duminică, 27 martie 2011

Remeber si nu prea



Ziua buna oameni buni!!!

Pentru ca am lipsit mult de aici m-am gindit ca ar fi bine sa mai scriu ceva 
.
E duminica, afara ploua mocaneste.
Sintem in parcare 4 camioane din sistemul nostru si un coleg ,civil.
Toata lumea sta in cabina, cind se opreste sau ploua mai rar se porneste cite o conversatie la fereastra,dar nu e asa de mult de povestit.
Deja se fac planuri si prognoze pentru saptamina aviatoare.Sintem 2 echipaje care ne vom intilni marti la brinza in Quimper,adica v-om incarca miercuri brinza din Franta. Binenteles ca nu e mare brinza sa incarci brinza din Quimper..dar daca socotim ca acolo sintem ca acasa,avem acces liber la dus, spalatorie de haine in zona si net de la cochetul meu restaurant parca suna altfel. Plus ca returul e destul de lejer ca si  timp disponibil.
S-au mai schimbat colegii intre ei,au venit colegi noi, si atunci fiecare isi ia povestea de la inceput,cei noi asculta si apoi  incep si ei sa povesteasca .Tehnic sint aceleasi povesti, semeseriasi mai pun cite o fapta de eroism ieftin la povestea veche.Teoretic nu sa schimbat nimic si nici nu cred ca se va schimba.Asta e circuitul povestilor in natura, ca sa parafrazez circuitul apei in natura.
Ieri un coleg a schimbat o garnitura de la turbosuflanta la un Iveco, binenteles ca a fost de serviciu la glume…..pentru ca pina la sfirsit aproape toti glumetii, acum pe Mercedes sau Man sa recunoasca ,mai cu jumatate de gura ca au fost si au patit si ei asa ceva cind erau pe Iveco. Clar pamintul e rotund,mai devreme sau tirziu.
Completez ziua de azi cu un filmulet home made si citeva melodii.

Va doresc o saptamina aviatoare buna si tot ce va doriti!!!

Drumuri bune !!!
Toate cele bune Tuturor!!!!!

sâmbătă, 26 martie 2011

saptamina 12



 Bun regasit TUTUROR

Dupa atita pauza am revenit pe blogosfera. Vreau sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si m-au sustinut.
Deci Start.

LUNI.
Cine a zis ca lunea nici iarba nu creste, om destept nu gluma.Astept telefonul cu ora de plecare dar incet incet vremea trece si nu vine.La 8.45 sun eu si aflu ca plecarea e miine. Mult a fost putin mai este. Ma apuc de reverificat verificarea bagajului, desi la ora cind scriu(simbata la 13.00) am déjà o lista cu ce nu am pus in bagaj, si mai fac un pic pe politistul pe soferii.ro, -coane,te rog sa completezi datele din profil.Dau si o geana si ascult cu placere radio energy cugir, ca de ..si mentorul meu in blogarit e cu radio …..Coane Sagio, toate cele bune!!! Trec pe la un fost loc de munca…si schimb hdd de la laptop 160g, fata de 40…boierie. Instalez o copie licentiata de win…si acasa.Iar soferii.ro cu supliment radio energy. Cind s-a ma lenevesc mai tare suna telefonul Accident la Lancram, echiparea si GOOO.Cu girofarurile, ca doar mergeam la interventie ascult si la statie..accident mortal,2 motociclisti morti,…instinctiv reduc acceleratia si imi pare rau ca e tura mea.1 motocicleta si un opel corsa…..asa era de urita treaba de politia se intreba cine a fost calau si cine victima.Ajut la masuratori..un motociclist era la 62.7 metri de masina pe cimp.Ce pot baga de vina….lipsa de echipament …desi nu cred ca era alt rezultat.Fac si niste poze.

Ajung dupa 3 ore acasa, amarit si necajit si dau drumul la pc.Imediat trupa de pe xat-ul radio energy plus Omul de la emisie,Hermina, se pun si ma fac vedeta serii,eram cel care pleca,dedicatii si urari de bine.M-am simtit deosebit ,eram vedeta….doar ca nu yo5peb, ..ci   EUjean de ALBAnia…..

Marti.

Dupa o noapte fara prea multe ginduri negre,MULTUMESC la cine stiu eu, iata ca a venit si ziua plecarii.Pentru ca sintem in Ro….de la 8.30 se schimba la 11.15,plus ca mergem si dupa comisioane si adeverinte de concediu, strict necesare de altfel in meseria asta a mea.
Deci plecam ,cu o skoda Octavia,conduce colegul meu,ca e copropietar,aglomeratie,accident, bariera si binenteles ca cineva taie copaci pe drum national la o ora de traffic maxim.Profit de liniste si il sms-esc pe fratele meu, care ma suna de undeva din spate….deci in tot raul si un bine.Pleca in Italia, el face tur /retur…questii socoteli.
Si mergem…in Austria intru si eu la conducere,merge binisor skodita.

Miercuri

Ajungem la 04.00 linga colegi si ce era mai rau se intimpla.Schimb garsonMANniera albastra cu cea alba,..mai noua dar cu cutie manuala(lenesii ca mine, stiu ce inseamna)…plus 33 de plase si cutii, gps,sac de dormit ,vesela ….Imi pare rau dupa cutia automata,dar mai rau dupa numerele de germanica de pe duba.ASTA E!
Am ajuns la munca, deci la munca…alimentam…rezervoare mai mici…si incarcam brinza din Germania pt franta….22 tone….asta e de bun venit?....Dupa vreo 100 de km de mers pe nationale prind gustul placut al puterii sa schimb viteza dupa feelingul meu….e o treaba deosebita….simti ca esti The driver..
Franta e mereu frumoasa, a venit primavara e racoare si drumuri aglomerate.

JOI

Ajungem la 2,in zona industriala ,parcam,neregulamentar pe trotuar si somn nenica, ca am uitat care e denumirea stiintifica la asa ceva. Dar dimineata vine devreme, sintem in capitalism sau nu.
Descarcam la 11, un depozit plin de brinza…luam paleti la schimb…..urita treaba si plecam in regim de graba spre Antwerpen…..Cine zice ala e!!!...La Gent, se lucreaza la drum…si facem 15 km in 3 ore. Clar ca cineva acolo sus nu ne iubeste,…sau poate ca da….
Ajungem in port la 33 de minute dupa expirarea ofertei……nu vobesc belgiana….dar si daca vorbeam chineza tot ala era rezultatul.
Parcarea mare, unele camioane parcate cu fata altele cu spatele.Inainte sa spun ceva de dulce….se aude un frig pornind…..deci cine avea agregatul in functiune parca invers sa nu deranjeze,…..am mai invatat ceva, care probabil trebuia sa stiu,…dar tot e bine.
Facem permutari de n luate cite n plus infinit si urcam pe barile din duba 31 de europaleti….unde e ciocolata pentru Italia?!!!
Dupa ce gat cu programul de seara, dau drumul preventiv  la laptop..si surpriza gasesc net, mai greu gasesc help-ul in engleza ,dar sint on line. Salutez soferii.ro si radio energy…si pe mai stiu eu cine…..si trece vremea.


Vineri

Incarcam banane pt ULM.Linga noi NUTZU, am crezut ca e de pe soferii.ro ,dar nu,din Bistrita…ducea si el banane in Germania.Ziua trece frumos….prin stau-uri e mai mult de lucru cu cutia manuala….dar e placut.
Alimentam la Berchem,Luxemburg si ajungem seara la firma….Morgen ora 6. Danche!!!
Pina sa montam digi ,dau drumul la net ,ca avem cu ce….si semnez condica la soferi si radio energy… Aproape bine.
Ne viziteaza in parcare un iepuras, drept pt care fac si o poza.Nu vrea banane si se sperie cind porneste frigul.

Simbata

Ora 6 vine repede.Surpriza ,Noi trebuie sa descarcam.Pina sa se aglomereze hala interpelez elegant un om de stiinta si mai primim cheia pt un transpalet…..deci viteza ca trebuie sa facem si pauza de 45 de ore.
La firma cu bananele..cum intram in curte…repede ne face semn cineva ca sa ne grabim…imi aduc aminte de giro si singurele cuvinte care le stiau ,inafara de injuraturi, englezii…Repede…dar supriza e un roman pus pe glume de dimineata, Virgil din Rm Vilcea….ne indruma si catre dusuri de la subsol….om fain.
Descarcam si plecam catre baza.
Montam digi si program administrative,plus ceva cumparaturi. Si blogul.


 ps am vazut si asa ceva..


Toate cele bune TUTUROR!!!

sâmbătă, 19 martie 2011

sase saptamini

ce mai este de spus,
 au trecut 6 saptamini grele si lungi,poate prea lungi,
miine punem parastas,

 “ Sǎ zicem: poate Dumnezeu existǎ, poate nu existǎ…
   Sǎ cântǎrim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacǎ spunem cǎ Dumnezeu existǎ. 
   Sunt douǎ posibilitǎţi:dacǎ câştigi, câştigi totul, dacǎ pierzi, nu pierzi nimic.
   Deci nu mai şovǎi, pariazǎ cǎ El existǎ!”  Blaise Pascal







Când eram mic… voiam să mă fac Dumnezeu. Dar nu realizam cât de greu este să iubeşti şi să fii întotdeauna singur.
Numai singurătatea îţi poate aduce profund împlinirea.
Lumânarea îmi rămâne cel mai fidel dintre cititori.
Un pahar face cât mai multe guri de femeie.
Am învăţat să iau totul de la început. Primul cuvânt a fost
amintire.
În fiecare om este captivă o fiară care se hrăneşte cu gânduri.
Întunericul nu este decât un paradis cu luminile stinse în care oamenii-şi strigă pe nedrept izgonirea.
Scormonesc pământul cu un baston. Poate-mi voi găsi liniştea.
Dumnezeu nu tace niciodată, se face că plouă.
Mintea este uneori trădătoare de suflet.
O să-mi adun singurătatea din jur într-o lacrimă şi am s-o plâng peste lume.
Spune-mi, ce mai spui când nu mai e nimic de spus?  Ionut Caragea


ps Luni seara se anunta plecarea.
       REVIN, conform planificari

Toate cele bune Tuturor!!!

marți, 8 martie 2011

Ziua Femeii

Cu ocazia zilei de 8 Martie, toate urarile de bine pentru toate femeile!!!











Toate cele bune!!!

duminică, 6 martie 2011

Duminica iertarii,

Duminica iertării şi începutul Postului Mare


Astăzi este Duminica iertării.
 Am fost la biserica ,dupa poate prea multi ani.
Biserica de sat de tara,foarte frumoasa,oamenii credinciosi cu frica de Dumnezeu, un preot tinar, cu har.
 Ascultind slujba, prea putin credincios ce sint, am recapitulat un pic din viata si a iesit un rezultat cu  virgula. 
 De aceea imi cer iertare!!!
 Singura mea scuza ar fi ca sint om.

Errare humanum – Sa gresesti e omeneste !

Always forgive your enemies , nothing annoys them so much. (Oscar Wilde)

Coborind pe pamint si revenind in lumea reala , am tot calculat aplicind diferite formule si axiome , rezultatul e acelas. 
De prea multe ori nu vedem padurea de copaci si din pacate trecem in viteza pe linga oameni care merita mai mult din partea noastra . 
Nu avem intotdeauna loc sa ne intoarceam sau cind o facem e prea tirziu.
Asta e viata sau vorba francezului   C'est la vie !

Toate cele bune TUTUROR!!!



vineri, 4 martie 2011

eu si masinile mele,Remember

Pentru ca este martie m-am gindit ca masinile mele, spun asa chiar daca am avut in proprietate doar o dacie albastra pentru ca consider ca toate masinile care le-am condus au fost ale mele, merita un post pe blog.
 Nu pot s-a nu imi aduc aminte de instructorul meu,care in prima ora de condus camionul de scoala , proaspat upgradat cu o cabina noua ma intrebat ,probabil ca sa verifice cunostiintele tehnice de proaspat elev in clasa a XII-a....Cum il chema pe calul lui Alexandru Macedon?.... E clar ca raspunsul meu a fost Poftim?....Binenteles ca am montat toate stopurile si am strins toate conductele de la cabina cea noua si inca nefunctionala pina am aflat ca e vorba de Ducipal!

 Daca aveam net pe mobil as fi rezolvat mai usor dar asta e.Instructorul meu,avea si o axioma- Cu masinile trebuie sa te porti ca si cu femeile ,fin, ca daca le bruschezi....,
 Alta vorba de duh care imi vine in minte.....Intr-o intersectie era o cruce.Ce scria pe cruce?....Aici odihneste cel care a avut prioritate de dreapta.
 Binenteles ca cu Ducipal si vorbele instructorului in minte am facut un numar de kilometri cu un numar de masini.
De aceea vreau s-a multumesc tuturor masinilor care le-am condus pentru ca m-au inteles si ca au fost alaturi de mine. In mod special am tinut mult la Volvo, camionul De Rooy



  mai postez citeva poze cu masinile mele....
 Dacia albastra...asteptind remat-ul...pentru reincarnare
 masina de asistenta la VTM Sinaia,
 Adunam rable,

Caram masini noi,

  



Promit sa revin si cu alte poze,pentru ca merita . Masinile mele nu m-au dezamagit niciodata!!!




marți, 1 martie 2011

1 martie

Un gind bun si un martisor ,virtual, tuturor cititoarelor acestui modest blog!!!
E 1 martie , vine primavara calendaristic vorbind , deci e de bine,chiar daca afara ninge !!!

Cit de putine lucru avem nevoie,
 Mi-ar fi placut sa stiu sah, poate era mai usor,
Stiu doar cum se muta piesele, atunci
Dar totusi e Primavara,
Toate cele bune Tuturor!!!