marți, 26 aprilie 2011

Sfintele Sarbatori de Pasti!!!

 Nu sint prea multe de spus in cuvinte.
 Cristos A Inviat!!!

Citeva pricesne,





saptamina 16


LUNI

Program de director general, avem incarcarea la 13,00 . Din pacate sau din fericire ,timpul va hotari asta, am luat decizia finala sa plec acasa. Masina cu schimbul a ajuns déjà in baza.
Execut ca o partitura cunsocuta, incarcarea si  actele . Ce e culmea e ca merge fara cusur. Sa fie oare finalul. Incarcarea si actele dureaza 40 minute.
Conduc prima tura, o sa imi fie dor de Franta. Trec in dreapta, Parisul e linistit , un apus frumos. Intru iar la condus, national 4, pina spre Strasburg. Si pentru ca ceva trebuia sa mearga nasol, colegul meu, freaca menta si nu ajungem din 4 schimburi…mai conduc la 5 dimineata inca o ora.
La brinza surpriza, masina nu e acolo, dar e in baza.Pina vine imi adun bagajele. Ca sa fie culmea culmilor  ne descarca in dimineata asta.
Vine si masina , mut bagajele. Ne descarca si camionul si mergem in baza.Alimentam , luam comanda si mergem preventive iar la pahare de plastic.
Dar, ajungem in pauza de masa si dupa o masina de polonia. Déjà vu?
Execut incarcarea elegant , ca de adio. Si dupa un la revedere simplu plec cu colegul meu de drum catre casa.
Ne oprim in Memmingen pentru ultimele cumparaturi si o masa rapida. Plecarea oficiala s-a dat la 17.00
Destul de tirziu.Dar ce mai conteaza .
Colegul meu, un pic mai odihnit conduce primul, Germania, pauza de cafea,Austria. Eu trag un pui de nani pui, si intru pe Ungaria, seretlek!!!
La intrarea in Mako, cafea ,alimentam si trec in dreapta, colegul meu e grabit tare.
Intram in Romania, binenteles ca trebuie sa fie ceva aglomeratie la vama. Dau sms-urile de rigoare.
 Trecem, dar colegul meu ia 22 de gropi si ne oprim la cafea.
Trec la volan si Alles les Bleu.
Am fost pe traseul asta dupa bere, de la Giro , de la Mercur ,samd.
Imi spun singur BUN Venit Coane!!!

 Faza saptaminii

Miercuri suna telefonul rosu,adica secret.
Ma cauta un coleg de la alta firma, Nelutu….zic coane am plecat acasa, seful lui vrea sa vorbeasca cu mine. De ce nu. Il sun si primesc oferta concreta de munca. Accept si dup ace imi voi face lichidarea va urma formele de angajare.
 Franta mon amour!!! Allez les Bleu!!!


Vreau sa multumesc inca odata , Profesorului.
Toate cele bune coane SAGIO Del ALPI!!!

 dedicatie speciala pt Lady,






luni, 25 aprilie 2011

saptamina 15


LUNI

Incepem programul devreme, la 9 , program de inginer ,vorba lui Alin. Ii lasam pe colegi primii , ei au incarcare de brinza la 13.00. Pina se descarca camionul lor , primesc o oferta de job.
Multumesc, si eu care credeam ca o sa plec departe. Imediat vine si rindul nostru, din pacate micul stivuitorist francez e c-am suparat , si eu as fi trist daca as vedea luni dimineata 5 camioane in curte . Reusesc sa fac un pic de conversatie si vreo 2 glume si parca l-am vazut zimbind.
Plecam spre brinza, sint 35 km….. Lasa-m saua in parcare si mergem la carefour pt cumparaturi si la spalatoria de haine.
Ajung la cafenea si semnez condica la soferii.ro si la radio energy. Timpul trece repede si cum peste saptamina se inchide la 21.00 ma retrag catre garsonMANiera mea.

Surpriza zilei.
Am fost avansat moderator pe chatul de la radio energy. Gasca faina. MULTUMESC.

MARTI

Avem incarcare la 7.00, deci e clar traseul. Binenteles ca ajung odata cu amicii mei la birou , las cmr-ul si delegatiile si la bancomatul de cafea. Parca a mai rulat filmul asta odata.
Ma intorc la 7,13 si am intirziat, probabil au schimbat scenariul. Ca déjà sint 3 paleti in duba.Inca nu zic nimic de bine, mai bine sa nu cobesc. Si surpriza zilei nu ruleaza azi. La 8.00 camionul e incarcat si actele gata. Multumesc , salut si la drum.
Sper ca nu ruleaza filmul de groaza cu returul dintr-o bucata. Din pacate ruleaza, dar poate schimba macar finalul.

MIERCURI

Ajungem la 3.00 si gasim loc de parcare legal. Au rescris scenariul…..
Somn de voie. Soarele in geam ,dar cu un pic de vint si prima incercare la 13.00. Raspuns ,reveniti la 15.00. …. Si cind revenim ne descarca. Sarut mina domn scenarist.
Mergem in baza alimentam si luam comanda pt miine. Pahare de plastic pt Franta, zona din apropiere de brinza, primim si incarcarea pt luni. Deja un premiu Oscar pt scenariu.
Parcam , digi si cumparaturi la Norma.

JOI

Program de inginer, la 8,30. 25 km chiar sip e nationalele germane trec repede. Ajungem la fabrica cu exact 3 minute dupa un camion polonez. Deci incepem cu o pauza.
Ce e frumos trece repede sau e interzis de medic. Cu un elan deosebit  se apuca si stivuitorist de incarcat. Imi trece un gind urit prin minte cind vad ca avem europaleti, imi fac conversatia in minte pt confirmare lor si cind dau o geana pe comanda ,vad minunea . NU avem europaleti, deci la loc comanda coane!!!  Probabil, sau précis nu a gresit de multe ori amicul meu de pe stivuitor, ca ne intelem mai greu, dar raminem prieteni, nu a pus decit 6 paleti..deci retur si da capo. Binenteles ca recupereaza timpul , pacat ca eu sint nepregatit la proba de transpalet viteza. Incarcam si plecam.
Intru la conducere a doua tura si ultima binenteles. Franta mon amour!!!
Mergem snur si ne oprim la 30 km de firma. In parcare 2 camioane de la De rooy , ma ajuta sa visez un pic la vremuri trecute.

VINERI

Program de inginer ,déjà imi pare rau ca o sa plec. Ajungem repede in orasel, dar nu exista indicatoare cu zona industrial pe care o cautam.Prin metoda reducerii la absurd o luam catre localiatea care da numele zonei si dupa ce verificam pe traseu ajungem la firma. Omul cu franceza ,adica je, primim rampa 1 si surpriza micul stivuitorist e ea. Din pacate ,poate ca e vineri si eu doar luni sint fatal in dragoste, nu pot sa scot nici macar un zimbet, ma uit la ceas 42 de ani, oare am imbatrinit?
Cine are noroc are, cine n-are chiar ca n-are!!!
Pina la brinza sint 200 km,nu ma mai gindesc la ea.Poate era suparata,poate era vineri. Ajungem, transvazez motorina in rezervor. Facem si toaleta camionului. Si evadez sa semnez condica ,clar soferii.ro si radioenergycugir. MULTUMESC stiu eu cui.

SIMBATA

 Activitati sportive.Apare o minge , se verifica daca un teren de tenis din zona e liber si sport miscare sanatate. Vreau sa subliniez ca e o reclama mincinoasa. Jucam tenis cu piciorul la dublu. Din pacate exista un coleg care singur ar cistiga impotriva tuturor. Eu m-am luptat cu onoare si demnitate, Am cistigat la fileu 3 mingi si am gresit fatal catre sfirsit cind binenteles am luat bataie . Dar colegii ,oameni de caracter, nu sublineaza acest aspect,,, poate , sper , ca nu am fost chiar cel mai rau din istoria tenisului din Quimper.
Ma retrag pina mai sint viu ,la internet. Promit ca daca ma intorc vreodata sa ma autodepasesc la tenis cu piciorul!!!

Dedicatie speciala!!!





 MULTUMESC!!!!!


luni, 11 aprilie 2011

1000 de vizite


Contorul de vizite a trecut de 1000.
Deci e vizitat blogul meu, sper ca prima mie de vizite e mai greu de trecut. Au fost vizitatori din multe colturi ale lumii care au ajuns pe diferite cai aici.
Vreau sa multumesc tuturor celor care au trecut pe aici si mai mult celor care au lasat si un comment .
Totusi vreau sa multumesc in mod special lui ALIN, aka VT880, aka Sagio del Alpi. El e cel care este vinovat  51% de acest blog .
 Coane Sagio, MULTUMESC!!!!
Incerc ,inca sa intrec Profesorul!!!

Multumesc Tuturor!!!
Toate cele bune!!!

saptamina 14




LUNI

Din pacate din cauza proastei manevrari a tahografului , de catre un om de stiinta,am constatat ca soferul 1 ,adica Je,are doar 19 ore de pauza.Binenteles daca eram eu ,vinovat eram déjà la curtea martiala. Scoatem bon ,ca si cind nu era de ajuns, si rezulta ca ieri duminica o ora si 15 minute am avut acte activitati,rezultatul apare imprimat pe bon.Pentru ca se poate mai stam pina fac 24 de ore. Binenteles ca sintem sunati si din baza , dar avem incarcare a doua zi la 7 . Probleme nu-s, vorba moldeveanului de dincolo de Prut. Din fericire ajungem sa descarcam , dar din pacate nu ajung la internet in Quimper.Data aviatoare. Ma bucur ca nu am fost eu vinovat.

MARTI

Incepem devreme,avem incarcare la 7.Echipa de la birou de brinza ajunge dup ace ajung eu la ei. Salutarile de curtoazie, strinsul de mina usual. Ma retrag la bancomatul de cafea buna si ieftina. Revin la 7.30.ALARMA generala, amicii mei de la birou sint ca niste revolutionari a la Che Ghevara,…..cineva de pe fluxul informatic a tiparit 2 feluri de etichete….superb….incarc ceva si pe factura ar aparea altceva…..sa vina micul Bil Gates…..vine, dar degeaba. In 15 minute se descarca tot ce s-a incarcat .Se anuleaza un rind de etichete si re reia incarcarea. Se termina cu 15 minute inainte de expirarea timpului alocat. Ma duc si eu la birou, Bil e inca in sedinta cu seful de magazie,a mai ramas o problema care nu e rezolvabila local. Iau actele si plecam spre Germanica. Din fericire mergem pe autostrada si din pacate mergem dintr-un foc. Ca daca si cu parca se plimbau pe o barca…..daca nu era ,parca se scufunda….

MIERCURI

Ajungem la 3.30 , parcarea era plina de colegii nostrii care aveau descarcare azi. Deci am venit inutil toata noaptea.Parcam si la somn …pina la 6 cind se va elibera primul loc de parcare……Se elibereaza si parcam legal si iar la somn….seamana cu plantonul schimbul 2 din armata, care doarme de 2 ori intr-o noapte. Facem o incercare poate ne descarca si pe noi……reveniti la 15.00 , revenim ….reveniti la 18.00…….Danche!!!
Vremea trece frumos,.mergem la cumparaturi, montez digi si am internet cu pipeta, postez pe blog rapid si povestesc un pic pe mess, din pacate nici si soferii.ro si nici radioenergy cugir nu se pot accesa. Asta e. Mai trece o zi , cum e vorba aia,..tot de la noi trece!!  

JOI

Intram la descarcat la 6 si iesim la 8.Plecam spre baza incarcati cu paleti la schimb. In baza pina descarcam paletii primim ordinal de imprastiere,2 incarcari din baza ,suna bine.Dar intre timp mai se schimba ceva, de ce 2 si nu 3…incarcam si de la Ulm. Ca sa fie frisca pe savarina , se face si revizia la pompa de motorina,pierdem aproape o ora. Eu folosesc timpul sa fac un dus elegant si sa beau cafea de la bancomat, ieftina si buna .
Plecam la Ulm.Ajungem exact cind incepe pauza de masa.Surpriza mare e ca prima descarcare e la 300 km, pepsi cu cola, a doua e la 500 km a treia la inca 250 km, Concluzia ar fi ca ultima descarcare o sa o facem luni, deci adio net in weekend si/sau alte facilitati.
Ajungem al 16.50 la prima descarcare.Programul 6.30-15.00. Program de seara , montez digi si iau cina.

VINERI

Poarta se deschide la 6,25,….la 6.30 sint la birou. Franta,mon amour……cafea de la bancomat, micul si prietenosul stivuitorist francez….descarca in 10 minute 13 paleti si inca in 20 minute ma ajuta sa mutam marfa din fata unde aveam 9 tone in 8 paleti ….punem 4 paleti mai in spate sa echilibram masina. Multumesc respectuos si plecam mai departe.
Ajungem la a doua descarcare la 16.30 , in curte sint 3 firme,nu trebuie sa va ginditi mult , noi descarcam la ultima. Allez les bleus!!!
Oamenii de treaba francezii de la primele 2 firme, la a 3-a ghinion de nesansa, erau nu. Noroc ca aveam doar un palet si eu insistent. Din discutiile lor am inteles ca ne-au confundat cu polonezii, dar nu vreau sa le stric parerea buna….
Plecam la urmatoarea descarcare.Drumuri nationale franceze, cu transporturi agabaritice si utilaje agricole. Oprim la Mayenne ,la un Aldi pt ultimele cumparaturi de completare ,vine weekendul.Imi cumpar si TREI beri, ca poate  sarbatoresc ceva.Ajungem linga fabrica de legume semipreparate la 22.00 si parcam in parcarea de autoturisme, ca doar asa ne putem mentine situatia de romani descurcareti,sper ca nu vine nimeni in weekend. No coment!!! Digi sa mearga,..si functioneaza.

SIMBATA

Dupa schimbarile si modificarile facute, dorm pina la 11.Deja bate soarele in cabina. Micul dejun elegant si sms-urile de rigoare. Catre amiaza ,colegul meu, gateste o zeama de salata, de sa iti bati copii cu basca.Saru mina pentru masa.
Ma retrag in cabina sa inventez un filmulet si sa scriu blogul, teoretic luni ar fi vreme si la net. Dar niciodata sa nu spui niciodata. Catre seara ajung aici 2 colegi din Braila.Clar ca sintem destul de multi ca sa ne cinstim si sa povestim pina dupa 00.30.

DUMINICA

Ora 10.00, deschiderea programului cu un mic dejun si plimbarea de dimineata.Apoi de la 11.00 se deschide atelierul iata ce pot face 2X2 miini dibace. Adica colegii inventeaza un suport pt un bidon de apa care se monteaza in spatele cabinei.Vine vara si e nevoie de apa la indemina.Reusesc sa rezolve suportul la 15.00 ,dar a iesit treaba de uzina.
Pe la 14.00 vine in parcare un francez, colegul  meu se converseaza cu el pina il dor miinile ,apoi ma cheama pe mine.Ieri trecuse cu tractorul si eu l-am salutat iar acum venise sa ne intoarca salutul si sa ne invite la un pahar de vin.Avea o ferma pe un deal vis a vis de noi.Refuz elegant si incepem povestile ….de unde sinteti, ce carati ,cum va merge , raspund si intreb si eu…..concluzionam dupa 30 minute ca toata lumea trebuie sa munceasca ca sa aiba ceva.Ne despartim prieteni.
Pe la 19.00 impreuna cu un coleg din celalt echipaj plecam in vizita la vecinul de peste deal.Ajungem dupa 20 minute de urcat pe o coasta, din parcare nu parea abrupt, dar viata bate filmul.
Ferma cocheta, casa cocheta…ne deschide un musafir de-al vecinulul,dar déjà ne recunoaste ,probabil din povestirea vecinului,,,voi …..romanii, camionagii….intram in casa, ne invita la un pahar de cidru. Si incepem iar povestile. Romania egal Hagi, Nadia si Ilie Nastase, si noi.Discutam despre situatia euro in Franta, noi avem noroc ca inca nu avem asa ceva. Apoi George, incepe sa ne spuna despre cai si cupe , era plin de cupe si fotografii cu el de la tinerete pina la acum la batrinete, iesim sa ne arate si calul, frumos animal,…..apoi in casa la poze….ne arata poza doamnei decedate de 2 luni, si mai pune un pahar ,  si mai facem o tura de politica si o tura de munca si ne despartim mai prieteni ca la inceput.Promit ca o sa mai revin.Din pacate e putin probabil,dar never say never!
Ne aduce al camioane, muzafirul gazdei .Raminem prieteni.
Trebuie sa specific ca sintem in Bretagnia,….si parca oameni sint un pic deosebiti , sau poate asa mi se pare mie, dar in orice caz nu as vrea sa zic nici chiar din greseala ceva rau de tara lor.

Toate cele bune TUTUROR!!!!


FAZA SAPTAMANII

Din pacate sau din fericire,timpul va da raspunsul corect, saptamina asta s-a stricat, de tot,o tabla la firma.
 Este vorba de tabla impartirii.
Cum eu sint Mercenar nu Samurai, am facut demersurile necesare si astept sa vina schimbul.
Asta este viata, un fost sef de-al meu folosea des ….orice sut in fund e un pas inainte .


un castel,
Va urma!!!

miercuri, 6 aprilie 2011

Saptamina 13





De obicei cifra 13 imi aduce noroc.Ramine de vazut si cum arata norocul.

LUNI

E universal valabila questia cu iarba care nu creste lunea. Plecam din parcarea de weekend catre baza.Incepem cu alimentarea, urit inceput, camionul are rezervoarele mici, trebuie sa punem si in niste canistre  suplimentare care trebuie trasvazate in rezervor…(ce destept sint, spun questii stiintifice)
Pentru ca avem déjà o intirziere ,un om de stiinta, s-a gindit ca daca nu am ajuns la una précis ajungem la 4.Deci avem 3 incarcari si 4 descarcari . 2 sint pe linga Paris si 2 in apropiere de brinza de Quimper.
Plecam in intirziere ca sa fie reteta fericirii completa. Nu avem prea multa incarcatura si atunci e mai placut drumul. Ajungem la 01.30 …deci e

MARTI

Franta zici, franceza vorbesti trebuie sa te ocupi de acte. Echipamentul corespunzator, actele si curaj gaina ca te tai.Pina sa ajung la birou ,ma intilnesc prin curte cu un om bun la toate….dupa bonjour ,si common  ca va….de rigoare devenim prieteni.Ma duc la birou si ma intorc sa il caut pe prietenul meu, descarcam la 3….Nu apuc sa fac 2 pasi prin curte si apare din noapte, noroc ca avea vesta….ca era un tot unitar…. Mon ami ne descarca la 3…Nu se poaate…Ba da.Ma poti ajuta cu un loc de parcare in curte…….sta omul 1 minut si zice……eu zic escuze moi….dar la cifre sint tufa de venetia,mai ales dupa 2 ture de condus prin ploaie….raspuns correct 22….mersi beaucoup…La 2.55 sint la birou…liniste si pace…nu ma baga nimeni in seama..trec pe la bancomatul de cafea…..c”est la vie. La 3 fix vine micul stivuitorist francez direct la mine..si parca stia ce om de stiinta sint imi scrie 19 sau 20……Negociez in franceza 22 si dau o cafea….22 ramine. Descarca 10 paleti cu brinza si iesim din curte ,parcam pe drum linga cimitirul communal . Ce e frumos si bun sau ingrasa sau e interzis de medic. Allez les bleu…ca mai avem 3 descarcari si e déjà amiaza. Si dai si lupta…din dreapta e frumos Parisul..trecem prin zona Arc de la Defense…vezi foto…si ajungem la exact 5 minute de la inceperea pauzei de masa. Adio net in seara asta. La 13,10 incepe sa vina lumea de la masa. La si 18 incepe descarcarea , din drum, ca aveau oamenii o curte de sa umplut cu cei 5 paleti de vopsea. La 13,50 cu actele tamponate(stampilate) plecam spre DINAN. Adica vreo 300 km supersonic sa fi fost si nu ajungeam…si nu am ajuns. Am gasit firma de tractoare care avea de primit o cutie cit un sicriu.Si un loc de parcare linga ei.Montam digi ca joaca Romania fotbal….ala e fotbal …cu barmanii din Luxemburg…no comment!!!

Faza zilei

Cind faceam manevre sa parcam intr-o pozitie convenabila pt antena….ca un fulger apare un citroen mic si parcheaza in spatele nostru. Democratie te halesc sau capitalism salbatic. Cum aveam nevoie de spatiu si mai era loc de inca 33 de masini pe linga ma duc la citroen…..gol….deja e groasa..sint fantome…Daca dadeam in spate blocam masina, déjà blocata in fata de containere.
Unde e soferul?  E o soferita care cauta in cele 2 containere verzi……upss…..ma retrag in umbra…..vine la masina cu niste mici ghivece de flori….ca un fel de rasaduri..dupa cita geografie stiu eu…. Salut ,raspunde la salut si merge iar la containere….. ma duc si eu….va pot ajuta cu ceva…Nu…..Am eu nevoie de dvs Va puteti trage masina…Da ,imediat….Pina mai face un transport imi spune si povestea ei….Vis a vis e ceva firma de flori si aranjamente florale…care arunca plantele…domnisoara roscata le ia si se ocupa  de ele..le replanteaza se ocupa de ele, ii place mult ce face si nu vrea sa moara florile…. Ramin fara cuvinte. Muta masina si o ajut si eu la 2 transporturi…in total vreo 7 mici ghivece de plastic cu ceva plante…le aranjam in portabagaj ….imi explica cu patos ceva despre citeva din plante…era prea serioasa treaba ..am aprobat elegant indiferent ce a zis….si a plecat sa salveze plantele. Treaba buna questia asta cu salvatul plantelor.Nota 10
Colegul meu, a gasit si el ,pe urma inca un ghiveci mic..si la luat……flori sau ce plante or fi fost au mai murit odata in cabina.Cruda e soarta asta.

MIERCURI

Incep ziua devreme.Poate oamenii au nevoie de piesele din cutia mea. Ghinion. Sefii vin la 8.45. Il gasesc pe cel mai mic dintre ei dupa metoda cea mai mica masina.Imi ia actele, vede camionul si vrea sa vada cutia…. Ridem amindoi ca asa camion duce asa cutie. Imi spune ca oamenii muncii vin la 9.Deci raminem prieteni.
La 9 si 3 minute vine la camion un utilaj desprins din  sf…si stivuitor si macara si orice vrea omul. Aduc cutia cu un trasnpalet si omul mai vrea o cutie. Nu e se poate….ditamai camionul camionul duce cutia la 150 km la alta firma. Iar ridem amindoi. Primesc actele si plecam. Am uitat sa va spun ca aveam incarcare programata la 12.00
Mergem ca vintul, si cind intram pe un fel de drum national ,mai bun ca A1 la noi, si ne ia in primire un jardarm pe motocicleta,facem impreuna un tur printr-o parcare cit china.Oprim si dupa vine tacticos la noi intreaba disc sau card…. Card  …Libre!!! Goooo.
E o descarcare unde am mai fost odata..tot cu o cutie ….Din 2 timpi si 3 miscari descarcam si actele sint semnate. Allez les Bleu.
Din pacate timpul trece ,preveniti devreme, ni se schimba ora de incarcare la 14.
Ajungem la 13. Nici o problema asteptam….pina la 14.45 cind vine un stivuitorist nou nout…..glumet si el si eu….incarca 23 de paleti in 20 minute si 2 in 30 minute. Raminem prieteni. Ma duc la acte….si mai astept 30 minute.   Asta e capitalism sau am ajuns eu altundeva. E capitalism clar!!!
Plecam spre Germania….si facem pauza la Macarele….dupa ce trecem de Paris…

JOI

Plecam mai departe ,pe ploaie….fara nici un spor…Facem o pauza mica pentru cumparaturi la un Aldi.
Ajungem seara la 18.00 la fabrica de brinza.Descarcam dimineata.Montam digi si mai aveam 50 de grame de net….prea putin pt orice.

VINERI

Cine se trezeste de dimineata are précis o zi lunga. La 6 ducem actele la birou, ne ducem la rampa si iesim descarcati la 9,traiasca capitalismul.
Mergem in zona sa incarcam lapte praf pentru Franta zona de dincolo de Paris si primim si incarcarea de brinza pt marti…se simte mirosul de net free.Trecem sip e la baza ,ducem actele ca se gata luna,alimentam stiintific si plecam ca trebuie sa facem revizia la semiremorca.Asadar si prin urmare pina se face revizia mai facem o pauza de 9 ore si déjà nu miroase bine deloc.Plecam pentru 1150 km la 22.15. Clar ca intru la condus de la 2.00, noroc ca nu ploua si ca avem doar 8.500kg.Din pacate, sper sa nu se supere colega mea de banca, am depasit toate recordurile de baut cafea,omologate de federatia de profil.

SIMBATA

Dupa citeva planificari si niste calcule oprim in ultima parcare.Inteleapta decizie ,oricum mai aveam 150 km si nu era loc de stat in fata fromageriei.
Dupa ce parcam,imediat fac recunoasterea pe teren.Dusuri ok, exista piine la magazine si colegi romani in parcare.Totul ok ,mai putin ca e doar un coleg ,Florin de la Aquila,apoi dupa o ora buna apare Vali de la Norbert…apoi Theo din Spania, apoi au aparut 3 camioane cu colegi care lucreaza in Belgia si  déjà a trebuit sa ne impartim ca eram prea multi .
Si binenteles ca prima data s-a inceput cu bere,apoi cu gatitul la ciorba,apoi cu mincarea si iar cu bere si apoi cu gatitul la cina si sesiunea de comunicari stiintifice sa incheiat la ora 3. Spre rusinea mea si din cauza lipsei de pregatire fizica am abandonat colectivul redactional la 21.30.Oricum déjà se trecuse pe realizari si depasiri de plan si erau c-am aceleasi vechi povestiri ,plus sau minus tara,patronul sau modelul de camion.

DUMINICA
Ziua incepe cu spalatul vaselor ramase de ieri si cu o ploaie .Comitetul de criza analizeaza incarcaturile si locul liber ramas si pina se decide ca stam la noi in duba se opreste si ploaia.Deci la munca nu la intins mina.Apare ultima tura de cite o bere, Vali e bucatar sef si prima creatie e o zeama de zarzavaturi cu carne de pui.Cu un pic de smintina rezulta un amestec pentru care se poate se trece prin teren minat. Dupa o pauza competionala s-a trecut la gratare si cartofi prajiti,déjà era mai mult decit putea cineva crede.
Seara incepe reuniunea generala.Se dicuta de salarizare si program, tonaje, rute si binenteles restaurante si gagici.
Eu sint de serviciu la laptop intr-un  VOLVO ,ca in garsonMANiera era fotbal la tv.Transfer farsele lui Budugan si bancuri cu Tanase, muzica si filme…questii stiintifice nu gluma. Daca am lipsit la povesti macar sa fiu si eu folositor colectivului creeat adhoc.
Reteta saptaminii
Mujdei de usturoi in sticla de plastic.
Se curate usturoiul si se taie in bucatele mici.Se pune intr-o sticla de plastic cu un pic de sare si vegeta. Se inchide sticla si de bate violent de un cauciuc Michelin. Dupa citeva minute se trasnforma in pasta .Se adauga suc de lamiie si un pic de apa. Neaparat trebuie cauciuc Michelin!!!!
 Reteta by Vali