sâmbătă, 2 iulie 2011

saptamina 26




LUNI

Incepe o noua saptamina, cu program de ingineering ,adica degeaba vine magazionerul si toata lumea dar nu e stivuitoristul nu se misca nimic….cobor armata din pod si dupa citeva negocieri elegante am avansat pe scara ierarhica… 3 paleti in regim de vals….actele si chiar stampila pe delegatii sint floare la ureche.
A doua descarcare e intr-o zona industriala care avea accesul blocat pe direct si trebuia mers prin oras …indentific de pe deal o cladire unde scria mare si frumos numele firmei…intru invingator in curte si ma trezesc repede la realitate….nu e nimeni In curte…ingineri de ingineri. Gasesc repede un mecanic intr-un atelier…si primesc o veste trista…nu e ce caut eu…de necaz si durere nu traduc tot ce zice si il chem afara  scria MARE ,numele firmei….negociem si dupa ce ma linistesc incep sa aud….un giratoriu inainte, al doilea inainte al treilea ….. negociem iar si la al patrulea ar trebuie sa o i-au la stinga apoi 2 inante..dar aud cuvintele magice …sint indicatoare….Allez les Bleu…..
A doua descarcare e la 150 km de brinza….dar cum avem déjà comanda pt retur din Paris, e un detaliu mai putin important.Descarcam,luam europaleti la schimb si plecam spre Paris.
Binenteles spun Paris ca sa spun Mogosoaia, ca ajungem intr-un cartier care are doar localnici care noaptea au nevoie de veste reflorizante ca sa fie vizibili si ma surpriza e si mai mare ca nu e galagie si gasim si un loc de parcare luminat pe o strada care ducea la o speditie nocturna.
Galagia avea sa fie ultima problema pentru ca afara la 21.30 erau 38 grade si nu batea deloc vintul.Black Beauty nu e dotata cu clima de stationare si ma gindesc cu jale si plin de transpiratie la Blue Star sau la Snow White pe care patronul a montat asa ceva. Pentru ca blogul e completat ofline ,vreau sa imi promit ULTIMA DATA, ca nu o sa ma mai gindesc la asa ceva…..

MARTI

Mergem la 8 la firma, blochez strada ingusta ca sa dau cu spatele in curtea ingusta si primim o veste trista ,trebuie sa asteptam….la intrebarea noastra cit….nu rpimim un raspuns …..si incarcam sufficient de tirziu cit sa prindem aglomeratia de amiaza de pe inelul mic al Parisului  . Dar asta e….
Mai scapam de aglomeratie si d-am si de racoare..traseul normal catre baza, doar ca viram sla stinga si mergem in Austria. Parcarea din fata firmei full gasim un loc pe trotuar …si ne bucuram de racoare, noroc ca eram obositi si uitam repede ca frigul ne-a fost tovaras de drum de parca prea demult timp.
MIERCURI
Dupa , totusi , scurta pauza un pic de miscare pina la birou, unde niste oameni binevoitori ne indruma repede catre rampa 5,…..Dar bunavointa s-a terminat cind au vazut marfa,..un fel de retur…ora 12…..incerc o negociere …sa fim seriosi austriecii sint vecini cu nemtii..deci parcam linga rampa.
Pentru ca o veste trista nu vine niciodata singura, aflu de la sefu ca am fost avansat pe White Wolf….apropo de Ai grija ce iti doresti,ca s-ar putea intimpla…. Cireasa de pe tort e ca ….aici se aude in fundal melodia Off prelata de prelata…
Si incep incet sa imi adun bagajele….s-au spulberat toate sperantele de o tura acasa….pentru un MARE chef cu Prietenii,..plus alte citeva Vise…..
Ajungem in baza, incarcam duba ,alimentam si asteptam sa vina colegul ,plecat sa duca fostul coleg la autocar….
Aveam descarcare la o adresa cunoscuta, cu facilitate deosebite pentru soferii si asta mai indulceste un pic…
Cum colegul meu avea déjà conduse 4 ore era clar ce ma astepta..plus ca incepe ploaia.
Facem o oprire la cumparaturi in regim de urgenta…
Ajung la 4 dimineata si ocup singurul loc ramas liber din parcare….
Imi urez singur noapte buna, colegul meu era déjà la somn demmuuullttt.

JOI

Desi trebuia sa fie program de inginer, ma trezesc devreme..dau un telefon la care nu raspunde nimeni…. Si ma apuc de desfacut bagaje….
Descarcam,promit o bere la micul stivuitorist francez, data aviatoare ….facem un bine venit dus si la drum ca avem incarcare pentru germanica.
Saptamina asta a fost saptamina inginerilor….ajungem la firma si mergem la cumparaturi pentru ca marfa nu e gata…reveniti la ora 16.00(acum 15.45), dar nu mai tragem sperante sa descarcam miine….
Incarcam si dupa ce stivuim manual 33 de paleti plecam spre baza, prin munti, dar macar ocolim Lyon-ul...si iar trece o noapte...


VINERI

Incepem ziua cu un somn, ca am ajuns la 05.30.....
  La ora 10 suna telefonul care lumineaza orice zi cit de intunecata ar fi ea....MULTUMESC!!!
Descarcam si in regim de viteza lasam paletii la baza si mergem sa incarcam.
Avantajul prelatei e ca nu apuci sa te plictisesti  si dezavantajul ca e Multa manopera.
Descarcam si incarcam. Cred ca incepe sa imi placa cu prelata...nu ai vreme sa te gindesti la prea multe.
Alimentam si iar incepem o noapte lunga.....Traseul e cunoscut si mai fur o ora de somn

SIMBATA

Am vazut semnul de MacDonalds de la 20 km...desi era 7 dimineata...
Um pui de somn pentru frumusete...apoi de la 11 o plimbare de recunoastere a terenului....buna si pentru silueta....identific in ordinea prioritatilor locatia MacDonalds si spalatoaria de haine din orasel.
Acum e 17.30 am rezolvat cu hainele si completez ,online ultimele zile...
Din pacate , din cauza unor filtre sau a utilajului meu nu pot accesa radio energy ,dar vreau sa il salut pe Zorba, care ar trebuie sa ajunga pe acasa.
Din Pacate din cauza unor modificari ale modificarilor deja facute nu o  ajung acasa...prea curind..
Va salut provizoriu...
 O poza cu White Wolf
Din pacate aici a trebuit sa o iau la stinga,
 Si un castel...

Din pacate sau din fericire, nu am primit viza de Marte, si m-am  intors cu ocazie....
 SI CE!!!!

Toate cele bune TUTUROR!!!

2 comentarii:

  1. Inca o dezamagire de sus.......cine te asteptai mai putin....

    RăspundețiȘtergere
  2. Yaso coane Jean,i-mi pare rau ca nu poti ajunge acasa dar in urmatorul concediu daca nu vi tu,venim noi la tine... salutari si numai bine din orasul de la poalele Draganei...te saluta toata echipa si toti prietenii.Drumuri bune sa ai coane si numai bine i-ti doresc

    RăspundețiȘtergere