joi, 21 iulie 2011

saptamina 28

LUNI

Ca de obicei lunea, incepe repede.La 7 ma prezint la poarta,locatie cu bancomat de cafea,primesc cardul de acces si ora 7,30 a pied catre birou. Dupa ce beau cafeaua apar la poarta si vecinii de parcare,care insa mai fac o tura pentru ca nu sint echipati regulamentar,adica vesta reflectorinzanta si bocanci cu virf metallic…. La ora indicate de guardian sint déjà la birou,dar pt ca e luni oamenii sint ocupati cu vizionarea unei partide de poker ,inregistrate pe un hdd extern..unde erau déjà mize de 1o euro….stau linistit si imi propun in gind sa invat si eu poker …. Dupa ce se gata vizionarea si ramine magazionerul doar cu un zimbet de om de stiinta, incepe ziua de lucru si la el. Parles…oui….alezz …oui… apoi revien ici…Mersi… Am inceput turul fabricii…am regasit magazia…si am asteptat… micul stivuitorist francez. Lumea , ca lunea venea la job….Bonjour,…common ca va?..... ca va!!! c’est lundi si zimbeam impreuna…. Imi fac de lucru …dar tot trece greu. Apare Greg, scria pe casca lui,…ne salutam si ma intreaba unde e casca mea….in camion….ma duc repede dupa ea…si surpriza , el si-o da jos din cap….probabil ca depaseam numarul de casti aprobate pe metru patrat de fabrica… Descarcam in duet….si cum Greg avea chef de gluma…adica ajungea din magazie mai repede decit aduceam eu cu transpaletul din camion….tura motorasul stivuitorului….eu baiat fin am priceput , si lasam paletul lateral de unde era Greg….deci mai avea de facut o manevra….dupa 4 seturi a abandonat lupta si a fost pace.
Am ramas prieteni, si m-am intors la poarta,magazionerul avea probleme cu un polonez care intrase peste rind in fabrica,dar cind a avut un minut liber mi-a dat dat actele semnate, am vrut sa ii urez un fel de Fir intins pescaresc, pt pokerul de saptamina aviatoare, dar omul era bagat in negocieri cu polonezul.
Mergem in Olanda , sa incarcam hirtie de ziar….pentru Germania…
La intrare in Belgia, facem o pauza strategica de 15 minute ,la un shell unde era net, locatie cunsocuta de pe vremea cind lucram la De Rooy…..pun repede saptamina 27 pe blog, sa nu mai primesc mustrare de la Profesor ,intru pe soferii.ro ,o poveste scurta cu Zorba si Kathy, aflu vesti depre viitoare olandeza….salut ofline pe Cineva…Sanatate si Toate cele bune!!!
150 km…trec repede…mai mult dureaza pina gasim depozitul in port.Aceeasi problema, adresa era ok, dar poarta nu era accesebila pentru s-a schimbat modificarea. Intram, indentificam parcarea, ma echipez inclusive casca si la birou.Deci in Olanda lunea incepe de marti dimineata….oamenii plictisiti ,olandeza ,limba stiintifica, ne-am inteles din semne… dar prima impresie a fost de ajuns.. Mergem in alta parcare si pina se gata pauza de masa ,decopertam pe o parte…. Vine un stivuitor si o bicicleta…clar sintem in Olanda…mai e nevoie de o lalea… Inteleg greu , ca pozitia unde trebuie sa astepte soferul este in fata camionului,dar e ok si primim 7 role,puse vertical de hirtie a 3 tone bucata care ma fac ecologist imediat.
Fac un apel catre toti cititorii blogului, economisiti hirtia,….va rog eu….
Mergem inapoi in prima parcare s-a punem chingi, intrebarea stiintifica ar fi, cite chingi trebuie sa punem ca sa fie ok?.... raspunsul romanesc universal valabil…cite avem… Deci punem cite 3 chingi pe prima si ultima rola apoi cite o chinga pe fiecare rola…. Si culmea matematicii aplicate in transporturi mai ne ramine o chinga. Deci e ok….. In drum spre birou ,identific locatia cu bancomatele de cafea si suc..si imi face un ochiul un sortiment nou de fanta…presupun ca e din coacaze …
La birou, semnalez o mica problema, numarul de inmatriculare era trecut gresit ….omul de stiinta se rasteste efectiv la mine….ca eu asa am trecut pe fisa de incarcare….fara sa ridic tonul…il rog sa verifice si modifica pe acte cu pix-ul…. Aloo , imediat se gata ziua si voi dormiti….
Ma intorc la bancomate, iau o cafea si noul suc….. si la drum. Drum cunoscut..facem o pauza in Luxemburg pt rovignieta germana si ajungem in baza la 02.30. Cred ca fac totusi o reclamatie la scenarist, macar sa ne dea betoanele inapoi.

MARTI

Nu gasim loc de parcare la beneficiar si parcam la noi in baza. Dimineata , lumea munceste..si ne trezeste mai repede…Folosim timpul pentru un dus reconfortant. Mergem sa descarcam ,ochii imi fug repede pe modul de ancorare a rolelor….camionagii germani cu acelas fel de role folosea doar o chinga pe fiecare
Ne intoarcem in baza,mergem la birou si primim ordinul de incarcare…sint 2 incarcari si 2 descarcari in Franta , departe, vis a vis de Espana…deci adio betoane si chiar hirtie de ziar. Linga baza ,un café internet..ala scump cu 2 euro 40 minute, dar asta e. Salut pe Zorba si pe Kathy, aflu vesti despre chef,fac o tura pe soferii.ro. salut ofline pe Cineva, si suna telefonul…. S-a modificat ceva , sa mergem la birou….renunt cu jale la 10 minute de net. La birou, aflu ca s-a modificat dar fara sa se schimbe nimic….un coleg nu ajungea sa incarce de o fabrica si trebuie sa mergem noi sa ii luam marfa..ceeace si facem fara sa regretam,pentru ca niciodata nu se stie.
Ajungem elegant la prima incarcare, colegul meu stia locatia si gasim repede si biroul dar era sfinta pauza de masa.ceeace facem si noi…
Dupa ce se gata pauza, am avut onoarea s-a il vad la lucru pe micul stivuitorist german,recordmen mondial….Vreau sa zic ca daca mai era un melc la incarcat, melcul ar fi luat locul 1 cu coronita…ma uit cu jale la comanda sint 28 de paleti….inmultit cu viteza,radical din….o sa fim gata peste 55 minute…ne incadram oricum ,ca doar la 16 avem incarcare…. Din fericire,a intervenit ceva si noul stivuitorist german..un Bob Marley ,original…. Ne incarca ca Fat Frumos..cite 2 paleti si putem merge mai departe,la un depozit din zona pentru inca un palet si acte.
Ajungem si in baza, descarcam marfa colegului si plecam la incarcarea noastra.O masina si un colet..4 m si 1,5 tone. Suna bine….inceputul.Ajungem la fabrica,punem masina pe pozitie ,decopertam si incepem. Incarcam o masina de ambalat si un colet cu anexe. Daca cineva zice ca in Ro exista 1 cu sapa si 2 cu mapa..nu a vazut nimic. La incarcare eram 2 soferi ,micul stivuitorist german si 8 oameni de stiinta. Deci filmele de groaza ar trebuie date la liber chiar si fara bulina. Nu a fost manevra a stivuitorului sa nu fie comentata si fotografiata. Greul a inceput la chingi..am pus 2 ,comisia a cerut 3..am pus 4 ..comisia a cerut lemne pt support..am pus lemnele..comisia a trecut la colet..am pus antiderapante..avea 140 kg..comisia a cerut o chinga..am pus 2 …au facut poze cit pentru un catalog de moda….dar a fost cu happy-end si am plecat dupa o ora foarte grea.
In baza lumea oamenilor de stiinta mergea catre casa,luam din zbor ,ultimii,actele..binenteles ca era o modificare…nu mai incarcam 15 tone de folie ci 50 de cutii cu flori artificial…mai putin de o tona…pentru o descarcare mai prin mijlocul Frantei.
Incarcam, alimentam si plecam. Facem pauza stas pentru cumparaturi si pe Franta incepe FURTUNA!!!Fulger in stinga, in dreapta si apoi in fata..si de la inceput….si tot asa….si o ploaie de ploaie..si fulgerre si ploaie..

MIERCURI

Ajungem la prima descarcare ,gasim loc elegant si strategic in fata portii, pina luam micul dejun lumea venea la lucru. Somn de voie..ploaie ….galagie ..gata somnul …la munca .Descarcarcam pe ploaie, binenteles ca cunoscind axiomele despre apa adunata pe prelate stau in zona protejata de deversarile de apa. Primesc o cafea fff buna de la benficiar.MERSI beaucoup mon ami!!!
Plecam mai departe, 560 km sint oarece drum…dar cum miine e Ziua Frantei ne oprim la 22.30 intr=o mare parcare la 30 km de Bordeaux…amr 222 km!!! Luam cina si la somn.

JOI

Azi e ziua Frantei, sarbatoresc printr-un somn pina la 12..apoi un mic dejun..si acum e ora 15.00 ,scriu blogul cu cafeaua si o bere linga mine,in Franta se sarbatoreste caderea Bastiliei, deci Allez les Bleu!!!
Parcarea mare,150 locuri ,plina …am gasit si 4 romani plus Oleg, un moldoveam de dincolo de Nistru,….am povestit cite una alta….apoi lumea sa retras catre table in paduricea din parcare….
Faza zilei
Dupa ce s-au terminat povestile standard de parcare…cit cistiga fiecare, cu probleme si rezolvarile lor si alte care se gasesesc in toate manualele… Un coleg, tinerel, “Eu am numere de Portugalia,la camion…” vede in cabina un set de table..si fara sa faca prea multe calcule si analize ,provoaca pe orice se crede in stare la o partida….raspunde doar propietarul tablelor…raspuns stas…”Nu am jucat demult,le am de la un alt coleg”, nr de portugalia nu analizeaza omul si incepe sa ne explice ce bun e el…in autobaza, cartier si chiar in oras….. Fara sa fiu fan am asistat si eu la 2 partide…si vreau sa spun, ca nr de portugalia a luat doar prima linie….in rest …pauza competitionala… A incercat el sa o dea la intors….dar degeaba….Questia era destul de vizibila, proprietarul tablelor era versat si la table, dar mai ales in viata.
Gat berea si ma retrag si eu catre masa. Miine e o zi grea, trebuie sa descarcam masina de ambalat sis a mergem 75 km pina la incarcarea de luni, ca vineri nu se lucreaza .

VINERI

Nu am gasit net, deci saptamina merge mai departe ofline.
Dupa ce a plecat seria de camioane la 22.00 cind s-a deschis circulatia….am adormit ..pina au inceput sa vina in parcare cei care au condus prima serie …deci pauzele dese …nu dauneaza…
Dimineata la 6, dupa o cafea binefacatoare,plecam la drum.Imediat dupa iesirea din parcare incepe o restricitie de viteza si depasirea interzisa pt camioane…deci incepem defilarea cu ocazia zilei Frantei, urmeaza Bordeaux..unde apar incep primele autoturisme…si iar incepe o restrictie.De data asta prind un camion cu placutele adr deschise….preventiv schimb cd-ul cu muzica prea romantica.
Ies de pe national pe un departamental…romantic…intru si un pic de interzis camioane, dar la primul giratoriu..revin la centura oraselului.
Beneficiarii masinii de ambalat sint fabricanti de pateu de gisca, deci ne bucuram ca inca nu e cald..si inchidem geamurile la cabina.
Pina la incarcare avem 70 km si 3 zile sa ajungem. Pentru ca e aproape de malul oceanului incercam marea cu degetul…poate gasim un mic loc de parcare sau poate chiar de incarca de azi…dar lozul e necastigator total. Ne intoarcem cu jale la un centru rutier,cochet. Caldura mare monser….multumim in gind pentru instalatia de clima stationara montata pe cabina….si cind se lasa seara..mergem in oras. Prima statie un magazin universal..bifez si spalatoria automata de haine.
Seara ruleaza la cinema IBMan, 2 filme..si déjà e miine.

SIMBATA

Ziua incepe bine, cu un vint care nu lasa sa se faca canicula.
O tura la magazin si spalat de haine.E mai mare parcarea de camioane decit oraselul/sat.
Ma duc la o cafea in restaurant,,m-am indragostit de televizoare cu plasma… si sa vad ce mai nou prin Tur….ca ieri a fost doliu…a condus un francez pina la ultimii 2 km…..greu sportul asta cu bicicleta prin Franta.
Din pacate pentru francezi si azi cistiga altcineva,adica un norvegian… Deja eu faceam reclamatie la regizor, macar ca totusi au bifat francezii o etapa. Ma gindesc la regizorul meu,….dar imi trece repede…gasesc eu pina la urma adresa de la cna-ul lor.
Seara ruleaza filme la cinema IBMan si se face iar miine. Intre timp incepe o ploaie si somnul e mult mai linistit.

Faza zilei
Pentru ca a fost interdictie cu ocazia zilei nationale,azi s-a circulat pina la 22.00 . Deci s-a schimbat distributia din parcare….dar fara sa se modifice prea mult nationaliatatea. Linga noi a aparut un camion spaniel cu un bulgar la volan, conversationam putin.
Mai catre seara linga bulgarul spaniol vine un alt spaniol, duba cu frig, Parcheaza si dupa 10 min incepe sa lucreze thermokingul,prima repriza de 5 minute trece repede si incepe sa se auda 2 voci care se cearta, sincer cum mai incolo erau 3 cisterne cu polonezi,nu am dat importanta. Dar discutia era tot mai Sonora si mai Sonora….. despre modul de parcare si probabil cei 7 ani de acasa ai soferului cu frig care parcase exact in mijlocul parcarii. Dupa vreo 20 min a inceput iar sa ploaie si am adormit.
Din cunostiintele mele si din memoria vizuala, am observat ca masina cu frigul in functiune se parcheaza intr-o margine de parcare sau invers in parcare. Si aici in parcare de 150 locuri,erau camioane cu frig care erau parcate inafara spatiului, deci am fost de accord cu vecinul de linga vecinul meu.

DUMINICA

Ziua incepe la 10.00 cu o cafea naturala home made, pentru ca am descoperit in lada, echipamentul necesar si sufficient ca sa fac asa ceva…..alta viata…. O sa bifez mai des questia asta.
Am reusit sa inventez si mersul pe jos,la bucatarit adica am calit niste ceapa,apoi cassoulettul standard francez cu castraveti murati….mi-am dat nota de trecere azi…..sper sa imi imbunatesc media saptamina aviatoare.
Am mai reusit sa fac ceva azi. Mi-am dat mustata jos .
Ultima data am fost fara mustata in 1988,cind eram biban in armia romana,unde vechimea mea de catana nu imi permitea sa am asa ceva.

Va salut cu stima si respect!!!

Toate cele bune TUTUROR

luni, 11 iulie 2011

saptamina 27




LUNI

Din pacate , fiecare zi de luni vine dupa cel putin o zi libera,deci e greu.
       Deschiderea programului artistic se da la ora 6, gasesc dupa o plimbare prin curtea fabricii ,omul care stie si face tot, Micul stivuitorist francez…schimbam salutul uzual si primim rampa 6.Descarcam lapte praf,in pungi de cite o tona, care conform regulamentelor in vigoare trebuie legate cu chinga… aici se aude in fundal melodia Offf tu chinga blastamata!!!!. Le aranjez provizoriu ca urmeaza sa incarcam betoane,adica podele pentru grajduri in care vor creste si da lapte bio,niste vaci. Dupa descarcare si vizarea actelor plecam in Belgia pt incarcare.
 Ajungem la fabrica de podele dupa 4 ore de mers.Am avut ocazia sa vizitez si citeva sate, elegante, belgiene.Mi-am adus aminte ca Mircea dispecerul meu de la DeRooy e domiciliat in Belgia,ii doresc in gind sa stea intr-un asa sat.
La fabrica ajungem exact cind e soarele mai mare si mai calduros…déjà Off prelata de prelata e slagar….primim un loc de incarcare intr-o zona libera de betoane si decopertam complet .Micul stivuitorist Belgian vorbeste decit in germane, deci ne intelegem ca fiecare sa faca treaba lui…. Stivuieste podele in ritm de dans,iar saua trozneste ca un vapor de pirati incarcat cu bogatii capturate.
Dupa o ora si un dus provizoriu sintem gata de drum.Si plecam …. Oprim in Luxemburg la schimb si o cumpar o cafea ….
Destinatia podelelor este o casa particulara dintr-un sat german de pe linga Elvetia.
Ajungem la 3 in zona si vedem capatul strazii, elegante un pic in urcare si fff ingusta.Deci un giratoriu si ne intoarcem la iesirea din sat unde am punctat o parcare.

MARTI

        La ora cind unii oameni sint satui de lucru.imi iau hainele de oras si plec la plimbare, Ioana zice ca sint 1,8 km….sport miscare sanatate.Orasel/sat elegant ,nemtesc cu aer elvetian….ajung in zona…strada ingusta ,case cochete..gasesc cu ajutor nr 11 si propietarul e in gradj,…ala vechi…I se lumineaza ochii cind vede de ce il caut si el in germana si eu in engleza povestim prieteneste pina ajungem la locatia santierului…. Intreb daca are utilaj…raspunde ….sper ca a zis ca are… Ma intorc pina la drumul principal si lansez semnalele convenite cu colegul meu sa vina cu camionul….
Decopertam pe o parte si micul tractorist german devenit stivuitorist amator incepe descarcarea….dupa 2 ore podele sint stivuite nemteste la marginea terenului.Apare si sotia, e un pic poliglota ,si ne intelegem in germana si engleza. Binenteles ca prin zona mai trecusera niste romani, mai colorati, care au lansat zvonul ca in Ro se moare de foame..dar care au luati de politie pentru unele fapte…. Contrazic ,elegant, versiunea lor cu ceva in genul …ca nu e prea bine si ca totusi nu se moare de foame….si ca venim sa lucram in alta tara pentru un pic de plus….. Devenim amici si recunoaste ca si ea romanca…dar svabi/sasi…si ca plecat de mica din tara…..nu ma supar ..dar putea sa zica de la inceput….
Plecam sa incarcam 4 tone de praf chimic nepericulos..deci ne scoatem pirleala cu betoanele…
Ajungem si in baza si primim retur betoane….deja parca as face o reclamatie la cna-ul regizorilor.Avantajul e ca avem miine descarcarea si poimiine incarcare..deci viitorul suna bine.Alimentam si plecam.Facem popasul la cumparaturi care e déjà standard. Si oprim camionul la ora 3.

MIERCURI

Pentru ca am gasit loc de parcare int-o zona unde incepea restrictia de oprire la 7.30….dorm mai cu atentie….si incepem ziua un pic mai devreme.Intr-am si noi cu toata lumea cind se deschide poarta…din motive strategice ajungem a doua serie la cele 3 rampe unde se descarca.Micul stivuitorist francez si magazionerul nu se incadreaza in stas-ul placut si cunoscut.Ca fapt divers,nea magazionerul arunca o vorba printre dinti cind il rog sa puna stampila pe delegatii…..Forbiden….oricum i-am multumit si am zis in gind un ALEEZ les Bleu!!!!
Dupa ce mincam micul dejun si prinzul all in one plecam spre betoane…si culmea ajungem…..Cum nu sintem prea obositi, incepem pauza cu o masa….e o parcare retrasa,cu umbra si linga un hotel cochet….. Cind imi faceam siesta , pornesc si laptopul si Bingo gasesc o net pe o retea lasata default..semnalul de 10% ma oblige sa inventez apa calda..daca as fi avut o strecuratoare imi faceam pe loc o antena….ajung la 24% deci e ok.
Dau o geana pe la radio, liniste si pace….gasca nu e nici pe mess…asa ca il las pe colegul meu… Fac o tura pe soferii.ro, lumea e pe acasa,….povestesc si cu colega mea Kathy,postez si pe blog 2 axiome …..si e déjà ora 2.

JOI
Cum speranta moare ultima pun ceasul sa sune la 6.06 ,si intru pe net…..pauza….. asta e.Transmit salutari si aflu noutati la o poveste pe mess.Cind incep mai tare navigatia….trebuie sa abandonez…mergem la incarcat.Transmit un Buna dimineata off line si asta e.
La betoanem acelas mic stivuitorist Belgian descurcaret, problema e ca trebuie incarcata mai inalt , dimensiunile nu se potrivesc in ce avem disponibil…..ancoram cu simt de raspundere…..dusul provizoriu si plecam….
Nu mai facem pauza in Luxemburg si ajungem la 23.00 in zona de descarcare.Pentru ca déjà strazile deveneau tot mai inguste si déjà indicatoare erau pentru biciclisti…oprim linga un pichet de pompieri care probabil ca faceau un antrenament, sau au scos doar masinile la aer….aflam ca sintem pe drumul cel bun….Ajungem intr-un sat cu 5 case…destinatia e ultima, daca nu era clar…. Oprim la prima casa sa primim confirmarea… ajungem la adresa si sun la sonerie….apare o nemtoaica frumusica, care imediat da alarma…a venit betonen din Belgium…..ma bucur de bucuria ei mai ales dupa ce vad o curte mare in spatele casei …
Apare o doamna, dar probabil functia nu ii permite sa ne aprobe sa parcam in spatele casei…Vine barbatul casei, care ne permite sa parcam si ne despartim prieteni dupa ce negociem ora 8 la descarcare. Cum la orizont se vede cum fulgera  ne grabim cu cina si intr-am in cabina cu 3 minute inainte sa inceapa o furtuna…. Am aflat dimineata de ea de la gazda…..

VINERI

La ora stabilita de comun accord apare gazda cu tractorul transformat in stivuitor….masina e decopertata,,ca ploaia facuse o pauza… descarcarea e grea dar nu e o problema timpul…fiecare podea e luata si stivuita cu atentie….lucru nemtesc original….
Dupa ce descarcam sintem invitati la frustuk…adica la micul dejun…..maninc putin ,dar beau un litru de cafea….si povestesc cu gazda….despre vreme, laud locatia, masa si primim si incarcarea… Praf pentru Franta, daca si-ar tine regizorul obisnuinta  sa primim betoane…. Mergem la incarcare….si in baza..ajungem la pauza de masa..alimentam si un dus original ne aduce la o stare placuta. Dupa pauza..aflam ca returul e din Olanda, aducem role de hirtie….Deja ma apuc sa fac reclamtii la regizor….
Facem pauza standard de cumparaturi…si ora 4 sintem intr=o parcare de la o alta firma..pentru ca noaptea si pe ploaie nu se prea opreste nimeni nici chiar daca te vede cu vesta reflectorizanta pe tine….

SIMBATA

Pentru ca nu sintem decit musafiri ,la 8 suna ceasul…..cu o jumatate de ochi vad inca 2 colegi in parcare…deci nu sintem singuri…Afara ploua,deci return … La 11 deja da si un pic soarele pe cabina ,ploaia sa oprit….. Un mic dejun rapid si mici cumpaturi la un magazin ED, care il aveam bifat la puncte de interes de o descarcare mai veche.
Pentru ca Gasca e la chef le transmit un Salut si ma duc la lada sa imi mai iau o bere…..fiecare cum poate. Imi promit in gind sa ajung si eu la un chef….dar e déjà un plan prea indepartat…o sa ma uit la pozele de facebook …deocamdata.
Dupa masa de prinz fac o plimbare prin sat sa caut internet,dar nu exista asa ceva.Gasesc un restaurant cochet , beau o cafea si ma uit la turul Frantei,…Alles les Bleu..etapa a fost cistigata de un spaniel ,lumea comenteaza cu patos ,erau totusi citiva francezi in plutonul fruntas puteau face ceva….
La cinematograful IBMan , ruleaza filmul Insula,…..pina la ora 2, ca sa ne pastram antrenamentul.
Salut inca odata Gasca in mod special.

DUMINICA

Chiar daca nu este net, dupa un mic dejun copios ajung iar la restaurantul din sat,plimbare ,sport, sanatate si o cafea buna.
Turul Frantei,din etapa mai erau 16 km, intre evadati 2 francezi si spaniolul de ieri… nu prea comenteaza lumea,dar se simte un pic de apasare..e o questie nationala…trebuie sa fie un francez. Printre comentari ,inteleg ceva de un accident in etapa si vreo 2 cazaturi dar imi vad de cafea …Curios lucru , restaurantul se umble incet de ai casei…si devin si eu unul pentru ca toti vin sa dea mina cu mine , ..le raspund frumos la salut…. Suspansul nu dureaza mult, am vazut ca au scos viteza medie 38 km ..si cistiga etapa un francez…..Alez leees  Bleu!!!! Lumea se felicita si eu ma bucur alaturi de ei….doar sint de al casei….
Dupa premiere ,un scurt buletin de stiri sportive…la F1 a cistigat Ferrarii….Forza Forta!!!! Si Bute a batut pe cineva prin KO. La partea asta ,imi venea mie sa sar in sus..si chiar am sarit un pic ,dar la unison  cu gazdele ,care précis erau mari amatori de box….am aflat apoi ca echipa de fotbal feminine franceza s-a calificat ….mai departe la CM de fotbal din germanica….. dar eu am ramas la Bute….Am facut o analiza scurta..despre box,implicit Bute , stirea a fost mai lunga decit cea despre F1. Urmeaza apoi interviurile de la Tur, si barbatii se retrag la masa de billiard…telecomanda ajunge pe mina femeilor si marele televizor cu plasma trece pe un canal francez de muzica.Ma retrag la garsonMANiera. Unde dupa o masa de seara la cinema IBMan ruleaza The Guardian,….un film deosebit pe care l-am vazut si revazut cu placere…si pe care l-am recomandat cu placere.
E 23,30…..salut again Gasca!!!
Salut pe Cineva care va pleca zilele astea in Olanda. Sanatate si putere de munca!!!!
MULTUMESC si Salut si pe Cineva!!!!!
Intre timp am facut si un filmulet, Ultimul cu castele. pe melodia Balada singuratati a lui Nicu Alifantis……..C’est la vie!!!! ….


 

Toate cele bune Tuturor!!!!!






joi, 7 iulie 2011

Axiome si teoreme ,personale

Azi e joi, sint la Grobenendonk, Belgia si astept sa incarc betoane.dimineata.....
Am gasit net la liber..si m-am gindit eu, ca pina se gindeste regizorul meu, sa mai fac si o schimbare.
  Subiectul zilei...axiome si teoreme...Binenteles ca nu sint nici primul nici ultimul descoperitor...dar asta sint..

Prima axioma...
     .Drumurile departamentale franceze...
Daca pe un traseu de 650 km prin Franta exista un drum departamental(un fel de judetean ,dar mult mai bun). un sat mic si cochet, cu stradute inguste si un mic santier pe drum.... Exista cel putin 2 camioane care se intilnesc in acel loc...iar tu esti singurul care poate debloca traficul, daca dai inapoi 150 m.....

     Axioma apei de ploaie.
Daca a plouat torential ,si ai scapat sa te ude pentru ca erai in hala.
In momentul cind vrei sa scurgi apa de pe prelata,..indiferent cu ce metode si indiferent unde te pozitionezi ,apa va gasi o cale sa te ude.Si o va face!

  Ca sa revenim in lumea reala,...nu as fi sincer daca nu as recunoaste ca imi place prelata...cu toate cele 15 chingi si peretii copertina ....se poate si din cauza ca am venit 864 km cu 4 tone, adica fluierind ...spun asta pentru ca urmeaza 24 t de beton...dar sa lasam grijile de miine pentru miine....

Coane Zorba, salut si eu Gasca.....va doresc un chef pe cinste....
 Te-am vazut cind ai trecut cu Mig-ul....
 
  Pun castelul, care este pentru Cineva....






....





Toate cele bune!!!!

sâmbătă, 2 iulie 2011

saptamina 26




LUNI

Incepe o noua saptamina, cu program de ingineering ,adica degeaba vine magazionerul si toata lumea dar nu e stivuitoristul nu se misca nimic….cobor armata din pod si dupa citeva negocieri elegante am avansat pe scara ierarhica… 3 paleti in regim de vals….actele si chiar stampila pe delegatii sint floare la ureche.
A doua descarcare e intr-o zona industriala care avea accesul blocat pe direct si trebuia mers prin oras …indentific de pe deal o cladire unde scria mare si frumos numele firmei…intru invingator in curte si ma trezesc repede la realitate….nu e nimeni In curte…ingineri de ingineri. Gasesc repede un mecanic intr-un atelier…si primesc o veste trista…nu e ce caut eu…de necaz si durere nu traduc tot ce zice si il chem afara  scria MARE ,numele firmei….negociem si dupa ce ma linistesc incep sa aud….un giratoriu inainte, al doilea inainte al treilea ….. negociem iar si la al patrulea ar trebuie sa o i-au la stinga apoi 2 inante..dar aud cuvintele magice …sint indicatoare….Allez les Bleu…..
A doua descarcare e la 150 km de brinza….dar cum avem déjà comanda pt retur din Paris, e un detaliu mai putin important.Descarcam,luam europaleti la schimb si plecam spre Paris.
Binenteles spun Paris ca sa spun Mogosoaia, ca ajungem intr-un cartier care are doar localnici care noaptea au nevoie de veste reflorizante ca sa fie vizibili si ma surpriza e si mai mare ca nu e galagie si gasim si un loc de parcare luminat pe o strada care ducea la o speditie nocturna.
Galagia avea sa fie ultima problema pentru ca afara la 21.30 erau 38 grade si nu batea deloc vintul.Black Beauty nu e dotata cu clima de stationare si ma gindesc cu jale si plin de transpiratie la Blue Star sau la Snow White pe care patronul a montat asa ceva. Pentru ca blogul e completat ofline ,vreau sa imi promit ULTIMA DATA, ca nu o sa ma mai gindesc la asa ceva…..

MARTI

Mergem la 8 la firma, blochez strada ingusta ca sa dau cu spatele in curtea ingusta si primim o veste trista ,trebuie sa asteptam….la intrebarea noastra cit….nu rpimim un raspuns …..si incarcam sufficient de tirziu cit sa prindem aglomeratia de amiaza de pe inelul mic al Parisului  . Dar asta e….
Mai scapam de aglomeratie si d-am si de racoare..traseul normal catre baza, doar ca viram sla stinga si mergem in Austria. Parcarea din fata firmei full gasim un loc pe trotuar …si ne bucuram de racoare, noroc ca eram obositi si uitam repede ca frigul ne-a fost tovaras de drum de parca prea demult timp.
MIERCURI
Dupa , totusi , scurta pauza un pic de miscare pina la birou, unde niste oameni binevoitori ne indruma repede catre rampa 5,…..Dar bunavointa s-a terminat cind au vazut marfa,..un fel de retur…ora 12…..incerc o negociere …sa fim seriosi austriecii sint vecini cu nemtii..deci parcam linga rampa.
Pentru ca o veste trista nu vine niciodata singura, aflu de la sefu ca am fost avansat pe White Wolf….apropo de Ai grija ce iti doresti,ca s-ar putea intimpla…. Cireasa de pe tort e ca ….aici se aude in fundal melodia Off prelata de prelata…
Si incep incet sa imi adun bagajele….s-au spulberat toate sperantele de o tura acasa….pentru un MARE chef cu Prietenii,..plus alte citeva Vise…..
Ajungem in baza, incarcam duba ,alimentam si asteptam sa vina colegul ,plecat sa duca fostul coleg la autocar….
Aveam descarcare la o adresa cunoscuta, cu facilitate deosebite pentru soferii si asta mai indulceste un pic…
Cum colegul meu avea déjà conduse 4 ore era clar ce ma astepta..plus ca incepe ploaia.
Facem o oprire la cumparaturi in regim de urgenta…
Ajung la 4 dimineata si ocup singurul loc ramas liber din parcare….
Imi urez singur noapte buna, colegul meu era déjà la somn demmuuullttt.

JOI

Desi trebuia sa fie program de inginer, ma trezesc devreme..dau un telefon la care nu raspunde nimeni…. Si ma apuc de desfacut bagaje….
Descarcam,promit o bere la micul stivuitorist francez, data aviatoare ….facem un bine venit dus si la drum ca avem incarcare pentru germanica.
Saptamina asta a fost saptamina inginerilor….ajungem la firma si mergem la cumparaturi pentru ca marfa nu e gata…reveniti la ora 16.00(acum 15.45), dar nu mai tragem sperante sa descarcam miine….
Incarcam si dupa ce stivuim manual 33 de paleti plecam spre baza, prin munti, dar macar ocolim Lyon-ul...si iar trece o noapte...


VINERI

Incepem ziua cu un somn, ca am ajuns la 05.30.....
  La ora 10 suna telefonul care lumineaza orice zi cit de intunecata ar fi ea....MULTUMESC!!!
Descarcam si in regim de viteza lasam paletii la baza si mergem sa incarcam.
Avantajul prelatei e ca nu apuci sa te plictisesti  si dezavantajul ca e Multa manopera.
Descarcam si incarcam. Cred ca incepe sa imi placa cu prelata...nu ai vreme sa te gindesti la prea multe.
Alimentam si iar incepem o noapte lunga.....Traseul e cunoscut si mai fur o ora de somn

SIMBATA

Am vazut semnul de MacDonalds de la 20 km...desi era 7 dimineata...
Um pui de somn pentru frumusete...apoi de la 11 o plimbare de recunoastere a terenului....buna si pentru silueta....identific in ordinea prioritatilor locatia MacDonalds si spalatoaria de haine din orasel.
Acum e 17.30 am rezolvat cu hainele si completez ,online ultimele zile...
Din pacate , din cauza unor filtre sau a utilajului meu nu pot accesa radio energy ,dar vreau sa il salut pe Zorba, care ar trebuie sa ajunga pe acasa.
Din Pacate din cauza unor modificari ale modificarilor deja facute nu o  ajung acasa...prea curind..
Va salut provizoriu...
 O poza cu White Wolf
Din pacate aici a trebuit sa o iau la stinga,
 Si un castel...

Din pacate sau din fericire, nu am primit viza de Marte, si m-am  intors cu ocazie....
 SI CE!!!!

Toate cele bune TUTUROR!!!

saptamina 25 bis




Miercuri
Daca e miercuri si banane inseamna ca trebuie sa inceapa cu ceva munca de birou. Adica trebuie completata o fisa cu datele de pe comanda si data la un birou. Colegul meu face prima incercare, raspuns negative datele sint incomplete, dar era ceva de asteptat , asa e de fiecare data. Completez alta fisa cu aceleas date , dau o data cu fisa si comanda si inainte de a primi un raspuns , spun ca astea sint toate datele care le avem, omul de dincolo ,acelas, analizeaza si ne indruma catre un birou unde inca nu era nimeni. Am avansat. Pina vine omul de stiinta, o romanca, beau un cola zero calorii, in belgia bancomatele de cafea sint sub alte tari . Vine la birou si déjà sintem pe locul 2, ajung si spun in romana ca avem problem cu comanda, inchei cu Multumesc si avem noroc.In 3 minute primim nr 14….saptamina trecuta eram 170 avantaj clar.Multumesc inca odata si plecam la incarcat.
Incarcam si plecam fara sa mincam,greseala fatala pentru ca regizorul folosea decorul pentru reclama la alt clip….Bruxelles ..ploua deci nu putem minca….Luxemburg  ploua mincarea ramine in lada…. Strasbourg ploua mincatul de amina……totusi intr-o pauza luam o gustare…..Ajungem la Munchen….si ca sa fie ziua birocratiei de la poarta ne anunta ca nu putem merge linga hala dedescarcare si trebuie sa raminem in parcare. Negociez si obtin o amnistie…ultima data….Danche!!!
JOI
Azi e sarbatoare in Germania,dar totusi se lucreaza …. Dupa pauza regulamentara ma duc la birou si primim acceptul pt rampa 12. Surpriza vine de la stivuitorist care,posibil deranjat si trezit cu fata la cearsaf ne ia in balon cu temperature , ca el e Zorro si vrea bon de la termoking ca temperatura era de 15.8 si trebuia sa fie 14 , verifica temperatura si incepe negocierea cu colegul meu. Din pacate si din fericire , bariera lingvistica se pune si ramin prieteni,… ma duc dupa acte si nu e specificat nimic rau.
Ne intoarcem in baza si asteptam ziua de miine in parcare , gasesc dupa 10 luni ca exista un internet café la 5 minute de baza….frumos ,cochet si un pic scump 2 euro pt 40 minute. Mi-e dor de Franta si de cafeneaua mea. Domn regizor se aude ?
VINERI
Din cauza sarbatori de ieri, s-a dereglat ceva si se face ora 12 fara sa avem decit promisiuni .Facem niste cumparaturi preventive…. Intr-un oras la 60 km, are loc o adunare importanta a radioamatorilor si daca nu plecam pina luni…..incerc sa fac un plan si suna telefonul….avem de facut un commission pt un coleg care inca nu a ajuns…si mai primim o promisiune. Aducem marfa si ghinion primim si noi comanda, deci Adio Ham radio Conference Friedichsafen….
Pentru ca suma ghinioanelor este fixa si noi nu avem decit 2 incarcari ….unde avem alocata rampa e ocupat si trebuie sa…..dar totul e bine cind se termina cu bine. Pentru ca e seara si noi avem pauza de 45 de ore facuta saptamina trecuta ,ne permitem sa nu plecam decit dimineata.Incepe un weekend cu termokingul….4 grade se mentin cu greu si avem dedicatii toata noaptea pentru …..
Ajungem in zona pentru brinza ,dar nu am consumat tot ghinionul si avem incarcare din paris  tot cu temperatura…..
SIMBATA
Incepem munca la 6,30….Tot prin ploaie …..Trecem prin Friedichasfen si ma uit cu jale la afisele cu Ham Radio….promit in gind ca la anul sa fiu prezent….
Urmeaza Paris cu peron pe partea de sus ….e frumos…..nu fac promisiuni dar sper sa revin civil.
Ajungem la prima descarcare de luni, ghinionul inca nu e consumat…si ajungem intr-o zona industriala noua , la mijlocul distantei dintr=e 2 localitati , noi si o herghelie de iepuri , super companie de weekend.
Program administrativ si uite ca trece ziua.

Vreau sa doresc Sanatate MAXIMA la Cineva bolnavior, pun si castelul corespunzator!!!!
Poza cu balonul meu.
Un top 3, Black Beauthy, Blue Star si un Mercedes camunflat.
O melodie si un film……filmul din alta locatie...nu vrea sa se incarce ...
Toate cele bune!!! Sanatate Maxima!!!!


 Toate cele bune TUTUROR!!!