duminică, 30 ianuarie 2011

saptamina 4

Luni.
Ca de obicei ce incepe rau se termina mai rau.Intram in firma s-a incarcam ciocolata pentru Italia.Sint 66 de paleti de ciocolata, noi avem 33 de paleti in duba….conflict de interese.Dupa un pic de conversatie aflam vestea cea mare sint de fapt 54 si cu ajutorul unui vesnic descurcaret stivuitorist francez folosim la maxim spatiul disponibil .Incarcam si plecam spre Italia. Coasta de azur noapte e mai frumoasa, cine stie daca o s-a cobor vreodata ….
Explicatie: prin stivuitoristul vesnic descurcaret as vrea s-a se inteleaga OMUL care are stivuitor,pentru ca de multe ori el nu este un simplu stivuitorist ci un mic magazioner,dar in orice caz vede in timp si spatiu mai mult decit s-ar putea crede.
Marti.
Gatam ziua de ieri la 3 dimineata,parcam discret in marea curte a beneficiarului si asteptam s-a se gate pauza. Un pic de italiana si tragem la rampa 11.Surpriza,micul stivuitorist descurcaret Italian,un fel de SEF ma ia la 11 metri….ai dormit pina la ora asta ,il informez elegant ca la ora 3 el dormea si devenim prieteni.Dupa ce descarca paletii mai dureaza dublu timp s-a identifice paletii si modele de ciocolata ca tocmai sint vreo 26 de tipuri , era mai descurcaret cu stivuitorul decit cu scanerul.Rezolvam si actele.Urmeaza incarcarea cu ciocolata pentru Luxemburg la Induno Olona.110 km trec repede ajungem la fabrica,rezolvam cu paletii nostri si incarcam 66 de paleti pt Luxemburg. Plecam,traseul e cu tranzit Elvetia….acte de vama, card pt masina …oprim, vrem nu vrem la 21.50 intr-o parcare pazita contracost 15 euroi.Cu ocazia asta trec si prin tunelul Sant Gotard, 17 km, aproape cit Alba-Teius, au avut un pic de lucru la el.
Miercuri.
Peste noapte a nins si repede au facut curat pe sosea.Plecam spre Luxemburg. Ajungem cu un pic de noroc ,adica prima data am trecut pe linga firma,ca asa e in tenis.La birou surpriza descarcarea e pt miine.Noroc ca se vorbeste franceza.Descarcam fara probleme.Intre timp primim si incarcarea miine dimineata din Olanda, Veghel. Dau rapid o  geana pe harta,o s-a trecem pe linga garajul De Rooy,am amintiri placate de acolo.Plecam,alimentam la Berchem, ca e mai ieftin si plecam mai departe.
Joi.
Ajungem la Veghel la 01.30.Gasim greu adresa ,pe unde ne ducea Ioana,drumul era blocat de o bariera peste noapte.O intoarcere romaneasca si un pic catre centru  ajungem parcam si somnic.Dimineata suna ceasul prea devreme.Tocmai visam vechiul garaj,locurile de parcare,cafeaua gratis si fetele de la receptie.Pina beau cafeaua il sun si pe fostul meu dispecer,am ramas prieteni ma invita la o cafea. Ajung la birou si surpriza incarcarea e la 12.00 si nu am decit 2 din cele 3 numere miraculoase care spun ce incarc.Limba engleza e la amindoi deficitara,el mai merge la un sef eu mai beau o cafea ,gratis. Ne despartim prieteni  trebuie s-a revin la 11.30.Inapoi la somn,fara vise .La 11.29 prietenul meu imi face semn ca e ok s-a vin cu camionul. Incarcam si facem vama la alta locatie in aceeasi zona.Plecam spre Elvetia,dar trebuie s-a ne oprim la granita, dupa 22.00 nu circuleaza camioanele .
Vineri.
Ajungem repede la granita,ne apucam de stat la coada la acte,surpriza,nu avem nevoie decit de 2 vize de la vama germana si elvetiana.Intram in Elvetia, 100 km trec repede.Ajungem la destinatie,pauza de masa se descarca dupa 13.00. Pina una alta parcheaza linga noi un coleg de la Nottheger, e din Deva si nu e asa de norocos ,degeaba a ajuns ca doar luni descarca.Pina gata el alfabetul cu sfinti pentru dispecerul lui noi, descarcam fara probleme. La despartire facem o donatie o piine si o sticla de vin. Ne intoarcem in baza,sint 140 km dar drumul trece un pic si Austria cit se statea la vama la Nadlac. Nicaieri nu e ca in baza.Dupa dusul si cumparaturile de rigoare tragem in zona industriala.Colegii nostrii de firma  trec pe la noi ,luni pleaca acasa cu camionul .Pina s-a povestim de una si alta suna telefonul.Trebuie s-a plecam la Lindau,s-a luam marfa de pe un camion cu prelate oprit de politie si gasit cu marfa neasigurata . Beton,daca e ordin cu placere.
Simbata.
Ajungem la 3.00 linga colegi parcam in pozitia ideala s-a putem schimba marfa dimineata cind o s-a vina un stivuitor.La 8.30 cineva bate la usa, bate prea tare.Ne apucam cu un stivuitorist amator si 2 trasnpaleti s-a mutam 22 tone de zahar. Gatam relative repede,luam micul dejun si asteptam s-a se treaca mai departe 9 ore de pauza. Trec si plecam spre baza.Tragem in alta zona industriala unde mai gasim loc si ne pregatim de weekend. Montam digi si ma apuc de net ca tocmai se gata si luna .
Duminica.
Program de voie.

Un comentariu: