sâmbătă, 29 ianuarie 2011

saptamina 3

Luni, ce iarba ,basme….cine se trezeste de dimineata…sau a dormit prea mult sau se trezeste cu fata la perete.Deci incepem..descarcarea nr 3,ajungem prea devreme oamenii lucreaza in capitalism si capitalismul zice ca programul incepe la 8.30, cred ca mi-ar place . La descarcarea 4 merge super,next ,next finish.Ultima in ordinea numerelor de pe cmr , descarcarea nr 5. La adresa de pe cmr , nu este firma,la adresa de pe factura de pe ambalaj nu se poate ajunge cu camionul,alegem ultima varianta  mergem la singura firma din zona care lucreaza cu piese de tractoare si Bingo. Capitalism, inteleg dar s-a duci o cutie de 200 kg cu un camion de 40 tone e ceva stiintific. Asta e.Mergem catre incarcarea de a doua zi, cascaval pt Germania.Facem o deviere pe la Intermarche pt mici cumparaturi si schimbat butelia mare,din care se umple butelia mica ,care ne ajuta s-a mincam mincare calda.Pt teste facem repede o supa de taietei si file de peste. Cine e pofticios s-a se stearga la coltul gurii, pestele era semipreparat iar supa asemenea.
Marti, la 8 tragem la rampa si plecam la 12.00, s-a fim seriosi asta e randament,dar viata bate filmul. Plecam spre Germania,dar 13.00 ceasuri rele…un motociclist imbracat albastru apare in spate, depaseste ,face un semn discret si tragem elegant intr-o parcare,unde sint 2 microbuze fara insemne si 5 camioane. Vine un ARR-ist francez si intreaba Parles francais!!! Da…..Atunci cartele afara din tahograf,permisele si adeverintele de concediu si un voluntar cu mine.Tragem la sorti si ma duc eu,sint expertul in franceza de pe camion,fara s-a fiu lipsit de modestie,ceva in genul cel mai tare din parcare si parcarea era aproape goala. In dubita sint 2 posturi de control, laptopuri ,imprimanta interior cochet.Se verifica cardurile si descarcarea din tahograf……35 minute….si Victorie sintem in regula.Plecam mai departe , ne oprim seara pe linga Paris.
Miercuri , plecam la 4,trecem prin Paris elegant.Ajungem in Baza dupa masa…..surpriza urmeaza schimbarea placutelor de frina. Pentru ca nu sintem capitalisti am adus din tara placutele si avem un prieten,Italian, care are un mic atelier dotat inclusive cu pistol de aer pt desurubat. Toata afacerea dureaza 5 ore,afacere pt patron…ca pt subsemnatul inseamna munca de ocnas. Ma imprietenesc si eu cu italianul.Si pentru ca cine e harnic si munceste ori e…. ori nu gindeste…..fac prima mea afacere din anul asta…..imi cumpar un ford escort ,second hand, cochet, un pic de lucru la el…..si in rate.
Joi, descarcam cascavalul, tot in ritm capitalist in rampa la 8 si gata la 10.Mergem in baza ,alimentam,luam actele si plecam in zona s-a incarcam pahare de plastic goale, descarcare pe linga Bordeaux…descarcare luni ca sint 1200 km…..Mai facem o halta la magazine pentru cumparaturile saptaminale. Conducem pina la 01.00
Vineri,pentru ca se poate, ajungem la descarcare.Expertul francez de pe camion coboara  si puncteaza.Descarcam azi. Cum o fericire nu vine niciodata singura trebuie s-a luam si europaletii si tocmai am aflat ca incarcam ciocolata pt Italia si nu e nevoie de europaleti.NU vreau s-a ma gindesc cita manopera urmeaza.
Faza zilei. Cind am ajuns la mica fabricuta,am gasit omul minune,Stivuitoristul, dupa salutarile de rigoare ,chiar si el stia ca descarcarea e pe luni,suna la birou….si este intrebat de unde e masina….a raspuns discret german,chiar cu un pic de frica/jena.A primit un ok si a plecat s-a faca ordine in magazine.Imediat mi-am dat seama ca daca nu schimbam dubele si aveam nr de romanica eram incadrati la alt articol.

Simbata si duminica. Program administrative si la dispozitia personala( asa ar suna daca eram in armata). E frig, bate vintul si sintem intr-o zona industriala.

Un comentariu: