joi, 29 decembrie 2011

saptamina 52

LUNI

Uite ca exista si dreptate pe lumea asta..o zi de luni super libera…eu am incercat sa ma lupt cu opozitia sa descarc ,dar opozitia nu si nu….deci program lejer,un pic de gatit si program de internet cafenea. Seara vine repede si pregatesc si docomentele pentru a doua zi. Si preventiv pornesc si concertul de thermoking sa nu am vreo supriza acum de sarbatori,
Un cinema IBMan si la somn ca imediat vine…

MARTI

Trag in rampa inainte sa vina lumea  la birou..si incet dupa salutul si stringerea de mina stas, se apuca lumea de treaba….si da-I si lupta. Intre 2 ture de stivuitor fac si un pic de curatenie…ca si asa stau degeaba. Schimb locurile pt brinza de la etaj mai catre fata camionului..ca asa am vazut ca au facut si ceilalti colegi.  Poate am uitat sa va spun dar 4 paleti a cite 800 kg sint la etaj…si de azi mai in fata . sincer nu am observat prea multa schimbare ,dar poate se cunoaste pe zapada…ba sa nu uit,,prima axa de la duba se opinteste mai tare la virajele strinse si la manevre..dar asta e…
Cum am incarcat primul….uit de autostrada si o iau pe nationale catre Paris….ca niciodata trec pe ringul mic in 55 minute,  adica vis…
Seara la terminarea celor 10 ore ajung la un restaurant rutier..locatie noua..ca tot asa am uitat sa va spun dar m-am c-am rasfatat de sarbatori prin restaurante routiere.
Locatie frumoasa mincare buna…comand file de peste si ma felicit pt asta… fie omul cit de mic dupa masa doarme un pic….


MIERCURi

Incep ziua cu o cafea si la drum. Prima tura ajung inainte de Strasbourg deci amin depunerea contestatiei pt cadoul meu de mos.
Trec in germanica si incep defilarea pe nationalele tarii….care este… multe masini mici ,prea multe si pierd timp..programul se termina cind mai aveam 45 de km pina la fabrica,,,sun un prietene..colegul care incarcase dupa mine  e deja in parcare..il felicit si ii dau ora mea de descarcat..ne bucuram amindoi….
Eu ma opresc intr-un Aral…deci un pic de net, salut Gasca  si la somn ca imediat vine


JOI

Racoare, cafea si un pic de net… ajung cu 30 minute inainte de ora programata si mai stau 30 ca asa e in tenis…
Ma descarca agale semn ca e sfirsit de an….sun in baza  deci chiar ca se gata anul…. Miine la 9 sa fiu la birou.
Ma duc agale catre baza si binenteles ca trebuie sa se modifice ceva si se modifica….
Deci o sa iau sa duc la descarcat remorca unui coleg …asta e…ca daca nu stiu germana nu pot traduce c’est la vie!!
Prin garaj liniste si pace,lumea descarca si putini incarca…e un pic de jale mai mare la colegii care sint platiti la km.
Seara vine incet..e deja 17.00 si colegul meu inca nu a venit….


Pentru ca nu stiu chiar tot programul,la momentul asta…
Va urez un AN NOU mai bun, cu sanatate si fericire!!!
Toate cele bune TUTUROR!!!!



luni, 26 decembrie 2011

saptamina 51

LUNI

Revine problema ca totusi prea des e ziua asta…cu probleme. Cum am facut weekendul in zona la 7 intru in curtea superoganizata si supravegheata. La poarta ,supriza deja biletul de intrare era completat ,semn ca eram pe lista…din pacate la magazie semnele nu se adeveresc si mai am nevoie de un nr..domle am inteles daca incarcam,dar eu ,samaritean, am adus marfa,la poarta m-au gasit pe lista …dar se pare ca am dat de omul care nu stie decit ce vrea…. Dau telefon in baza si binenteles ca sa descoperit vinovatul ,adica subsemnatul….ca am plecat fara toate docomentele …elegant, in spiritul craciunului fac o demostratie simpla si sint trecut la nevinovati..dar tot nu primesc numarul miraculos….
Si trece o ora, deja poteca era facuta…dupa inca o ora era drum national si ca sa nu o mai lungesc pina am primit numarul au trecut 5 ore..era gata autostrada etajata plus o statie de benzina si un mic restaurant.
Binenteles ca 10 paleti se descarca in mai putin de 5 minute cu 2 stivuitoare actele confirmate si la drum ca mai sint 300 km …
Binenteles ca incepe ploaia…si programul la firma unde descarc se termina cu 15 minute inainte sa ajung eu..deci parchez fara nici o pofta  si astept sa vina ….

MARTI

Cu lectiile facute si o mica atentie ,literar germana,de dimineata la micul stivuitorist francez,descarc si plec catre brinza. Pentru ca am uitat sa va spun ca deja am si incarcare..adica fara pauza de net sau spalatorie samd,etc. cum mai aveam 270 km dau telefon in baza sa anunt ca va urma o intirziere  poate e alt coleg dupa mine sa facem schimb…dar nu era nimeni…asa ca ajung cu 2 ore intirziere. Oameni erau binenteles la pauza de masa si culmea nu sint deloc suparati pe mine…semn ca in tot raul e si un pic de bine.
Incarc in regim de viteza marita, aprobare de autostrada si la drum..program de 10 ore din pacate ajung intr=o parcare unde tocmai nu mergea netul..dar c’est la vie.
Deci pauza si la drum.
Seara vine imediat si cum numai am prea mult program opresc dupa ce trec de Le Mans.


MIERCURI

Ziua trece usor si greu….deja vu e déjà vu…
Aici vreau sa adresez citeva cuvinte de bine domnului regizor …ca vad ca a pus pe repeat ,dar ma abtin.deocamdata
Ajung inainte de Strabourg si ma opresc. Opresc si motorul de frig, ca am gasit loc de parcare in mijlocul parcarii.

JOI

 Cine se culca devreme se trezeste devreme si inseamna ca lucreaza mult.
Plec devreme si ajung in exact 4,29 minute la descarcare…si daca sintem in germanica cuvintul de ordine e Warten…deci bifez bancomatul de cafea si cind sa pornesc si eu laptopul..primesc rampa 1…trag la rampa si dau ,preventiv telefon in baza….semne bune craciunul are..pe de o parte…incarc paleti goi pt brinza….alles les bleu!!!
Descarcarea dureaza putin si plec spre baza. Colegul meu de firma e si el acolo dar nu asa de norocos..are o descarcare miine si una luni.
Ajung in baza ,incarc ,alimentez si plec in regim de viteza ca trebuie sa ajung si eu undeva de craciun.
Fac prima pauza strategic si dimineata primesc pachetul de craciun din tara.


VINERI

Iar plec la drum devreme. La 16.30 ma opresc la marginea Parisului sa mai fac o pauza,linga 2 colegi romani care lucreaza in Spania..mici povesti de parcare..si la somn…

SIMBATA

Imediat ce se face simbata plec la drum..ca mai am 500 km si poate il prind si eu pe mos craciun sau el pe mine.
Ajung in fabrica la ora cind lumea vine la munca. Din pacate locul de parcare e ocupat si atunci gasesc un loc ,un pic camunflat chiar in fabrica.Nu am pretentii si nici  nu aud cisternele care trec pe linga mine….decit pe la 14.00 .Urmeaza o cafea..un mic tur la cumparaturi si tura de internet.
Mici povestiri pe net..lumea se pregateste de mos….chiar si eu si seara ajung la garsonMANiera .
O mica cina festiva adica cu un pic de cozonac si un pahar de vin.
Primesc si colindatori in limba maghiara, MULTUMESC, promit in gind la anul sa invat si eu….
 In cabina dau drumul la o mica lampa ,care tine loc de brad si adorm asteptindul pe mosu.


DUMINICA

Ma trezesc devreme, verific sa vad daca nu a venit mosu..din pacate nu. Poate din pacate a vazut ca in loc de brad eu aveam Lampe a led et fibre de verre..poate nu am fost chiar asa de cuminte. O sa fac contestatie la Strasbourg sa vedem care este cauza.
Primesc un telefon de la CINEVA, care e mult mai important…MULTUMESC!!!
O mica gustare si iau drumul catre cafenea pentru portia de internet…
Povestiri cu Gasca, urari peste urari si inapoi ..ca e program redus…

Toate cele bune TUTUROR!!!
Sarbatori fericite oriunde v-ati afla!!!

Quimper, sub pioneza din stinga sus la harta Frantei.



joi, 22 decembrie 2011

Premiile anuale ale blogului

 Cum se gata imediat anul, m-am gindit sa fac si un o postare festiva cu premii…ca o paranteza imi place questia care o face Academia Catavencu..din pacate nu stiu daca mai..dar asta e…
din pacate toate tipografiile si fabricile de premii au comenzi pina anul viitor, decernarea efectiva se amina pentru o data ce se va comunica ulterior in mass media locala si centrala

Primul premiu este “ Cititorul de onoare” si este pentru TINE, cititorul acestui blog,cu multumirile de rigoare pentru comentari chiar daca anonime,citeodata.


Urmeaza un premiu special “SAGIO del ALPI” care se acorda celui care este vinovatul principal pt ca acest blog a aparut si caruia ii multumesc, deci coane Sagio, tocmai ai abonament la acest premiu.Multumesc inca odata.


Tot un premiu special este pentru CINEVA special, si se va inmina si personal , deci premierea se va face intr=un cadru restrins…acum doar un castel si o melodie…





Pe lista urmeaza premiul “GASCA MEA” pentru cei care sint alaturi de mine in gasca ,aici exista si citeva premii mai mici…..adica “Discul de platina” pentru DJ Yannis alias Zorba, cu multumiri pentru tot efortul de pe xat si radio,la mai mare,

 urmeeaza premiul “Tocanita de la hotel California” pentru colega mea Kathy,


 premiul “Zacusca de aur” pentru lady Marisa, premierea se face cu imnul Gasti, multumesc si aveti grija de voi.



Un alt premiu special este “SPERANTA de aur” care se acorda pentru Cineva in mod special si tuturor care mai au si cea mai mica speranta ,pentru ca trebuie sa rasara si soarele pe strazile noastre, mai devreme sau mai tirziu.



Va MULTUMESC Tuturor!!!
Toate cele bune!!!
Sarbatori fericite!!!

ps acum e joi, descarc brinza ..si plec   ...ati ghicit tot dupa brinza...
revin de pe traseu



miercuri, 21 decembrie 2011

saptamina 50

 LUNI

Deci parca totusi e destul de des ziua asta…ajung la birou odata cu oamenii de stiinta si cum trasnportul de paleti goi are prioritate maxima…dar ca in cealalta parte a clasamentului…astept si primesc rampa…ma duc si iar..din pacate se pare ca incepe o saptamina lunga..
Ca sa fie si o cireasa pe tort aflu ca am 2 descarcari ,deci clar e de lucru.
Plec pe la 12 din curte si deja drumul cunoscut ,un pic de ploaie ca sa fie romantic …
Cind se gata programul ajung in zona industriala propietate personala aproape…o mica gustare in loc de cina si la somn….ca imediat e….

MARTI

La drum…vechiul drum…din pacate ajung in Paris, de fapt la marginea lui odata cu toata lumea…si atunci inventez apa calda si o iau pe perifericul mare..un pic mai lung   dar doar cu 3 blocaje..bouchon cum scrie pe afisaje…la unul dintre ele…ies frumos pe partea dreapta , ca nu sta degeaba cind poti sa faci macar o pauza….fac si o cafea..semn ca o reiau pe vechile obiceiuri de cafeman. Dupa ce se gata timpul  cu o cafea deja bauta si una in ceasca…plec la drum…
Faza zilei.
 Cum era dimineata,ploua si un pic de ceata am circulat mai linistit…..la o schimbare de autostrada ,curba strinsa la stinga,limitare de viteza 30 pt mine…pazeam pe cei care veneau din dreapta mea…cind de pe stinga apare parca din ceata..un peugeot albastru…cu fata la mine…..deci ma uit repede pe gps eram in franta, ma uit la cmr descarcam in franta…ma uit la drum parca cu ziduri pe margine  deci ceva nu e clar…..omul de la volan…era deja in parapet cu miinile la cap a jale….eu fac manevrele de evitare corespunzatoare trec la mustata pe linga el…apuc sa vad in oglinda ca lumea deja se oprise in spatele meu…deci nu avea rost sa mai blochez traficul…. Deci atentie marita….ca viata bate filmul.
Se mai linisteste traficul….si cind se gata programul mai aveam 50 km pina la fabrica…parchez intr=o benzinarie Elf,aparuta ,din ceata, exact cind trebuie..Imi cumpar rezerve ,sprayuri ,pt aragaz care se dovedeste mare consumator de asa ceva…si intors la camion..fac o scanare de retele wirelles…deci gasesc net…dar trebuie parola si id…imi iau franceza academica cu mine  si ma duc inapoi in statie….primesc gratuit un id si o parola….valabile 15 min…deci capitalism curat….
Din pacate pina dau eu semne ca exist pe net..se gata timpul….de parca 15 minute poti face ceva….
Ma intorc inapoi,cumpar si un scaunel pliant si mai incerc sa cer..mai capat un cod..dar il pastrez pe dimineata….


MIERCURI

Cum 50 km nu sint greu de facut..ajung la fabrica  cu 10 minute inainte de inceperea programului de catre sefi  iar micul stivuitorist francez nu e la curent cu ce am eu nevoie…apare sefa si ma trimite sa fac o tura prin curte sa ajung in partea opusa la magazie….descarc si plec mai departe..deja sint in intirziere si nu stiu ce urmeaza…deci la drum si la telefoane..aflu ca urmeaaza sa si incarc si sa plec inapoi…alo domn regizor..dar se poate domle…si un pic de pauza…
Ajung la fabrica si trag direct la rampa goala…motorul de la frig racea paletoo goi ,preventiv…
Ma duc la birou..si surprize surprize….se schimbase seful..si ca orice sef vine cu alte reguli..deci omul vrea sa ma cintareasca…negociem   ,,ca paletii sint la numar nu la kg..si raminem prieteni…descarc si ma duc sa fac turul fabricii la cintar..deco saptamina asta e saptamina portilor deschise la toate fabricile de brinza….
Ajung iar la rampa si de acum vechiul stivuitorist francez se apuca de incarcat si devine nr 1..deci a durat 20 min sa incarce 26 de paleti..ca in vremurile bune…
Ma duc iar sa fac turul de fabrica ,adica sa cintaresc..apoi mai stau 20 min la acte….deci degeaba se modifica daca nu se schimba nimic.
Cum deja timpul devine pretios primesc aprobare de autostrada..si oricit trag eu de tare sa ajung in parcarea unde eram acasa la de rooy,linga chartres…trebuie sa opresc inainte cu 45 km.
Cu lectia invatata scanez prima data retelele si gasesc un acces point android…neparolat..chiar daca nu imi spune numele prea multe…dau conect si culmea se conecteaza…….din pacate era ceva limitat in timp sau cineva care decupla ..inca nu am ajuns sa ma documentez…deocamdata…si dupa 30 min mai incerc odata..si reusesc…salut Gasca..si cind sa fie conversatiunea mai ok   la adio conexeiune…degeaba mai incerc ca nu se poate…
Ma bag repede in pat ca imediat e …


JOI

Plec devreme…si trec prin paris la foc automat.dar tot pe ringul exterior..si la programul de 10 ore de condus ajung sa trec muntii la Ofenburg si gasesc si un loc de parcare intr0un shel…daca e germania inseamna net la garsonMANiera…cind erau povestile si planurile in top…vine omul de la statie..si spune ca e parcare cu plata..5 euro sau daca aleg sa maninc e 10..din pacate am uitat sa imi aduc aminte ca nu sint in franta..si am muscat momeala….deci parcarea costa 5 euro..daca vrei sa maninci iti da bon pe 10 euro si 5 ai avans la mincare…deci nu e restaurant rutier… daca tot am ales varianta cu mincare…ma uit si la tv si maninc cirnati…au o denumire bochwusrt….si cartofi prajiti…am mai invata ceva…
Inapoi la camion si o mica portie de net…si observ ca motorul de frig vrea sa imi spuna ceva..eroare 61…consult manualul micului frigotehnist amator ..bateria decedata..deci e super…cum temperatura era ok si afara ploua ..mai fac o incercare dupa ce am resetat alarma si primesc acelas raspuns…de noapte buna…ii multumesc si eu in gind,


VINERI

Verific temperatura scazuse singura,deci e ok.
Plec la drum odata cu zapada…si sint printre primele masini care curata drumul de zapada…ajunng la fabrica si cum rampele erau deja ocupate de colegii mei fac repede o sedinta de sindicat, inainte de micul dejun..si cum colegii mei sint din croatia ne intelegem de minune..decuplez remorca ca sa avem loc de manevre..si dupa 3 incercari..porneste….il trec pe continuu si mergem la frustuck…deci déjà vu clar….
Desi pleaca un coleg nu primesc rampa decit la 10…acum numai zic nimic de pauza pina luni.ca nu are rost….cind trag la rampa sun si la birou si am 2 incarcari pt undeva linga orleans si undeva in zona de brinza….deci déjà vu deja…
Ma duc si fac prima incarcare cum vine pauza de masa in germania opresc strategic pt mici cumparaturi si ajung in baza . mai am o incarcare de niste rampe unde asteptarea e imn national….si pina sa iau actele..mai ramin exact 20 min de program….plec din baza la parcarea de weekend..inca o tura de magazin…resetez si un gps la un coleg si  ma intorc la camion exact cind incepe o vreme decupata din povestile de groaza….si ca sa fie si noaptea erorilor completa..sobita din dotare nu vrea sa functioneze deci e doliu….

SIMBATA

Daca caldura nu e..nimic nu e….dupa cele 9 ore de pauza la 3.15 plec la drum….de fapt plec la sanius….ca deja iarna are mutatie pe germania… culmea e ca drumarii erau pe drum in zonele unde era cea mai putina zapada….
Intr=o parcare vad si 3 camioane de la Dunca pregatite de drum …si cum unirea face puterea…dupa ce ma ajung…mai fac o tura la un giratoriu si ii las sa deschida ei drumul……
Trec si muntii..pe coborire e mult mai usor….si fac o pauza de 45 de minute cind simt nevoie de o cafea…incerc si sobita,,si culmea tehnicii aplicate porneste….
Gat programul de condus la 12.45 si trag intr=o parcare eleganta pe N4…o mica gustare/prinz si la somn ca deja e cald si bine..
Nu prea vine somnul  asa ca pornesc cinema IBMan si vad Norocosul  Luke.apoi adorm la urmatorul film…
Seara vine si se gata si pauza..mai am 280 km..asa ca la drum
Iarna incearca o repetitie dar ies repede din zona si dau de ploaie …imi iau cota de cafea  si tot pe drum e….

DUMINICA

Gasesc firma,linga fabrica de parfum C. Dior   dar poarta e inchisa.parcarea din apropiere e plina si ma retrag la 2 km…e deja 4 dimineata….deci buna dimineata si noapte buna simultan.
La 10,33 primesc sms-ul care iti lumineaza orice zi..MULTUMESC…imediat gimnastica de dimineata ..portia de cafea, o mica gustare pina mai e soare…
Apoi toaletarea garsonMANierie interior exterior.
Si cum 2 mincaruri nu strica ma apuc de bucatarit….incerc sa repet mincarea de saptamina trecuta dar gresesc ceva la timpi de lucru si cartofii se fac un fel de pasta care ingroasa un pic sosul..deci sa traiasca bucatarul care este…mai gasesc o portocala pe la magazie ca tocmai am trecut la cura de mere…si acum e deja seara…deci urmeaza cinema IBMan cel putin pina se linistesc un pic francezii astia de pe drum.
Va doresc o saptamina frumoasa si usoara!!!
Sarbatori fericite!!!
Toate cele bune TUTUROR!!!

Boigny sur Bione ,undeva linga Orleans,18.12.2011, 18.55

duminică, 11 decembrie 2011

saptamina 49-2

VINERI

Pentru ca ultima data am pierdut rampa la mustata,,la ora 5,45 eram echipat si inarmat cu actele ..la birou.
Primesc rampa 6 si imediat apare si colegul meu,dar era deja al doilea…Parcam si mergem la frustuck ,adica un mic dejun unde ,clar brinza e gratis….bifez si o cafea  si ma intorc agale la camion…
 Ca niciodaata era deja gol…semn rau zic in gindul meu..ca la birouri inca e somn de voie
Scot camionul si cind sa dau drumul la net…fac o incercare cu un telefon in baza si aflu ca trebuie sa fac un ciubuc, adica sa duc marfa in baza in loc la un coleg…ceeace si fac  …ca daca e ordin cu placere

Traseu cunoscut,locatie cunoscuta,rampa goala..dar prietenul meu MURPHY e pe faza…si imediat ce ajung pe pozitie apare seful de magazie suparat..ca un coleg portughez nu era la rampa..negociem un tratat de pace si ma duc sa incarc o marfa care era in alta locatie…
Intre timp am aflat ca o sa duc paleti la schimb pentru brinza cu incarcare miercuri,,,dar a cita oara,,,se va demonstra ca viata bate filmul…
Incarc marfa,revin si incarc si a doua marfa si plec spre baza..cu planuri pt weekend….
Deci se subintelege ca daca e sa se aleaga praful de un plan se alege.
La birou, dispecera mea frantuzoaica acasa bolnava,semn rau si asa este…nu sint destui paleti pt mine si o sa incarc luni.
Deci nu zic nimic,nici chiar in gind sa nu cumva sa ma trezesc din vis….e vineri ora 14.oo si eu trebuie sa revin luni la 9….nici cele mai sofisticate programe de gestionare a norocului nu ar fi putut spune asta…
In liniste deplina alimentez camionul si ies din curte inca cu ochii pe telefon…ajung in parcarea de weekend si mai am inca pulsul marit….dar GATA…incepe weekeendul
In zona inca un camion cu echipaj..salutul de rigoare..aflu ca colegul are probleme cu internetul si ii fac programare….ma duc la magazin sa refac provizia de lectura literar germana…plus alte cele necesare…
Si revin…ploua …nu e vreme de facut mincare   ..rezolv pe coleg cu problema informatica ,citesct si 3 poezii ,,,si revin la garsonMANiera….
Internet, vremea colindelor , deci colind cu Gasca mea…si imediat se face seara…incerc un cinema IBMan ruleaza Cei 3 muschetari..dar de 2 saptamini tot in priza…abandonez pt un somn binemeritat.
Peste noapte mai vin 2 masini..dar nu le vad decit cind e…

SIMBATA

Ploaia e tot prezenta,si totusi intre pauze…fac un pic toaleta garsonMANierei ca deja arata ca dupaa inundatii si alte catastrofe naturale….
Din pacate, lenea e cucoana mare si nu gatesc..dar ma orientez catre colegi si ma adopta la prinz
Program largit de internet…
Conversatii cu Gasca ,program de colinde
Si tehnic a mai trecut o zi….din pacate tot de la noi…

DUMINICA

Deja vremea sa razbunat deci e timpul sa ma apuc de bucatarit.
Deci e inaugurarea oficiala la un mic aragaz de urgenta,,,modelul cu spray….si la fitrul de cafea…si e momentul sa nu mai fac doar cartofi prajiti
Primesc o reteta noua si culmea bucataritului amator ,sau poate norocul incepatorului iasa ceva comestibil.
Binenteles ca dupa ce maninc tot..primesc pedeaspsa sa maninc si o ciorba… execut pedeaspsa …
Deja e seara…trec un pic prin birocratie si urmeaza o seara de colinzi cu Gasca mea…
Inca nu e miine,dar va spun

Toate cele bune TUTUROR!!!
O saptamina frumoasa si usoara!!
Drumuri bune !!!

o colinda pentru cei plecati departe..oriunde ar fi ei



 o melodie pt CINEVA, din pacate iar fara castel…dar….


vineri, 9 decembrie 2011

saptamina 49


LUNI

Din pacate nu visez si cred ca nu exista o zi de luni normala…aud  batut la usa..ma uit la ceas 4..deci e blestem clar….din cauza vitezei de reactie prea mari il sperii pe cel care bate pentru ca am coborit prin dreapta…. Era un coleg roman de la Stadler..parcat la vreo 4 camioane de mine..dar care avea numere de cehia…eu am de ALBAnia…dar in fine …omul vroia sa plece iar camionul nu avea destul curent… Din pacate pentru el nu am fost de acord cu solutiile tehnice propuse..adica sa ma duc eu cu camionul sa il pornesc…ca magnet ca alte smecherii ..am zis pas si i=am dat cablurile mele de curent …..
Am inceput si povestile de parcare……dupa ce s-au terminat faptele de eroism si vitejie in lupta..am intrebat si eu cit a lasat motorul pornit ieri…raspunsul a venit simplu 10 minute…destul ca a mers doar laptopul….viata bate filmul ..again….
Mai spune omul o poveste ..mai trece un camion pe linga noi….se mai deschidea cite un depozit,,,apoi colegul isi aduce aminte brusc ca nu are nici o proba ca e defect si face citeva poze ….ca dovada…dar nu ca ar fi rau la firma sau nu are incredere in el…asa preventiv…
Se gaseste si un coleg francez cu dare de inima si il ajuta…camionul porneste si la drum…..
Ma intorc la garsonMANiera mea.si iar ploaie iar somn….
Iar suna ceasul si ma duc la firma…era acolo..doar ca avea alt nume…descarc ,bifez bancomatul de cafea si plec catre a doua descarcare…
Intre timp pleca si venea lumea in paris..norocul meu ca ..inca de cind eram mai tinar si lucram la Derooy cunoasteam un pic zona de nord ci iesirele din Parisul mult prea aglomerat dimineta…
A doua descarcare..o zona cunoscuta..era deja a treia oara..dar si curtea era plina de camioane…deci atentie se lucreaza si ploua…
Ma duc la magazie si aflu ca eu urmez la descarcat…musiu ce ne pas posible..ca e alt coleg in fata….atunci te rog pe matale sa vii sa ii zici…noroc de noroc pe colegul francez…ca el de fapt descarca la alta magazie..care era libera si dupa 10 minute chiar pleca bucuros….
Descarc si eu…tot fara paleti retur..dar cu ploaie…plec la drum ca am incarcare miiercuri…
Seara opresc la 270 km la un restaurant routier….si imi dau seama ca deja poate face abuz..dar se maninca bine si nu e scump..plus avantajul parcarii pe nationalele franceze…cind suna ceasul e deja

MARTI

Plec catre pioneza stinga sus de pe harta Frantei..si cind ajung in parcare..colegul care incarca la 9 atunci pleca in fabrica…aflu ca masina de la 13 nu era venita,,si ma gindesc cu jale la un déjà vu….
Din baza nici un semn..dar preventiv imi fac si bagajul pt spalatorie si cind mai erau 30minute apare si colegul…il salut si o iau la regim de viteza marita catre cafenea…internet…conversatii cu CINEVA…questii stiintifice…
Fac o pauza de internet si ma duc la spalatorie….
Apoi catre ora 18 ma retrag catre camion..trebuie sa il duc in rampa ca sa cistig timp miine..adica

MIERCURI

Ma duc ,un pic fara elan catre birou si asa ramin….Ca sa nu o mai lungesc ca deja e déjà vu plec din rampa la 10…deci cred ca se poate omologa record galactic…No comment!!!
Plec tot fara elan pe nationale si ajung la Paris..exact cind lumea pleca si venea in acelas timp…scap dupa ce fac o pauza mica din oras si ajung dupa 9 ore si 50 minute de condus,,,la un restaurant routier..dar nu e déjà vu ca e prima data…
Mincare super…pentru ca urmeaza o pauza de 11 ore ,,beau si 2 pahare de vin….si ce vise vin dupa aia….nu vreau sa spun…


JOI

Program de injiner…dar tot cu ploaie si ceata…dar asta e.
Drumul cunoscut..si parca un pic cu noroc..trec Strasbourgul in 20 minute apoi pe nationale germane..si ajung la fabrica….ma duc preventiv la magazie si Morgen…iar linga mine a parcat un coleg polonez care nu a vazut afisul cu Agregatele de frig trebuiesc oprite la ora 8 seara pina la 6..si are si Carrier….
Intre timp am facut si o tura de net, conversatiunile cu Gasca.
Si desi e ora 1…va spun Noapte buna!!
Miine .adica azi a inceput dar nu vrreau sa ma gindesc la ea….

Toate cele bune Tuturor
Ps provizoriu ramine asa..urmeaza sa vad ce fac azi si inchei stiintific…..

saptamina 48


LUNI

Din pacate e greu si daca incepi luni la amiaza.pentru ca am incarcare la 14.00..si conform oricariu studiu stiintific sau nu..inseamna o zi/noapte lunga.
Am lenevvit eu , cit pentru un post de inginer de poduri gata..dar parca nici asa..Drept pt care cind am ajuns in rampa eram gata obosit..eu ca eu dar si oamenii de stiinta de la fabrica de brinza…Tocmai nu functiona ceva, am observat ca iar se schimbase micul stivuitorist francez si asta era doar inceputul sfirsitului…. Deci daca va aduceti aminte de recordmenul stivuitorist german…a ramas doar la nivel de tara…noul campion mondial en titre este francez…
Eu am ramas fara cuvinte..efectiv am iesit din rampa la 16.30…..nu ma pling asa de tare..pentru ca am primit aviz favorabil sa ma duc pe autostrada catre Paris… in rest despre stivuitoristi numai de bine.
Drumul e cunoscut si aproape imediat dupa miezul nopti  intru voios in PARIS si deci urmeaza

MARTI

Am uitat sa va soptesc ca azi e ziua mea…MULTUMESC TUTUTOR care nu au uitat!! Multumesc si celor care au uitat sau nu au avut uneltele sa imi zica LA MULTI ANI!!!
Sa revin la partea tehnica..ajung in zona industriala unde imi incep ziua cu un mic dejun si un somn bun…ca eventual sa cresc mare…
Si binenteles cind ma invat cu binele..urmeaza partea in care trebuie sa muncesc…Deci la drum…
As vrea sa ii fac niste propuneri la domn regizor…dar ma abtin….
Incet incet ajung cu brinza la o alta locatie..unde sint alte reguli dar se poate intra in curte la orice ora..binenteles dupa ce omul de la butoane..gaseste dupa 5 minute comanda de deschidere a barierei….somn usor ca imediat e…


MIERCURI

Dimineata vine prea devreme ,dar viata bate filmul….Nici in baza nu am timp sa respir ..ca urmeaza o cursa rapida inclusiv returul undeva pe linga Lyon..nu imi spune nimic numele.oraselului….dar daca e in francia e alles les bleu
Incarc mai in reluarea programului si pentru ca e cursa rapida..inseamna aprobare de autostrada..din pacate vremea nu tine cu mine si parca vine toamna nu iarna….
Fac pauza intr=o parcare eleganta de pe autostrada,,trai nenica….

JOI

Ajung cu bine la descarcare…nu am paleti de negociat..deci la drum ca trebuie sa incarc…
Binenteles ca in baza lumea se gindeste la mine si suna telefoanele…ceva bai …ca eu de obicei….raspund in 2 peri si promit sa ajung…
De ajuns ajung eu..dar din pacate in perioada pauzei de masa..unde vreau sa va spun ca aproape poti face orice  ca lumea e la masa..gasesc totusi pe un om de stiinta care desi a recunoscut ca nu stia..ma indrumat catre zona industriala  ….exact prin centrul orasului gatit de sarbatorile de iarna…
Si ca sa fie invers..decit Cei 4 sfinti, au fost 3, luca si matei…..zona industriala era de fapt inpartita in 4…si tabela de informatii nu era inca montata…deci facem o alba neagra..si cu ajutorul unui coleg de pe o bascula..ajung la o fabrica de medicamente….deci de astea nu am mai dus…4 tone la 20 de grade cu plus..si sa fiu miine in germania…deja urmeaza sa caut girofarurile…
Plec la drum si imediat se gata si programul…iar autostrada….parcare cu internet…la cafenea….Cu ocazia asta imi cumpar si un mic aragaz de voiaj….cadou de ziua mea…

VINERI

Din pacate o zi tot timpul prea scurtaa…Din baza suna telefoanele…cind ajung..ca e cu programare…stiu ca mi-ati spus ieri…Dar ajung cu ora in avansa..ca tocmai aveam si 2 incarcari….azi cind se gata saptamina…
La descarcare ,desi se potrivea doar adresa…aflu ca Warten….deci degeaba te grabesti ca e chiar degeaba….
Descarc si anunt in baza…urmeaza incarcare pentru zona de brinza..pacat ca e gata saptamina ….
Ajung in baza si iau comanda pt cele 2 incarcari…trag camionul la rampa si astept…deci astept ..si iar..dupa 2 ore primesc vestea ca sa modificat schimbarea..adica tot 2 incarcari tot cu retur de brinza dar prima linga Paris.
Asa m-am saturat de Paris..mai ales ca urmeaza weekndul…
Incarc alimentez si cind sa plec la drum…suna clopotelul..tocmai se terminase ziua de lucru..e si bine si rau….
Program de voie..mici cumparaturi ,incarc si internetul…plus citeva povesti cu CINEVA, cu Gasca mea….dau si eu citeva multumiri pt ziua mea…si cind e mai bine..suna ceasul…deja e

SIMBATA

Tot pe drum si iar pe drum..trag sa ajung la o parcare mai serioasa ,dar viata bate filmul si ajung la o parcare acvatica…adica tot era acvatic si aerul chiar…trai nenica..somn pe ploaie…gps-ul zice ca mai am 170 km….nu imi place e prea aproape..si dupa pauza regulamentara…la drum ca trebuie facuta si pauza de 24 de ore…
Ajung in Paris….zona e undeva in nord  ,ati ghicit linga un aeroport….zona industriala depozit de gunoaie pe strada…deci e urita treaba.Ajung linga nr 7 si opresc in fata unui depozit abandonat….deci nu deranajez pe nimeni…dar nu gasesc nici o placuta cu nr 9 sau cu numele firmei…
Cum ploua in reprize lungi si dese..somnul a venit iar…


DUMINICA

Teoretic ar trebui sa fie zi de odihna….nici nu se lumineaza bine de ziua..ca incepe circulatia pe strada….si nu doar una doua…9 masini si un autobuz,,apoi iar….pline doar cu oameni de culoare..
Trezit brusc ma echipez si plec in recunoastere..ca se auzea si ceva muzica….
Gasesc repede locatia unde avea loc o reuniune stiintifica ,,,era exact ca in filmele americane…oameni de ordine toata lumea imbracata la 4 ace…cind sa ma documentez..incepe ploaia…de parca nu plouase de mult
Repede la camion…si schimbarea pt cumparaturi…tocmai vazusem reclame ca magazinele sint deschise si azi…
Gasesc repede un Auchan..si cumpar si eu o bagheta de piine si baterii de lanterna….
Faza zilei…la un moment dat cred ca eram mai multi romani in magazin decit francezi…unde te intorceai auzei rromaneste..de fapt cind te intorceai ..numai vorbeau deloc…dar asta e….
Salut si eu romanii de la coada si le urez sarbatori fericite!!!
Afara ati ghicit iar ploaie era in top..dar asta e…
A mai trecut o saptamina….

TOATE CELE BUNE TUTUROR!!!