luni, 26 decembrie 2011

saptamina 51

LUNI

Revine problema ca totusi prea des e ziua asta…cu probleme. Cum am facut weekendul in zona la 7 intru in curtea superoganizata si supravegheata. La poarta ,supriza deja biletul de intrare era completat ,semn ca eram pe lista…din pacate la magazie semnele nu se adeveresc si mai am nevoie de un nr..domle am inteles daca incarcam,dar eu ,samaritean, am adus marfa,la poarta m-au gasit pe lista …dar se pare ca am dat de omul care nu stie decit ce vrea…. Dau telefon in baza si binenteles ca sa descoperit vinovatul ,adica subsemnatul….ca am plecat fara toate docomentele …elegant, in spiritul craciunului fac o demostratie simpla si sint trecut la nevinovati..dar tot nu primesc numarul miraculos….
Si trece o ora, deja poteca era facuta…dupa inca o ora era drum national si ca sa nu o mai lungesc pina am primit numarul au trecut 5 ore..era gata autostrada etajata plus o statie de benzina si un mic restaurant.
Binenteles ca 10 paleti se descarca in mai putin de 5 minute cu 2 stivuitoare actele confirmate si la drum ca mai sint 300 km …
Binenteles ca incepe ploaia…si programul la firma unde descarc se termina cu 15 minute inainte sa ajung eu..deci parchez fara nici o pofta  si astept sa vina ….

MARTI

Cu lectiile facute si o mica atentie ,literar germana,de dimineata la micul stivuitorist francez,descarc si plec catre brinza. Pentru ca am uitat sa va spun ca deja am si incarcare..adica fara pauza de net sau spalatorie samd,etc. cum mai aveam 270 km dau telefon in baza sa anunt ca va urma o intirziere  poate e alt coleg dupa mine sa facem schimb…dar nu era nimeni…asa ca ajung cu 2 ore intirziere. Oameni erau binenteles la pauza de masa si culmea nu sint deloc suparati pe mine…semn ca in tot raul e si un pic de bine.
Incarc in regim de viteza marita, aprobare de autostrada si la drum..program de 10 ore din pacate ajung intr=o parcare unde tocmai nu mergea netul..dar c’est la vie.
Deci pauza si la drum.
Seara vine imediat si cum numai am prea mult program opresc dupa ce trec de Le Mans.


MIERCURI

Ziua trece usor si greu….deja vu e déjà vu…
Aici vreau sa adresez citeva cuvinte de bine domnului regizor …ca vad ca a pus pe repeat ,dar ma abtin.deocamdata
Ajung inainte de Strabourg si ma opresc. Opresc si motorul de frig, ca am gasit loc de parcare in mijlocul parcarii.

JOI

 Cine se culca devreme se trezeste devreme si inseamna ca lucreaza mult.
Plec devreme si ajung in exact 4,29 minute la descarcare…si daca sintem in germanica cuvintul de ordine e Warten…deci bifez bancomatul de cafea si cind sa pornesc si eu laptopul..primesc rampa 1…trag la rampa si dau ,preventiv telefon in baza….semne bune craciunul are..pe de o parte…incarc paleti goi pt brinza….alles les bleu!!!
Descarcarea dureaza putin si plec spre baza. Colegul meu de firma e si el acolo dar nu asa de norocos..are o descarcare miine si una luni.
Ajung in baza ,incarc ,alimentez si plec in regim de viteza ca trebuie sa ajung si eu undeva de craciun.
Fac prima pauza strategic si dimineata primesc pachetul de craciun din tara.


VINERI

Iar plec la drum devreme. La 16.30 ma opresc la marginea Parisului sa mai fac o pauza,linga 2 colegi romani care lucreaza in Spania..mici povesti de parcare..si la somn…

SIMBATA

Imediat ce se face simbata plec la drum..ca mai am 500 km si poate il prind si eu pe mos craciun sau el pe mine.
Ajung in fabrica la ora cind lumea vine la munca. Din pacate locul de parcare e ocupat si atunci gasesc un loc ,un pic camunflat chiar in fabrica.Nu am pretentii si nici  nu aud cisternele care trec pe linga mine….decit pe la 14.00 .Urmeaza o cafea..un mic tur la cumparaturi si tura de internet.
Mici povestiri pe net..lumea se pregateste de mos….chiar si eu si seara ajung la garsonMANiera .
O mica cina festiva adica cu un pic de cozonac si un pahar de vin.
Primesc si colindatori in limba maghiara, MULTUMESC, promit in gind la anul sa invat si eu….
 In cabina dau drumul la o mica lampa ,care tine loc de brad si adorm asteptindul pe mosu.


DUMINICA

Ma trezesc devreme, verific sa vad daca nu a venit mosu..din pacate nu. Poate din pacate a vazut ca in loc de brad eu aveam Lampe a led et fibre de verre..poate nu am fost chiar asa de cuminte. O sa fac contestatie la Strasbourg sa vedem care este cauza.
Primesc un telefon de la CINEVA, care e mult mai important…MULTUMESC!!!
O mica gustare si iau drumul catre cafenea pentru portia de internet…
Povestiri cu Gasca, urari peste urari si inapoi ..ca e program redus…

Toate cele bune TUTUROR!!!
Sarbatori fericite oriunde v-ati afla!!!

Quimper, sub pioneza din stinga sus la harta Frantei.



Un comentariu: