miercuri, 22 iunie 2011

Saptamina 25

Stiu ca nu e gata,dar poate ca e momentul sa folosesc net-ul si linistea din parcarea de la Quai-ul 212 din Antwepen ,locul unde incep cursele cu banane.
   Pentru inceput vreau sa ii urez si pe aceasta cale un calduros LA MULTI ANI!!! prietenul si profesorului meu de blogging, care ieri , e azi doar de o ora ,deci plus minus fusul orar sint in grafic..... Sagio del Alpi...Tot ce iti doresti!!! Toate cele bune!!!

LUNI
Tot timpul dupa duminica vine ziua asta imposibila....daca te gindesti ca avem 3 descarcari pe germanica pe unde nu circula prea multa lume ,parca nici nu iti vine sa dormi.Weekendul a fost plin de ploaie si de vint ,noroc ca am avut un coleg cu prelata goala care a gazduit masa festiva.
Deci, fara prea mult elan muncitoresc la ora 8, program de inginerring ,mergem in baza ,unde stam pentru instructiuni pina la 9,ca unii e un fel de ingineri sefi. Incepem cu o descarcare in baza si o promisiune ca v-am incarca tot de acolo.Plecam pe drumurile nationale germane catre a doua descarcare ...pe care dupa ce facem turul orasului in cautarea nr 66 ,o terminam relativ repede ... Si uite asa se arata o zi buna.
Din pacate, doar se arata..pentru ca a 3-a si ultima descarcare incepe cu 2 miini pe stinga.Ne plimbam cu camionul prin curte de la ana la caiafa ,de la magazia 1 la 3 si inapoi la 2....un om de stiinta proaspat intors de la masa ,ne ajuta sa nu credem ca sintem invizibili si ne trimite la magazia 1 ,unde intre timp se lucra de zor la descarcarea unui camion.Dar dupa lupte seculare reusim si plecam cu inima strinsa catre baza.
Ceva nu e ok, ca imediat primim ordinul si rampele de unde incarcam ai culmea stiintei ,incarcam la foc automat. Alimentam si plecam in apropiere, prima descarcare e la 450 km...centrul orasului pt ca gps-ul nu gaseste strada.
Dar daca e Franta asta conteaza mai putin si la 23.30 luam cina la 150 m de destinatie. Allez Les Bleu!!!


MARTI
La 7.30 sunam la interfon si iasa bunica de serviciu ,ne invita la rampa 3....unde si descarcam . Negociem un pic un europalet care desi avea dimensiunea corespunzatoare nu avea scrisul,je Stan patitul refuz si in franceza si in germana si reusesc ce parea imposibil ....primim totusi un refuz cind rog sa ne stampileze delegatiile, scor final 1-1,
 Plecam catre a doua descarcare inca 350 km,si ajungem in pauza de masa.Dar daca e Franta se poate spune ca daca ma dau afara pe usa intru inapoi pe geam,horn sau usa de la garaj.Reuseste si operatiunea stampila.
  Facem si mici cumparaturi la un magazin de vis a vis si apoi luam masa de prinz intr-o parcare ,claxonati de masinile de romani care vedeau ce facem si probabil le era foame.
Dupa mici peripetii in gasirea unei locatii de unde sa cumparam eurovigneta ,ajungem in Antwerpen si cum e deja demult noapte...va spun si eu Noapte buna!!!!

Un mic film, de saptamina trecuta ...cind am fost pe coasta de Azur...

duminică, 19 iunie 2011

saptamina 24


  Alta saptamina acelas regizor , aceeasi distirbutie DAR la final incepem o cursa de Italia.Adica dupa 3 descarcari in regim de viteza marita, mergem sa incepem cu o pauza un retur din Italia.
Prima incarcare vine dupa ce ne-am gasit un loc elegant in parcare ,dar viata bate filmul si Poretto Termo scrie in
mesaj acolo mergem.Cum cineva Acolo sus are grija de mine, sint copilot pe un traseu care e decupat din cartile de management turistic, gen Cuneo, prietenii stiu de ce.
 Am ajuns in zona si au inceput sa apara semnele de interdictie,dupa 2 intrari ne incercam norocul si ghinion, am vazut dupa cum se uitau oamenii la noi , camioanele erau raritati. Cobor cu gindul la Franta mon amour, si se pare ca italiana sau disperarea din ochii meu a reusit sa faca un italian de treaba sa ne duca prin alta localitate la fabrica de pinioane. Ca un termen de comparatie , camionul nu a incaput in parcarea de turisme.
Cu gindul totusi la Franta, cinam un casoulette imbunatatit si la somn.
 Dimineata pregatiti de munca asteptam sa vina cineva sa ne scoata din parcare, dar surpriza, toate masinile le parcheaza inauntru , toata lumea trece si se uita cu drag la noi.
 Binenteles ca imi ramin ochii si mie la o italianca, ca doar sint om nu masina.
  La ora 07.07 ma duc cu actele la birou , si cine credeti ca e la oficio, raspuns corect.Cu gindul la lectiile de italiana din Larousse ne intelegem perfect, de acolo incarcam dar la 08.00.Ne despartim prieteni sub privirile unei colege un pic geloase.
 Revin la 08.08 si incepem conversatia standard, cum se cheama firma ,nr de camion de remorca si alte questii stiintifice.....mi-am notat in palma cum se spune la stampila si s-a sters cind am incarcat....
  Deci concluzia incarcarii a fost ca desi nu e Franta si  in Italia exista oameni.
Incarcam si continuam cu o pauza,pina vine un sms care ne spune ca deja trebuia sa fim la 150 km deja de ieri.Primim si adresa firmei ,dar o o strada cu denumirea veche si unde sint doar birouri iar magazia e in alta parte a orasului....deja mi-e dor de Franta....ca sa fie tacimul complet dupa ce am incarcat vine cea mai acra fiinta din lume si cu o voce care ar oprii si ceasul din ticait ne spune ca am incarcat gresit....pe baze stiintifice...adica dupa numele de pe duba noastra..ne trimitea in austria si polonia...am zis pas si dupa citeva minute de negocieri ..dupa ce a impuscat pe toti de la magazioner la stivuitorist.....a dat ok-ul si am plecat la a treia incarcare.
  Am ajuns in baza cu binela 04 am si am tras un pui de somn pina la amiaza. Mici cumparaturi ,un dus si internet cu imprumut de la un coleg.
Acum e duminica 1.35. si ma gindesc sa inchei provoriu..aici
 Multumesc in mod special lui Sagio del Alpi si lui Zorba...pentru modul elegant in care imi spun ca am ramas in urma....promit sa fie tot mai rare restantele...
Revin cu poze ...daca mai primesc net de la coleg. Daca nu...asta e.

 Toate cele bune TUTUROR!!!

saptamina 23

Dupa cum spuneam in ultima mea postare o sa incerc o alta abordare.Am crezut ca se va schimba un pic actiunea dar regizorul nu vrea deloc...deja seamana cu o telenovela.
 La incarcare oricit de devreme incepi , intervine ceva care nu te lasa sa pleci si sa ai o sosire in parametrii la prima descarcare . Ce mai se schimba e distributia si ordinea descarcarilor.
Deci a fost o saptamina discreta si fara evenimente de notat .
Partea frumoasa a fost la sfirsit.
Dupa o cursa de banane am descarcat in Munchen si am iesit la shoping prin oras. Binenteles ca fara sa ne uitam pe gps sau pe harta si am ocolit vreo 13 strazi si 2 parcuri sa ajungem la un magazin care era la doar 2 strazi in directia contrara.
 Simbata,imediat ce am ajuns inapoi in baza am intrat in colectiv si am inceput sarbatorile de rusalii,care erau luni dar nu asta era important.A fost o vreme deosebit de frumoasa si deci sa curga vinul si berea , sa se faca gratarul.
Atasez citeva poze ca dovada.

Am facut o tura si cu un bmw.
 si o poza cu noua mea garsonMANiera,

Binenteles, castelul pentru Cine stiu eu....


si o invitatie ...


Toate cele bune TUTUROR!!!

joi, 9 iunie 2011

saptamina 22


LUNI


    Cine se trezeste de dimineata ,précis are o zi LUNGA.
Chiar daca camionul e déjà in rampa de aseara, la 5,30 suna alarma de la telefon, trebuie pornit frigul, a venit vara si trebuie sa fie o temperatura apropiata de cea de transport.Dau si  sms-ul de dimineata. Beau si cafeaua de la bancomat. Si la 6,55 sint la birou.Scenaristul a umblat la distributie,este alt mic stivuitorist francez,care dupa ce incarca jumatate de marfa si a frecat fiecare palet de peretele dubei,reuseste sa se obisnuiasca cu gabaritul.
  Dar totul e bine cind se termina cu bine, plecam catre destinatie la 8,40, am primul serviciu ,ma incadrez in barem….urmeaza Parisul si schimbarea la aire lui Pompadur, e intunecat si nu se vede Turnul. Dupa o mica pauza de mincare si N4 care este trec voios in dreapta. Dar , suna telefonul si cinta melodia Wind of Change. Inca nu stim cine cu cine va merge.Intram si in Germania si aflu vestea trec pe Man ,(adica ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple) ,540 caluti, descarcare in Paris si banane din Belgia, Partea cu bananele nu imi place cum suna, eu fiind fan brinza.
 Facem schimbare cu arme si bagaje si trec in dreapta, supersonic Man-ul, no comment.
 Trec la volan si iar vad N4,daca nici asta nu e dragoste ce mai poate fi. Nu avem incarcatura care sa opreasca cei 540 de cai , 45 secunde trec repede asa ca bifez repede primul owersped pe cardul meu .Ca sa fie tacimul complet incepe sa ploaie sis a fulgere…Allez les Bleu!!!


MARTI

  Ajungem la Paris la 6.30 , avem descarea programata la 9, dar cum incercarea moarte nu are si un pic de franceza nu e daunatoare organismului, primim la alegere 9-10-11, din pacate e prea de dimineata sau nu a fost deloc noapte sa pot intelege ca pot alege orice rampa. Dar se rezolva si descarcam.Plecam mai departe catre Belgia,dar cu programul gata facem pauza inainte de Lille. Somn de voie dupa o masa copioasa pina la 4.Deja vreau sa fac o reclamatie la regizor. Dar viata bate filmul

MIERCURI

Plecam devreme ca poate reusim sa schimbam norocul. Ajungem in port si incepe un joc de a soarecele si pisica cu cei de la birou, fara sa se supere nici unul. Internetul din parcare mergea in reluare deci nu reusesc nimic nici pe partea informatica.
 Incarcam pe la 4 si plecam exact cind e aglomeratia mai mare si mai frumoasa pe ring, trecem frumos si elegant prin Belgia si Luxemburg si ne oprim iar la ore mici.




JOI

 Desteptarea si la drum. Ajungem la descarcare dupa terminarea timpului regulamentar de lucru si incepem cu o masa si un PIC de curatenie. Mai ne tine companie un coleg roman din Iasi. Facem o tura prin cartier si refacem provizia de piine. Descarcam in regim de viteza marita.
 Primim ordinal de incarcare si in drum spre baza facem déjà prima incarcare.
Franta scrie pe noi dar nu returul nu e cu brinza nici cu banana ci aducem margarina la minus 20 grade. Deja ma gindesc la o forma de protesc pasnica pt inceput.

VINERI

Descarcam si incarcam pt  retur.
 Macar o sa fac weekendul in Germania, poate rezolv cu net-ul ceva.


PS

Pentru ca déjà cursele si intimplarile se repeat, o sa incerc alta abordare pentru blog.
Spun asta ,ca si o scuza ca o sa ramin iar in urma cu materia.


Toate cele bune TUTUROR!!!
 nu se poate macar o melodie, cred ca o sa devina imnul meu


asta e mijlocul de deplasare





 si o dedicatie speciala