marți, 16 august 2011

saptamina 32


LUNI

Desi teoria spune ca marti ar fi 3 ceasuri rele…din cauza exploziilor solare..s-au mutat luni.
Dupa un weekend in care mi-am incarcat bateriile ma apuc cu voie buna de munca, la 7.30 plec catre beneficiar.Dar istoria va demonstra altceva…ajung dupa 5 minute….mica curte e plina de camioane…Revizuiesc locatia ,nu are nici bancomat de cafea…iar oamenii desii francezi sint prea aproape de Germania.Scot camionul din drumul principal si astept…imi readuc aminte cu placer de weekend..de povestile de pe mess si despre Pariu.
Dupa  45 minute,vin propietarii casei din capatul drumului..misc camionul..si verific camioanele din rampa..binenteles ca unul era gol ,dar soferii se ajutau intre ei sa descarce pe celalalt….reusesc sa ma fac inteles si trag si eu in rampa. Bucuria e de scurta durata pentru ca suna soneria de pauza…15 minute..trec repede…..ca sa nu lungesc suspansul…..am dat peste micul stivuitorist francez care la decimat prin KO pe stivuitoristul german recordmen la viteza incarcat….poate nu sint aceleasi categorii dar recordul a fost doborit….cu timpul de 1 ora si 35 minute pentru 22 de paleti cu ambalaje de carton.Binenteles ca mai pierd 20 minute sa aduca paletii goi..dar ce mai conteaza..un record e record.
Plec cu jalea in gind si suflet..pe cmr de la a doua descarcare era trecuta ora 12…dar drumul cunoscut  ma  ajuta … problemele apar  la destinatie. Desi aveam ca destinatie Bestfood..in toata zona industriala nu exista asa ceva…tocmai se schimbase si numaratoare….opresc  linga un post de paza..si imi arata ALSA de vis a vis…nu zic nimic de bine si ma  duc sa intorc camionul …4 km..pina la primul giratoriu..si eram in Franta….La poarta ..nu ma primesc pina nu parches camionul la linia alba….nu ca déjà e prea mult…Ajung si la magazine si descarc cei 6 paleti…. Preventiv mai stau pina la 45 minute pt bingo..Primisem déjà incarcarea de la Vittel….160 km…deci fac traseul in gind…
Plec pe ploaia…infernal..mansarde..pariu…..ginduri  de bine pentru Cineva care nu are grija de ea….
Ajung la fabrica,si parchez…dar astazi e ziua cea ma lunga….desi adresa era aici trebuie sa ma duc la alta locatie unde se face triajul camioanelor..Ajung ..ma inregistrez si beau 3 cafele de la bancomat,Linga mine un Italian,vrea sa facem un sindicat si un protest ..el sta de 3 ore..eu il aprob si citesc numerele de camioane de pe afisaj..apre numarul meu si ma intorc la prima locatie…urmeaza sa incarc apa minerala..dupa poze din lateral ..iar dupa nori pe ploaie.
Ma  duc in coloana frumos la incarcare..parcam si asteptam..eu incep sa imi revin  si imi dau seama ca nici un coleg din seria mea nu stie ce e de facut.Vesta,bocancii si casca de protective fac din mine un injiner de poduri gata.Ajung via un stivuitorist de port la birou….si primesc ultimul loc liber din seria care e déjà la incarcat,sub o copertina. Vive la France!!! Decopertez si astept…nu dureaza mult si linga camion un stivuitorist aduce cite 4 paleti de apa minerala ..in 2 timpi si 3 miscari.Din pacate tehnica de calcul e o materie prea grea pentru el…si scaneaza de 3 ori toti cei 33 de paleti cu apa…de aici deducem ca e bine sa fii un pic mai mic dar sa stii cite un pic din toate.Cu ocazia scanarii au auzit si eu ceeace cred ca e alfabetul francez de injuraturi.
Trag prelata la loc si ma duc in alta parcare pentru acte. Biroul gol…ma orientez dupa un bancomat de cafea ,il gasesc si urmaresc un spectacol gratuit.Domna de la birou frantuzoaica se certa singura ,cu un sofer polonez care se certa si el singur..pentru ca era clar fiecare vorbea pe limba lui,dar despre acelas subiect…prima data se vine la birou apoi se incarca apoi se vine iar la birou. Frantuzoaica era gazda si deci vorbea mult mai tare… polonezul …nu se lasa dar…lipsa echipamentului corespunzator l-au scos din rind….. Bine dispusa dupa duel, imi face in regim de mare viteza actele si incep si eu defilarea de 5km cu 10 km la ora  prin fabrica….ies si parchez…ploaia are ceva cu mine deci maninc din rezervele strategice din cabina.
Plec spre germanica…din pacate nu imi permite timpul sa ajung si fac pauza inainte de Strasbourg.

Marti

Daca si azi sint ceasuri rele, o sa ma adresez CNA-ului. Plec dupa 11 ore de pauza, incepe sa imi placa singur..chiar si cu prelata. Ajung dupa 2 ore la depozit si ma duc la birou de unde primesc un pager…imi fac o cafea si suna TOR 61…ma conformez si astept..degeaba…ma orientez…dupa ce tragi la rampa trebuie sa te intorci la birou… mi se deschide o usa..predau pagerul si primesc o cheie cu nr 61…ma duc catre rampa mea,,si ma astepta linga poarta un transpalet electric..deci daca nici capitalistii nu stiu sa se orienteze pentru economia de personal….atunci cine..
Deschid poarta, cobor rampa si astept ca cele 2 stivuitoriste germane…cea mai bronzata natural mai frumoasa, sa isi gate valsul cu stivuitorul prin hala si sa vada citeva poze pe telefonul mobil. Cind se gata valsul vine la mine,cea mai putin frumoasa…si primesc indicatii clare….de la linia asta se parcheaza paletii cu apa….pleaca repede..si eu ma invat greu cu acceleratia ca de frine nici nu se pune problema…incep sa descarc….
Intrebare..ce se descarca mai greu un camion cu apa sau unul cu servetele de hirtie….Linga mine la 3 rampe un coleg descarca paleti cu prosoape de hirtie in sul…. Descarca e un fel de a spune..pentru ca tot al doilea cel mult al treilea palet il imprastia din cauza vitezei…si tot el il stivuia prosoapele inapoi.
Gata de descarcat inaintea mea, remorca si …o trage in parcare ,o decupleaza…..clar e mult mai bine cu ce utilaj am eu..deci o sa ma opresc din comentarii…
Descarc si astept in parcare informatii…miroase a vopsea….si vopsea este….deci sa mergem.
La birou lumea nu prea are chef de glume..ma duc cu vopsea iar la Strasbourg , ma intorc gol si schimb prelate cu o duba de frig….si o sa incarc tot vopsea….
Deci nu e rau..dar precis consumul exagerat de vopsea dauneaza.
Ma duc la fabrica de vopsea…si  imi pregatesc lectia…conform regulamentelor interne..trebuie sa pun pe jos bucati de material antideranpant si la sfirsit sa blochez marfa cu o bara pusa transversal …problema mea e ca nu aveam acea bara…avantajul era ca nu prea mai puteau face prea mult…doar poza corespunzatoare  si  sa mai intrebe odata. De data asta raspunsul meu nu mai e..am uitat=o la firma..ci s-a stricat ,la magazie era pauza si urmeaza sa o iau in drum spre descarcare.
Raspuns correct.Incarc, trec prin baza alimentez si plec.
Programul e ok, ajung iar pina in parcarea de linga aeroport si gasesc penultimul loc liber ..program de voie…cu net la full speed…si povesti de povesti. 

Miercuri

Ajung la destinatie si ca un de-al casei ce sint trag direct la o rampa libera..descarcare ,acte si go home.
Efectiv uit de bancomatul cu cafea gratis…
Ajung in baza si la birou primesc comanda..o sa iau fosta mea duba ..care o tragea man-ul albastru…tocmai trecuse un an de cind era aici si trebuia refacut ITP-ul .Fara sa vreau mi-am amintit ca eu venisem cu el aici..un an..e mult e putin…. Depinde ,dar daca a trecut déjà eu zic ca e putin..mai greu,foarte greu e daca trebuie sa treaca.
Iau duba si ma duc la incarcat…e mai usor…aveam bari de pus la marfa..aveam si antiderapante…Incarc si retur ..trebuie sa schimbam bucataria si atelierul mobil din cutiile de paleti.Colegul meu, mai putin norocos trebuie sa puna totul in cabina. Facem schimbul ,alimentez si pentru ca programul e pa gata…ma grabesc catre parcarea de linga magazin. Refac proviziile de mincare si material pentru lectura la cenaclu ,iau o  portie de net…si ma apuc reafacut ordinea fireasca din lazi, adica adun cele 15 chingi si aranjez celelalte questii….din pacate pina ma intorc lumea de pe net  plecase….deci mai deschid o carte…ca imediat se face dimineata.

Joi

Plec cu vopseaua la Strasbourg,…. Précis cind o sa se faca premierile de sfirsit de an o sa fiu si eu trecut pe lista lor.
Ajung, trag direct la rampa…actele , bifez cafeaua, mai fac si eu una pentru drum si ma duc spre incarcare.Pentru prima data ,dupa un an, numai trec prin baza si incarc de undeva de mai sus ….din germanica.Fac un remember la traseu si din cauza traficului ajung la ora 16.05 intr-o parcare de pe autostrada. Cum incarcarea era pe a doua zi si eram in Germania…locatia nu prezenta locuri de parcare …am pus punct zilei… Daca sint in germanica am si net…deci sa navigam….linga mine parcheaza inca 4 masini dintre care 3 romani…..Incepem povestile de parcare si incepcu un pahar de visinata de la Roman,eu aduc proza germana si cenaclul e gata…. Nu auzisem demult povestea cu soferul caruia ii fusese scos un rinichi in timp ce dormea in cabina….acum nu mai era plin de singe si slabit ci va reusi sa duca cursa la sfirsit… Imi iau la revedere de la colegi si ma retrag la internet. Verific si pariul..tot pierdut….

Vineri

Daca e ceva mic care poate sa faca un lucru mare sa nu mearga..e exact ce lipsea din comanda mea, un numar….
Dupa 45 minute primesc numarul si astept….iar ploua..iar verific pariul tot pierdut….
Mai trece o ora,,si intru in depozit..primesc rampa 46 ..si incarc radiatoare electrice pt Lidl france..undeva in zona cu retur de brinza…deci sint iar in system….Multumesc regizorului si scenaristului.
Incarc si plec spre Franta.Urmeaza un weekend lung..luni inclusiv..e sarbatoare si nu se circula pe Franta.
Ajung seara la limita de timp de lucru intr-o parcare cunoscuta , mai sint 30 km pina la Paris.O sa trec de el miine dupa 19.00 cind se deschide circulatia.
Din pacate, desi cu inca 3 camioane in parcare, si doar cu un ochi pe jumatate inchis…platesc pretul pentru incredere oarba in oameni.
Ca sa nu adorm am dat drumul la cinema IBMan..dupa 2 filme..cred ca am atipit dar nu mai mult de 30 minute. Ma trezesc niste zgomote care veneau din partea dreapta a camionului ,poate arunca cineva ceva la cosul de gunoi ..la 4 noaptea?…ma trezesc repede la realitate….tocmai erau 3 neoameni care furau motorina din rezervorul meu,…..usa era blocata oricum..pun contactul si pornesc motorul..macar sa pot pleca..trag perdeaua din fata…o dubita alba cu nr de franta vechi.fara bec la numar..pleaca din spatele meu….Stau cu motorul pornit si dupa ce ma conving ca numai e nimeni ma dau jos… busonul de la rezervor fortat,pus pe rezervor….iar la prima analiza teoretica un minus de cel putin 50-60 litri..inmultit cu 1,40 euroi….o sa fie mai putini banii la salar…. No comment!!!
Pina se face ziua ,incerc sa gasesc solutii ,de sisteme antifurt..si  imi trece si pofta de mincare si ziua….
Seara la 19.01 plec sa uit de parcare si de motorina si de toate necazurile care vin cind zici ca esti aproape de ajuns la liman.
Trec elegant si singurul camion de pe  ringul Parisului,nu am chef de nimic…ajung dupa 200 km imtr=o benzinarie cocheta si cu parcarea aproape goala..parchez…si de necaz si durere ma apuc de citit ….
Din pacate asta e!!!!

Duminica

Program administrativ si atelierul bucatarul incepator…dar inca mai am gindul la questia cu motorina….ideea e ca mai parcasem acolo, si ca zona de evitat incepea mai incolo… Nu am nici o scuza si e o lectie scumpa pe care am mai primit-o.
Ps acum cind scriu blogul e luni,
 Joe Dassin cinta Salut, ….Salut sint tot eu, Salut ce mai faci?. Timpul a trecut un pic si departe de casa,eu m-am gindit la TINE,Am umblat un pic si sint obosit…Fa-mi o cafea buna ,am o poveste de spus, E vorba despre cineva pe care il cunosti….a plecat prea mult..s-a pierdut si a revenit…Stii eu m-am schimbat,…mi-am schimbat si ideile depre mine despre noi…..
 Se potrivesc versurile, sper sa gasesc melodia pentru a pastra originalul.

Acum ca Pariul e pierdut, si Invingatorul ia totul…

Ma apuc sa fac o inscriptie pe un inel…..am vrut sa nu fiu eu de vina….citeste 3 cuvinte ,viata intreaga,doua puncte imi esti draga…..am scris mic ai sa o citesti cu greu….

Asta e viata, sau cel mai bine C’est la vie.C’est la guerre!!!

Toate cele bune TUTUROR!!!!


marți, 9 august 2011

saptamina 31


LUNI
La 2 minute dupa ce sa ridicat restrictia go, gps-ul zice ca sint 240 km….Tranzit era  interzis, dar autostrada era libera. Din pacate calculez gresit si ies cu iesire mai devreme, dar cind vad drumul de biciclete fac o intoarcere eleganta si ajung in satucul de pe cmr. Linistit, o singura strada cu case si o singura hala, merg mai departe, gasesc o parcare si incep saptamina cu o paauza. Cum e melodia Cine are noroc are, fabrica de brinza e dupa curba….. Ma duc sa negociez descarcarea azi. Ajung la magazine dupa ce pornesc alarma in cladirea de birouri. Asa scria ..vizitatorii sa se adreseze la receptie…. Cum am intrat a inceput sa sune cronometrul pt codul de dezarmare…daca am fost in bransa am urechea formata…ies discret …dupa 30 secunde suna alarma…..C-am mare timpul ,,dar fiecare are regulile lui.
Nu apare nimeni, aveam alte pretentii ..dar asta e.
Gasesc un om care venea la job…ma indruma la magazie..si primesc raspuns ca eram programat mine, stiu ..negociem o descarcare dupa pauza de masa.Dupa ce gat pauza aduc camionul si descarcam inainte.Alles les Bleu!!!
Anunt in baza ca sint gol si pina sa fac o poveste cu un roman din vatra dornei pe o cisterna spaniola care a adus lapte la capra la Cognac si duce lapte de vaca inapoi.
Primesc sms cu incarcare de la fabrica de gel din coltul stinga jos a hartii.
Plec si dupa ce fac o defilare la pas prin Bordeaux ,mai fac una pina la iesire catre orasel. Bifez in gind magazinul si spalatoria de haine.
La fabrica un pic de aglomeratie..dar sintem in Franta si e ok…incarc doar 10 containere de gel… si tratez cu stivuitoristul sa le aranjeze catre spatele remorcii.
Iau actele si ancorez cu simt de raspundere containerele….prea cu simt ..ca am lenevit si am ajuns la magazine exact dupa 3 minute..iar la spalatorie era déjà coada.
Urita programare mi-am facut..dar asta e.Mai am un schimb de condus si gasesc o parcare dupa 3,50…multumesc scenaristului .
Pina sa imi vina somnul ma uit mai bine pe harta sa vad unde descarc.dar nu suna bine  e un sat izolat inainte de baza… Fac o pauza de 9 ore
Miercuri
La drum sa ajung mai aproape.  Din pacate , calculele nu sint ok, aglomeratie si ajung dupa 8.45 minute la marginea de franta…..o pauza mica si la drum..Prima parcare dupa Offenburg e ok. In parcare 2 camioane italiene….parchez si ma duc sa ii salut..ca dupa ce bucatarie aveau intinsa.erau latini….. Stelica din Focsani si Marius din Oradea.
Fara sa stea prea mult pe ginduri ma invita la masa, fac si eu un transport de bere din camionul meu…. Si incepe un cenaclul…oamenii lucrau la Pizzaro carau table prin europa….schimbam inclusive nr de telefon…ca nu se stie…
Dimineata vine devreme si ajung dupa o ora la destinatie..dar primesc ok=ul dupa ce trec pe la 3 birouri… Ajung la magazine..unde micul stivuitorist german e Italian. Decopertez pina sa inceapa ploaia sa pot desface chingile…multumesc in gind la inventatorul pernelor de aer de la remorca…ca tocmai aveam de dus cu trasnpaletul manual cite 1 tona de gel la munte…reglez sa fie invers si descarc repede… Fiind totusi in Germania dureaza aproape la fel de mult sa am actele confirmate..
Dar asta e. Primesc si telefonul care anunta o cursa de vopsea linga Strasbourg….pina ajung in baza fac calculele pt net … Parchez repede inainte de pauza..iau actele de la birou ..imi scot vesta si viteza la magazine…. Am aflat de un baiat descurcaret la un mic magazine de telefonie din Real. Il gasesc repede, stie si un pic de engleza si cumpar ultimul modem prepay din oferta…. Pentru net imi prezinta o oferta de 1 giga pe luna si de 5 giga….fac un calcul si aleg 1 giga…. Preventive intreb si cum pot face upgrade…  e ok… nu e bai nici ca sint roman..intelege mai greu unde e ALBAnia…si pe ce strada stau….deci am reusit,
Ma prinde ploaia pe drum inapoi…dar nu are importanta…..
Ajung la fabrica de vopsea si incep cu o pauza…incerc sa pornesc net-ul…..dar ma poticnesc ba de una ba de alta…. Read The F…Manual….vorba aia stiintifica..dupa ce citesc…se aude miscare in spate..casca si vesta si goo.
Au venit 2 stivuitoristi ..de nu puteam pune antiderapantul cum aduceau ei vopseaua….gindul imi e la net…. Nu am cum sa ies din germanica… Gat repede..fac gimnastica pe la birou si plec….. Programez si opresc sear ape marginea unui drum vis a vis de un aeroport..dar ce conteaza…
Ma apuc iar de citit..si am descoperit apa calda…… E pur si muove. Intru si eu in rindul oamenilor de stiinta…
Sint obosit si adorm fara sa mai maninc….sint bucuros ca am rezolvat cu net-ul
JOI
Dimineata nu circula avioane..decit cele de marfa…..plec la drum amr 111 km. Ajung si primul gind dupa ce trag  la rampa..bancomatul de cafea….dar ghinion de nesansa nu mai e… imi prepar un nes…..si cind ma duc dupa acte primesc si cafeaua..era in alt loc….mersi beaucoup.
Scot camionul din rampa si ma apuc de mincat mure….ca inca nu aveam retur… timpul trece greu..fac o tura prin zona comerciala dar nu gasesc pe ala alimentar…vad un tv lcd complet la 150 euroi.il bifez..si suna telefonul …gol in baza….
Pina ajung la camion fac lista de prioritati….program la 3 ore,,,cu prima pauza linga un magazin pt proviziii….. cumpar minim necesar ca fac pauza mare linga un magazin….
Pentru ca nu e graba traseul e iar prin gradini…..si sint doar deviatii si un accident ….ajung in parcare dupa ce se inchide magazinul dar dau de o echipa de soc….
Din pacate….pentru ca dupa masa si o tura de net….ma apuc de cenaclu literar german…abandonez dupa 3 beri ..ca miine imediat vine….dupa ce ajung la cabina adorm pe manele si sticle sparte…..urita treaba…
Vineri
Ma trezeste un coleg .are nevoie de un algocalmin..il servesc….si ma duc la cumparaturi…2 plase..fara bere…ajunge….
Suna si telefonul…eu am uitat ca e vineri…nu…acum ajung la birou…
2 incarcari una din baza si una de la Bob Marley..deja vu…. Ajung la depozitul lui Bob si ma uit cu jale dupa recordmenul stivuitorist german…culmea e alta tura…in locul lui Bob era o doamna…sper sa il schimbe si pe stivuitorist….Culmea il schimbase cu doamna..care imi incarca 22 de paleti in stilul lui Bob..cite 2 odata….Multumesc…adica DanchePentru ca avea, nevoie de program si de aer..ma duc pe jos la sediu….dupa acte…ramin surprinsi si cei de la birou..ca nu am venit cu camionul..promit in gind sa o las mai incet cu cenaclurile in timpul saptaminii…Ma intorc inviorat la camion..ancorez marfa si la drum….program la 3 ore….dar ajung dupa 3,3o la prima parcare….pina iau o gustare calculez in gind locul de parcare..prima descarcare e la granita cu Germania..poate…
Ajung in zona..gasesc loc de parcare intr-un capat de zona industriala in constructie…si pornesc net-ul   roaming forbidden..dar om citit ….am setat cautare manuala la retea..si am gasit o umbra de net..merge mess-ul…e ok… adorm pe ploaia..care e déjà stas,,cite 10 minute din 2 in 2….
SIMBATA
  Program administrativ. Si povesti pe messenger,daca numai el e ok ...
 Povestestec si cu Cineva, despre castele, politica si alte cite si  mai cite,....
Fac si o tura la un magazin pentru niste mici cumparaturi si lenevesc un pic sa prind o pauza dintre 2 rafale de ploaie
Inclusiv primesc asistenta tehnica de specialitate in ale bucataritului…via messenger desigur..Sarut mina Erika!!!
Mai povestesc cu Cineva, si cu colega mea Kathy si cu amicul Zorba….
Sagio del Alpi e la post cind inventez apa calda ,adica chatul de pe facebook…si seara astept o conversatie care nu mai vine…si adorm greu desi ploua infernal….vorba cintecului…
DUMINICA
Incep ziua cu bucataritul….ca bucatareasa mea thailandeza inca nu a venit din concediu…
Am observant ieri ca e un bec ars dar am aminat…si azi am sa cobor armata din pod…nu se poate asa ceva….
 Completez iar offline blogul, pentru ca am acumulat destule cartonase galbene pt intirzieri repetate..
Si pun pariu  pe o lacrima

saptamina 30




Din pacate tot oflinne si tot fara sare si piper. Colegul meu nu a plecat acasa si asta il face suparat  si separator.
Mai facem o cursa de Franta cu lapte praf si aducem guma de mestecat in Germania. Pe tur , colegul meu suparat era sa ne faca tapet pe usile din spate ale unui camion oprit la semafor, a uitat déjà de hirtia rosie si de cei 300 euroi.
Pe retur, pentru ca nu e graba, venim prin gradini, denumnirea regional pt drumurile nationale germane.
Pina la urma ajunge si masina cu schimbul in baza,dar se face schimbarea doar vineri,aflu ca ramin singur pe camion si imi fac repetiile in gind la noul tip de program si la binefacerile lucrului singur.
Incarc lapte praf la saci mici pentru undeva linga Bordeaux…déjà vu…drumul portughezilor..inca nu am retur…..dar miroase a gel de unde se pune pioneza stinga jos la harta Frantei.
Ne intilnim cu masina de schimb, primesc si pachetul de acasa.Cu sefu facem o tura si pe la atelier sa reperam lada de paleti ,sa faca plinul la camion, miroase a testare.Dupa ce gatam toate poeziile ma pun pe drum ca e vineri si urmeaza restrictiile de weekend.
E placut singur,oricum era ca si singur doar ca acum e mai bine.Tot cu ochii pe ceas…fac un program la 3 ore, stil DeRooy, stiu ca ii place la francez.Profit de pause sa rearanjez prin cabina,patul de sus devine dulap si alte mici questii .
Dupa ce gat cu autostrazile, imi propun sa fac pauza…si providenta  e la post ..o parcare mare si goala exact dupa ce intru pe drumul portughezilor.O gustare mica si la somn.
Simbata. Program administrativ. Verific si noile vase primite de acasa si maninc un pate bucegi,ca mi-e era un dor.Fac iar un pic de rearanjare a lucrulilor déjà aranjate. Si seara la drum ca mai se poate un schimb.Dupa 3,35 minute..ajung la o parcare cunoscuta. Si incep duminica .
Verific pe automapa adresa de descarcare.Parca cineva cu coarne lucreaza la dispecerat.adresa nu exista in satucul din cmr ci in vecini. Ma ingrijoreaza un pic un orasel ,ca francezi au obiceiul sa puna transit interzis camioane.
Duminica
Drumul e liber..si ajung fara prea multe probleme in urmatoarea parcare.
Ziua trece repede..la cinema IBMan ruleaza Alexander.
Asta e….. mai trece o saptamina…Din pacate tot de la noi…vorba unui om de stiinta

Toate cele bune!!!

saptamina 29





A mai trecut o saptamina,fara net, cu ploaie aproape non stop.Cursele au fost seci ,in zone aproape izolate. Cu acelas scenariu stas…dimineata cu incarcarea/descarcarea apoi condus pina miine dimineata,un somn iepureste si again .
Aproape ca pot da copy/paste ,dupa saptamina trecuta.
Acum e duminica,ora 13,13  cinta Nicu Alinfantis si ploua mocaneste in reprize de cite 10 minute din 2 in 2 minute
 am adus hirtie din Franta in Germania ,la 30 de km de baza, si cum nu am primit aprobare stam intr-o zona industriala,cu 2 colegi .
Ziua cea mai activa a fost ieri, in cite o pauza de ploaie…am facut curatenie, ne-am tuns unul pe altul,am fost la cumparaturi sau am stat la povesti. In pauza cea mai lunga am trecut la biblioteca si am lecturat proza din cultura germana de hamei si poezie din cea franceza,plus povestile de parcare….. cenaclu adevarat.
Miine e sarbatoare in firma, e Sfintul BANica, mi-am propus neaparat sa cumpar net macar pe germania.
Saptamina viitoare se face schimbarea de saptamina trecuta. Probabil ca o sa ramin singur pe camion,o sa ma gindesc la duba de frig, ca demult nu s-a mai modificat ceva si poate se moodifica ceva.
Saptamina ce a trecut , colegul meu a sarbatorit ziua de nastere si ziua numelui ,fara sa vreau am verificat permisul meu….e mai batrin permisul cu 1 an.C’est la vie!!!
Vineri seara, grabit degeaba si probabil/precis  gindit la schimbarea care nu se mai facea , pe Germania,pe un drum national a incalcat 99.1 % din regulile de circulatie si cind ne-am oprit pt schimbare vis a vis s-a oprit si un echipaj de Polizei……300 euroi a fost pretul corect ,ca daca ar fi fost sofer german era direct in concediu 4 luni, plus ca in loc de diagrama a primit o hirtie rosie cu cv-ul si la a doua hirtie in urmatoarea perioada …va juca de pe margine un timp.
Axioma care merge..ar fi…Ce isi face omul cu mina lui, se numeste lucru manual.  Cine are noroc are, cine nu are chiar ca nu are!!!
Stiu ca am zis ca nu mai am de lucru cu castele,dar de cind am zis…. Am avut doar de lucru pe linga ele, am descarcat la un castel, am facut pauza la un castel plus ca era cel putin un castel pe schimb….oare sa fie un semn…..sper ca da…ca oricum speranta moare ultima……din pacate citeodata chiar moare. Am gasit un castel in constructie/renovare….poate ca e castelul meu…. Sper sa fie…..

C’est la vie, c’est la guerre!!! Allez les Bleu!!!

Toate cele bune TUTUROR!!!!