marți, 16 august 2011

saptamina 32


LUNI

Desi teoria spune ca marti ar fi 3 ceasuri rele…din cauza exploziilor solare..s-au mutat luni.
Dupa un weekend in care mi-am incarcat bateriile ma apuc cu voie buna de munca, la 7.30 plec catre beneficiar.Dar istoria va demonstra altceva…ajung dupa 5 minute….mica curte e plina de camioane…Revizuiesc locatia ,nu are nici bancomat de cafea…iar oamenii desii francezi sint prea aproape de Germania.Scot camionul din drumul principal si astept…imi readuc aminte cu placer de weekend..de povestile de pe mess si despre Pariu.
Dupa  45 minute,vin propietarii casei din capatul drumului..misc camionul..si verific camioanele din rampa..binenteles ca unul era gol ,dar soferii se ajutau intre ei sa descarce pe celalalt….reusesc sa ma fac inteles si trag si eu in rampa. Bucuria e de scurta durata pentru ca suna soneria de pauza…15 minute..trec repede…..ca sa nu lungesc suspansul…..am dat peste micul stivuitorist francez care la decimat prin KO pe stivuitoristul german recordmen la viteza incarcat….poate nu sint aceleasi categorii dar recordul a fost doborit….cu timpul de 1 ora si 35 minute pentru 22 de paleti cu ambalaje de carton.Binenteles ca mai pierd 20 minute sa aduca paletii goi..dar ce mai conteaza..un record e record.
Plec cu jalea in gind si suflet..pe cmr de la a doua descarcare era trecuta ora 12…dar drumul cunoscut  ma  ajuta … problemele apar  la destinatie. Desi aveam ca destinatie Bestfood..in toata zona industriala nu exista asa ceva…tocmai se schimbase si numaratoare….opresc  linga un post de paza..si imi arata ALSA de vis a vis…nu zic nimic de bine si ma  duc sa intorc camionul …4 km..pina la primul giratoriu..si eram in Franta….La poarta ..nu ma primesc pina nu parches camionul la linia alba….nu ca déjà e prea mult…Ajung si la magazine si descarc cei 6 paleti…. Preventiv mai stau pina la 45 minute pt bingo..Primisem déjà incarcarea de la Vittel….160 km…deci fac traseul in gind…
Plec pe ploaia…infernal..mansarde..pariu…..ginduri  de bine pentru Cineva care nu are grija de ea….
Ajung la fabrica,si parchez…dar astazi e ziua cea ma lunga….desi adresa era aici trebuie sa ma duc la alta locatie unde se face triajul camioanelor..Ajung ..ma inregistrez si beau 3 cafele de la bancomat,Linga mine un Italian,vrea sa facem un sindicat si un protest ..el sta de 3 ore..eu il aprob si citesc numerele de camioane de pe afisaj..apre numarul meu si ma intorc la prima locatie…urmeaza sa incarc apa minerala..dupa poze din lateral ..iar dupa nori pe ploaie.
Ma  duc in coloana frumos la incarcare..parcam si asteptam..eu incep sa imi revin  si imi dau seama ca nici un coleg din seria mea nu stie ce e de facut.Vesta,bocancii si casca de protective fac din mine un injiner de poduri gata.Ajung via un stivuitorist de port la birou….si primesc ultimul loc liber din seria care e déjà la incarcat,sub o copertina. Vive la France!!! Decopertez si astept…nu dureaza mult si linga camion un stivuitorist aduce cite 4 paleti de apa minerala ..in 2 timpi si 3 miscari.Din pacate tehnica de calcul e o materie prea grea pentru el…si scaneaza de 3 ori toti cei 33 de paleti cu apa…de aici deducem ca e bine sa fii un pic mai mic dar sa stii cite un pic din toate.Cu ocazia scanarii au auzit si eu ceeace cred ca e alfabetul francez de injuraturi.
Trag prelata la loc si ma duc in alta parcare pentru acte. Biroul gol…ma orientez dupa un bancomat de cafea ,il gasesc si urmaresc un spectacol gratuit.Domna de la birou frantuzoaica se certa singura ,cu un sofer polonez care se certa si el singur..pentru ca era clar fiecare vorbea pe limba lui,dar despre acelas subiect…prima data se vine la birou apoi se incarca apoi se vine iar la birou. Frantuzoaica era gazda si deci vorbea mult mai tare… polonezul …nu se lasa dar…lipsa echipamentului corespunzator l-au scos din rind….. Bine dispusa dupa duel, imi face in regim de mare viteza actele si incep si eu defilarea de 5km cu 10 km la ora  prin fabrica….ies si parchez…ploaia are ceva cu mine deci maninc din rezervele strategice din cabina.
Plec spre germanica…din pacate nu imi permite timpul sa ajung si fac pauza inainte de Strasbourg.

Marti

Daca si azi sint ceasuri rele, o sa ma adresez CNA-ului. Plec dupa 11 ore de pauza, incepe sa imi placa singur..chiar si cu prelata. Ajung dupa 2 ore la depozit si ma duc la birou de unde primesc un pager…imi fac o cafea si suna TOR 61…ma conformez si astept..degeaba…ma orientez…dupa ce tragi la rampa trebuie sa te intorci la birou… mi se deschide o usa..predau pagerul si primesc o cheie cu nr 61…ma duc catre rampa mea,,si ma astepta linga poarta un transpalet electric..deci daca nici capitalistii nu stiu sa se orienteze pentru economia de personal….atunci cine..
Deschid poarta, cobor rampa si astept ca cele 2 stivuitoriste germane…cea mai bronzata natural mai frumoasa, sa isi gate valsul cu stivuitorul prin hala si sa vada citeva poze pe telefonul mobil. Cind se gata valsul vine la mine,cea mai putin frumoasa…si primesc indicatii clare….de la linia asta se parcheaza paletii cu apa….pleaca repede..si eu ma invat greu cu acceleratia ca de frine nici nu se pune problema…incep sa descarc….
Intrebare..ce se descarca mai greu un camion cu apa sau unul cu servetele de hirtie….Linga mine la 3 rampe un coleg descarca paleti cu prosoape de hirtie in sul…. Descarca e un fel de a spune..pentru ca tot al doilea cel mult al treilea palet il imprastia din cauza vitezei…si tot el il stivuia prosoapele inapoi.
Gata de descarcat inaintea mea, remorca si …o trage in parcare ,o decupleaza…..clar e mult mai bine cu ce utilaj am eu..deci o sa ma opresc din comentarii…
Descarc si astept in parcare informatii…miroase a vopsea….si vopsea este….deci sa mergem.
La birou lumea nu prea are chef de glume..ma duc cu vopsea iar la Strasbourg , ma intorc gol si schimb prelate cu o duba de frig….si o sa incarc tot vopsea….
Deci nu e rau..dar precis consumul exagerat de vopsea dauneaza.
Ma duc la fabrica de vopsea…si  imi pregatesc lectia…conform regulamentelor interne..trebuie sa pun pe jos bucati de material antideranpant si la sfirsit sa blochez marfa cu o bara pusa transversal …problema mea e ca nu aveam acea bara…avantajul era ca nu prea mai puteau face prea mult…doar poza corespunzatoare  si  sa mai intrebe odata. De data asta raspunsul meu nu mai e..am uitat=o la firma..ci s-a stricat ,la magazie era pauza si urmeaza sa o iau in drum spre descarcare.
Raspuns correct.Incarc, trec prin baza alimentez si plec.
Programul e ok, ajung iar pina in parcarea de linga aeroport si gasesc penultimul loc liber ..program de voie…cu net la full speed…si povesti de povesti. 

Miercuri

Ajung la destinatie si ca un de-al casei ce sint trag direct la o rampa libera..descarcare ,acte si go home.
Efectiv uit de bancomatul cu cafea gratis…
Ajung in baza si la birou primesc comanda..o sa iau fosta mea duba ..care o tragea man-ul albastru…tocmai trecuse un an de cind era aici si trebuia refacut ITP-ul .Fara sa vreau mi-am amintit ca eu venisem cu el aici..un an..e mult e putin…. Depinde ,dar daca a trecut déjà eu zic ca e putin..mai greu,foarte greu e daca trebuie sa treaca.
Iau duba si ma duc la incarcat…e mai usor…aveam bari de pus la marfa..aveam si antiderapante…Incarc si retur ..trebuie sa schimbam bucataria si atelierul mobil din cutiile de paleti.Colegul meu, mai putin norocos trebuie sa puna totul in cabina. Facem schimbul ,alimentez si pentru ca programul e pa gata…ma grabesc catre parcarea de linga magazin. Refac proviziile de mincare si material pentru lectura la cenaclu ,iau o  portie de net…si ma apuc reafacut ordinea fireasca din lazi, adica adun cele 15 chingi si aranjez celelalte questii….din pacate pina ma intorc lumea de pe net  plecase….deci mai deschid o carte…ca imediat se face dimineata.

Joi

Plec cu vopseaua la Strasbourg,…. Précis cind o sa se faca premierile de sfirsit de an o sa fiu si eu trecut pe lista lor.
Ajung, trag direct la rampa…actele , bifez cafeaua, mai fac si eu una pentru drum si ma duc spre incarcare.Pentru prima data ,dupa un an, numai trec prin baza si incarc de undeva de mai sus ….din germanica.Fac un remember la traseu si din cauza traficului ajung la ora 16.05 intr-o parcare de pe autostrada. Cum incarcarea era pe a doua zi si eram in Germania…locatia nu prezenta locuri de parcare …am pus punct zilei… Daca sint in germanica am si net…deci sa navigam….linga mine parcheaza inca 4 masini dintre care 3 romani…..Incepem povestile de parcare si incepcu un pahar de visinata de la Roman,eu aduc proza germana si cenaclul e gata…. Nu auzisem demult povestea cu soferul caruia ii fusese scos un rinichi in timp ce dormea in cabina….acum nu mai era plin de singe si slabit ci va reusi sa duca cursa la sfirsit… Imi iau la revedere de la colegi si ma retrag la internet. Verific si pariul..tot pierdut….

Vineri

Daca e ceva mic care poate sa faca un lucru mare sa nu mearga..e exact ce lipsea din comanda mea, un numar….
Dupa 45 minute primesc numarul si astept….iar ploua..iar verific pariul tot pierdut….
Mai trece o ora,,si intru in depozit..primesc rampa 46 ..si incarc radiatoare electrice pt Lidl france..undeva in zona cu retur de brinza…deci sint iar in system….Multumesc regizorului si scenaristului.
Incarc si plec spre Franta.Urmeaza un weekend lung..luni inclusiv..e sarbatoare si nu se circula pe Franta.
Ajung seara la limita de timp de lucru intr-o parcare cunoscuta , mai sint 30 km pina la Paris.O sa trec de el miine dupa 19.00 cind se deschide circulatia.
Din pacate, desi cu inca 3 camioane in parcare, si doar cu un ochi pe jumatate inchis…platesc pretul pentru incredere oarba in oameni.
Ca sa nu adorm am dat drumul la cinema IBMan..dupa 2 filme..cred ca am atipit dar nu mai mult de 30 minute. Ma trezesc niste zgomote care veneau din partea dreapta a camionului ,poate arunca cineva ceva la cosul de gunoi ..la 4 noaptea?…ma trezesc repede la realitate….tocmai erau 3 neoameni care furau motorina din rezervorul meu,…..usa era blocata oricum..pun contactul si pornesc motorul..macar sa pot pleca..trag perdeaua din fata…o dubita alba cu nr de franta vechi.fara bec la numar..pleaca din spatele meu….Stau cu motorul pornit si dupa ce ma conving ca numai e nimeni ma dau jos… busonul de la rezervor fortat,pus pe rezervor….iar la prima analiza teoretica un minus de cel putin 50-60 litri..inmultit cu 1,40 euroi….o sa fie mai putini banii la salar…. No comment!!!
Pina se face ziua ,incerc sa gasesc solutii ,de sisteme antifurt..si  imi trece si pofta de mincare si ziua….
Seara la 19.01 plec sa uit de parcare si de motorina si de toate necazurile care vin cind zici ca esti aproape de ajuns la liman.
Trec elegant si singurul camion de pe  ringul Parisului,nu am chef de nimic…ajung dupa 200 km imtr=o benzinarie cocheta si cu parcarea aproape goala..parchez…si de necaz si durere ma apuc de citit ….
Din pacate asta e!!!!

Duminica

Program administrativ si atelierul bucatarul incepator…dar inca mai am gindul la questia cu motorina….ideea e ca mai parcasem acolo, si ca zona de evitat incepea mai incolo… Nu am nici o scuza si e o lectie scumpa pe care am mai primit-o.
Ps acum cind scriu blogul e luni,
 Joe Dassin cinta Salut, ….Salut sint tot eu, Salut ce mai faci?. Timpul a trecut un pic si departe de casa,eu m-am gindit la TINE,Am umblat un pic si sint obosit…Fa-mi o cafea buna ,am o poveste de spus, E vorba despre cineva pe care il cunosti….a plecat prea mult..s-a pierdut si a revenit…Stii eu m-am schimbat,…mi-am schimbat si ideile depre mine despre noi…..
 Se potrivesc versurile, sper sa gasesc melodia pentru a pastra originalul.

Acum ca Pariul e pierdut, si Invingatorul ia totul…

Ma apuc sa fac o inscriptie pe un inel…..am vrut sa nu fiu eu de vina….citeste 3 cuvinte ,viata intreaga,doua puncte imi esti draga…..am scris mic ai sa o citesti cu greu….

Asta e viata, sau cel mai bine C’est la vie.C’est la guerre!!!

Toate cele bune TUTUROR!!!!


3 comentarii:

  1. yaso coane Jean,i-mi pare rau de cele intamplate in franta cu motorina,dar este o vorba din strabuni...dupa toate relele vine si un bine.Drumuri bune sa ai coane si toate cele bune
    p.s. Mersi de telefon,ma bucurat enorm

    RăspundețiȘtergere