clar…. Oprim la prima casa sa primim confirmarea… ajungem la adresa si sun la sonerie….apare o nemtoaica frumusica, care imediat da alarma…a venit betonen din Belgium…..ma bucur de bucuria ei mai ales dupa ce vad o curte mare in spatele casei …
Apare o doamna, dar probabil functia nu ii permite sa ne aprobe sa parcam in spatele casei…Vine barbatul casei, care ne permite sa parcam si ne despartim prieteni dupa ce negociem ora 8 la descarcare. Cum la orizont se vede cum fulgera  ne grabim cu cina si intr-am in cabina cu 3 minute inainte sa inceapa o furtuna…. Am aflat dimineata de ea de la gazda…..

VINERI

La ora stabilita de comun accord apare gazda cu tractorul transformat in stivuitor….masina e decopertata,,ca ploaia facuse o pauza… descarcarea e grea dar nu e o problema timpul…fiecare podea e luata si stivuita cu atentie….lucru nemtesc original….
Dupa ce descarcam sintem invitati la frustuk…adica la micul dejun…..maninc putin ,dar beau un litru de cafea….si povestesc cu gazda….despre vreme, laud locatia, masa si primim si incarcarea… Praf pentru Franta, daca si-ar tine regizorul obisnuinta  sa primim betoane…. Mergem la incarcare….si in baza..ajungem la pauza de masa..alimentam si un dus original ne aduce la o stare placuta. Dupa pauza..aflam ca returul e din Olanda, aducem role de hirtie….Deja ma apuc sa fac reclamtii la regizor….
Facem pauza standard de cumparaturi…si ora 4 sintem intr=o parcare de la o alta firma..pentru ca noaptea si pe ploaie nu se prea opreste nimeni nici chiar daca te vede cu vesta reflectorizanta pe tine….

SIMBATA

Pentru ca nu sintem decit musafiri ,la 8 suna ceasul…..cu o jumatate de ochi vad inca 2 colegi in parcare…deci nu sintem singuri…Afara ploua,deci return … La 11 deja da si un pic soarele pe cabina ,ploaia sa oprit….. Un mic dejun rapid si mici cumpaturi la un magazin ED, care il aveam bifat la puncte de interes de o descarcare mai veche.
Pentru ca Gasca e la chef le transmit un Salut si ma duc la lada sa imi mai iau o bere…..fiecare cum poate. Imi promit in gind sa ajung si eu la un chef….dar e déjà un plan prea indepartat…o sa ma uit la pozele de facebook …deocamdata.
Dupa masa de prinz fac o plimbare prin sat sa caut internet,dar nu exista asa ceva.Gasesc un restaurant cochet , beau o cafea si ma uit la turul Frantei,…Alles les Bleu..etapa a fost cistigata de un spaniel ,lumea comenteaza cu patos ,erau totusi citiva francezi in plutonul fruntas puteau face ceva….
La cinematograful IBMan , ruleaza filmul Insula,…..pina la ora 2, ca sa ne pastram antrenamentul.
Salut inca odata Gasca in mod special.

DUMINICA

Chiar daca nu este net, dupa un mic dejun copios ajung iar la restaurantul din sat,plimbare ,sport, sanatate si o cafea buna.
Turul Frantei,din etapa mai erau 16 km, intre evadati 2 francezi si spaniolul de ieri… nu prea comenteaza lumea,dar se simte un pic de apasare..e o questie nationala…trebuie sa fie un francez. Printre comentari ,inteleg ceva de un accident in etapa si vreo 2 cazaturi dar imi vad de cafea …Curios lucru , restaurantul se umble incet de ai casei…si devin si eu unul pentru ca toti vin sa dea mina cu mine , ..le raspund frumos la salut…. Suspansul nu dureaza mult, am vazut ca au scos viteza medie 38 km ..si cistiga etapa un francez…..Alez leees  Bleu!!!! Lumea se felicita si eu ma bucur alaturi de ei….doar sint de al casei….
Dupa premiere ,un scurt buletin de stiri sportive…la F1 a cistigat Ferrarii….Forza Forta!!!! Si Bute a batut pe cineva prin KO. La partea asta ,imi venea mie sa sar in sus..si chiar am sarit un pic ,dar la unison  cu gazdele ,care précis erau mari amatori de box….am aflat apoi ca echipa de fotbal feminine franceza s-a calificat ….mai departe la CM de fotbal din germanica….. dar eu am ramas la Bute….Am facut o analiza scurta..despre box,implicit Bute , stirea a fost mai lunga decit cea despre F1. Urmeaza apoi interviurile de la Tur, si barbatii se retrag la masa de billiard…telecomanda ajunge pe mina femeilor si marele televizor cu plasma trece pe un canal francez de muzica.Ma retrag la garsonMANiera. Unde dupa o masa de seara la cinema IBMan ruleaza The Guardian,….un film deosebit pe care l-am vazut si revazut cu placere…si pe care l-am recomandat cu placere.
E 23,30…..salut again Gasca!!!
Salut pe Cineva care va pleca zilele astea in Olanda. Sanatate si putere de munca!!!!
MULTUMESC si Salut si pe Cineva!!!!!
Intre timp am facut si un filmulet, Ultimul cu castele. pe melodia Balada singuratati a lui Nicu Alifantis……..C’est la vie!!!! ….


 

Toate cele bune Tuturor!!!!!






3 comentarii:

  1. Dupa cum citesc pe aici nu te plictisesti prea tare si observ cu placere ca te-ai integrat intr-o comunitate <<de-a casei<< ! :) Multumesc de urari, cu ceva emotii sper sa fie ok, AGDT si cat mai multi stivuitoristi meseriasi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Coane ,bine ai venit in clubul transportatorilor de produse finite din beton autoclavizat,uscat la cald cu fohen-ul....ufffaaaaa,am obosit cu titulatura....ce sa zic mai mult ....la mai multe "betoane " !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aloooooo,raionu'.....cu propitaru' te rog domnita,ca e cam in urma pe aici cu povestile!

    RăspundețiȘtergere