duminică, 30 ianuarie 2011

saptamina 4

Luni.
Ca de obicei ce incepe rau se termina mai rau.Intram in firma s-a incarcam ciocolata pentru Italia.Sint 66 de paleti de ciocolata, noi avem 33 de paleti in duba….conflict de interese.Dupa un pic de conversatie aflam vestea cea mare sint de fapt 54 si cu ajutorul unui vesnic descurcaret stivuitorist francez folosim la maxim spatiul disponibil .Incarcam si plecam spre Italia. Coasta de azur noapte e mai frumoasa, cine stie daca o s-a cobor vreodata ….
Explicatie: prin stivuitoristul vesnic descurcaret as vrea s-a se inteleaga OMUL care are stivuitor,pentru ca de multe ori el nu este un simplu stivuitorist ci un mic magazioner,dar in orice caz vede in timp si spatiu mai mult decit s-ar putea crede.
Marti.
Gatam ziua de ieri la 3 dimineata,parcam discret in marea curte a beneficiarului si asteptam s-a se gate pauza. Un pic de italiana si tragem la rampa 11.Surpriza,micul stivuitorist descurcaret Italian,un fel de SEF ma ia la 11 metri….ai dormit pina la ora asta ,il informez elegant ca la ora 3 el dormea si devenim prieteni.Dupa ce descarca paletii mai dureaza dublu timp s-a identifice paletii si modele de ciocolata ca tocmai sint vreo 26 de tipuri , era mai descurcaret cu stivuitorul decit cu scanerul.Rezolvam si actele.Urmeaza incarcarea cu ciocolata pentru Luxemburg la Induno Olona.110 km trec repede ajungem la fabrica,rezolvam cu paletii nostri si incarcam 66 de paleti pt Luxemburg. Plecam,traseul e cu tranzit Elvetia….acte de vama, card pt masina …oprim, vrem nu vrem la 21.50 intr-o parcare pazita contracost 15 euroi.Cu ocazia asta trec si prin tunelul Sant Gotard, 17 km, aproape cit Alba-Teius, au avut un pic de lucru la el.
Miercuri.
Peste noapte a nins si repede au facut curat pe sosea.Plecam spre Luxemburg. Ajungem cu un pic de noroc ,adica prima data am trecut pe linga firma,ca asa e in tenis.La birou surpriza descarcarea e pt miine.Noroc ca se vorbeste franceza.Descarcam fara probleme.Intre timp primim si incarcarea miine dimineata din Olanda, Veghel. Dau rapid o  geana pe harta,o s-a trecem pe linga garajul De Rooy,am amintiri placate de acolo.Plecam,alimentam la Berchem, ca e mai ieftin si plecam mai departe.
Joi.
Ajungem la Veghel la 01.30.Gasim greu adresa ,pe unde ne ducea Ioana,drumul era blocat de o bariera peste noapte.O intoarcere romaneasca si un pic catre centru  ajungem parcam si somnic.Dimineata suna ceasul prea devreme.Tocmai visam vechiul garaj,locurile de parcare,cafeaua gratis si fetele de la receptie.Pina beau cafeaua il sun si pe fostul meu dispecer,am ramas prieteni ma invita la o cafea. Ajung la birou si surpriza incarcarea e la 12.00 si nu am decit 2 din cele 3 numere miraculoase care spun ce incarc.Limba engleza e la amindoi deficitara,el mai merge la un sef eu mai beau o cafea ,gratis. Ne despartim prieteni  trebuie s-a revin la 11.30.Inapoi la somn,fara vise .La 11.29 prietenul meu imi face semn ca e ok s-a vin cu camionul. Incarcam si facem vama la alta locatie in aceeasi zona.Plecam spre Elvetia,dar trebuie s-a ne oprim la granita, dupa 22.00 nu circuleaza camioanele .
Vineri.
Ajungem repede la granita,ne apucam de stat la coada la acte,surpriza,nu avem nevoie decit de 2 vize de la vama germana si elvetiana.Intram in Elvetia, 100 km trec repede.Ajungem la destinatie,pauza de masa se descarca dupa 13.00. Pina una alta parcheaza linga noi un coleg de la Nottheger, e din Deva si nu e asa de norocos ,degeaba a ajuns ca doar luni descarca.Pina gata el alfabetul cu sfinti pentru dispecerul lui noi, descarcam fara probleme. La despartire facem o donatie o piine si o sticla de vin. Ne intoarcem in baza,sint 140 km dar drumul trece un pic si Austria cit se statea la vama la Nadlac. Nicaieri nu e ca in baza.Dupa dusul si cumparaturile de rigoare tragem in zona industriala.Colegii nostrii de firma  trec pe la noi ,luni pleaca acasa cu camionul .Pina s-a povestim de una si alta suna telefonul.Trebuie s-a plecam la Lindau,s-a luam marfa de pe un camion cu prelate oprit de politie si gasit cu marfa neasigurata . Beton,daca e ordin cu placere.
Simbata.
Ajungem la 3.00 linga colegi parcam in pozitia ideala s-a putem schimba marfa dimineata cind o s-a vina un stivuitor.La 8.30 cineva bate la usa, bate prea tare.Ne apucam cu un stivuitorist amator si 2 trasnpaleti s-a mutam 22 tone de zahar. Gatam relative repede,luam micul dejun si asteptam s-a se treaca mai departe 9 ore de pauza. Trec si plecam spre baza.Tragem in alta zona industriala unde mai gasim loc si ne pregatim de weekend. Montam digi si ma apuc de net ca tocmai se gata si luna .
Duminica.
Program de voie.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

saptamina minus 1


Pentru ca nu sint chiar asa de cunoscut ma gindesc ca in postarile cu minus s-a mai ma prezint pe mine si amintiri despre mine.
 Acum 3 ani plecam la munca in 1 ian .La 5.30 eram in trenul de Bucuresti, avionul care ma ducea in Olanda pleca la 16.00. Eram la De Rooy, pe transportor de camioane,aveam Volvo,ban de ban, asigurare de viata,alea alea. Lucram o luna si o saptamina acasa,naveta cu avionul.Dar viata bate filmul, intotdeauna.
Acum 2 ani eram om de stiinta, la pix si surubelnita,masina de serviciu si blackberry.
Acum m-am intors a 3-a oara la condus camioane.Cred ca e un fel de boala,creeaza dependenta….fara s-a nesocotesc si nevoia de lichiditati care este. Sint in echipaj,pe un MAN cu o duba frigorifica si fac curse Germania-Franta sau mai bine zis Germania-EU. Tura e de minim 2 luni cu cca o luna acasa,dar ambele termene sint maleabile.GarsoMANiera e ok, de 3 ani, 300 000 km , cutie automata, avem antena de satelit de la digi si internet pe Germania. Nu e prea rau dar mai e loc de mai bine.
Ce as mai putea zice despre mine, doar de Bine!!!

saptamina 3

Luni, ce iarba ,basme….cine se trezeste de dimineata…sau a dormit prea mult sau se trezeste cu fata la perete.Deci incepem..descarcarea nr 3,ajungem prea devreme oamenii lucreaza in capitalism si capitalismul zice ca programul incepe la 8.30, cred ca mi-ar place . La descarcarea 4 merge super,next ,next finish.Ultima in ordinea numerelor de pe cmr , descarcarea nr 5. La adresa de pe cmr , nu este firma,la adresa de pe factura de pe ambalaj nu se poate ajunge cu camionul,alegem ultima varianta  mergem la singura firma din zona care lucreaza cu piese de tractoare si Bingo. Capitalism, inteleg dar s-a duci o cutie de 200 kg cu un camion de 40 tone e ceva stiintific. Asta e.Mergem catre incarcarea de a doua zi, cascaval pt Germania.Facem o deviere pe la Intermarche pt mici cumparaturi si schimbat butelia mare,din care se umple butelia mica ,care ne ajuta s-a mincam mincare calda.Pt teste facem repede o supa de taietei si file de peste. Cine e pofticios s-a se stearga la coltul gurii, pestele era semipreparat iar supa asemenea.
Marti, la 8 tragem la rampa si plecam la 12.00, s-a fim seriosi asta e randament,dar viata bate filmul. Plecam spre Germania,dar 13.00 ceasuri rele…un motociclist imbracat albastru apare in spate, depaseste ,face un semn discret si tragem elegant intr-o parcare,unde sint 2 microbuze fara insemne si 5 camioane. Vine un ARR-ist francez si intreaba Parles francais!!! Da…..Atunci cartele afara din tahograf,permisele si adeverintele de concediu si un voluntar cu mine.Tragem la sorti si ma duc eu,sint expertul in franceza de pe camion,fara s-a fiu lipsit de modestie,ceva in genul cel mai tare din parcare si parcarea era aproape goala. In dubita sint 2 posturi de control, laptopuri ,imprimanta interior cochet.Se verifica cardurile si descarcarea din tahograf……35 minute….si Victorie sintem in regula.Plecam mai departe , ne oprim seara pe linga Paris.
Miercuri , plecam la 4,trecem prin Paris elegant.Ajungem in Baza dupa masa…..surpriza urmeaza schimbarea placutelor de frina. Pentru ca nu sintem capitalisti am adus din tara placutele si avem un prieten,Italian, care are un mic atelier dotat inclusive cu pistol de aer pt desurubat. Toata afacerea dureaza 5 ore,afacere pt patron…ca pt subsemnatul inseamna munca de ocnas. Ma imprietenesc si eu cu italianul.Si pentru ca cine e harnic si munceste ori e…. ori nu gindeste…..fac prima mea afacere din anul asta…..imi cumpar un ford escort ,second hand, cochet, un pic de lucru la el…..si in rate.
Joi, descarcam cascavalul, tot in ritm capitalist in rampa la 8 si gata la 10.Mergem in baza ,alimentam,luam actele si plecam in zona s-a incarcam pahare de plastic goale, descarcare pe linga Bordeaux…descarcare luni ca sint 1200 km…..Mai facem o halta la magazine pentru cumparaturile saptaminale. Conducem pina la 01.00
Vineri,pentru ca se poate, ajungem la descarcare.Expertul francez de pe camion coboara  si puncteaza.Descarcam azi. Cum o fericire nu vine niciodata singura trebuie s-a luam si europaletii si tocmai am aflat ca incarcam ciocolata pt Italia si nu e nevoie de europaleti.NU vreau s-a ma gindesc cita manopera urmeaza.
Faza zilei. Cind am ajuns la mica fabricuta,am gasit omul minune,Stivuitoristul, dupa salutarile de rigoare ,chiar si el stia ca descarcarea e pe luni,suna la birou….si este intrebat de unde e masina….a raspuns discret german,chiar cu un pic de frica/jena.A primit un ok si a plecat s-a faca ordine in magazine.Imediat mi-am dat seama ca daca nu schimbam dubele si aveam nr de romanica eram incadrati la alt articol.

Simbata si duminica. Program administrative si la dispozitia personala( asa ar suna daca eram in armata). E frig, bate vintul si sintem intr-o zona industriala.

saptamina 2


Saltare cititori de blog,
Luni,…parca nici iarba nu creste….cafeaua corespunzatoare si dau o fuga in Sebes s-a descarc cardul tahografic si pentru o intilnire de inceput de an cu Sefu.
 Ajung la locul cu tehnica stiintifica ,sint emotionat…e prima data… Sint 3 luni si 11 zile de condus….si imediat o domnisoara se ocupa de card si eu pina una alta scot din biblioteca personala 2-3 glume,elegante si culmea functioneaza, ma uit la ceas, 42 de ani inseamna sau ca nu  sint chiar asa de batrin sau sint  inca bun …sau sint alte variante.
Iau cd-ul si listarea si ma duc spre birou.DOLIU National , deseara e plecarea.Noroc ca o pasarica mi-a soptit la ceas de seara ca s-ar putea ..si bagajele sint aproape gata.Dar ramin in doliu.Nimic nu mai merge,nu se potriveste nimic.
Seara la 19.00 soseste masina ,la scara, cum altfel,bagajele inghesuite si GO.Germania sosesc.Il luam si pe colegul meu pe drum, sintem 4 persoanele cu bagajele corepunzatoare.No comment!
Pe drum ceata si vestile urite isi dau mina.Se schimba echipajele si remorcile. Asta e ,mai rau nu cred ca se poate.
Marti, Ajungem in baza dupa 12 ore de drum cu  pauze pt vingnieta pe Ungaria si Austria si 2 alimentari.Masinile sint in baza,colegii le incarca pt noi. Asteptam s-a vedem cursele.Nu e clar ca se mai schimba dubele,inseamna bagajele schimbate ,truse ,cauciucuri si alte marafeturi.Nu suna prea bine.DAR, niciodata s-a nu spui niciodata, vine informatia cu traseele…o masina merge la Strasburg si una in Spania…..Care sint bagajele…si trusele? Pina nu se schimba modificarea….
Clar viitorul suna bine, duba pt mine merge la Strasburg…400 km, descarcare miine……Plus ca are nr de germanica,avantaj clar in fata organelor de control de pe drum…..
Miercuri ,Strasbourg retur baza,incarcare pt Strasburg.
Joi,descarcare Strasburg retur tot Strasburg……dar altceva inafara de Strasburg nu exista…… pina ajungem in baza se schimba modificarea, apropos Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple! Atentie se inchid usile urmeaza 5 descarcari, urmeaza peron pe partea cealalta.
Vineri, primele 2 descarcari  una chiar pe ringul mic al Parisului,locatie deosebita,aglomeratie si strimtoareala de nu se exista.A doua descarcare pina la 12,binenteles ca ajungem la 14.00.Scot din arsenal bagajele de cunostiinte frantuzesti si cu ajutorul unui mic si de treaba stivuitorist francez se rezolva.
Simbata si Duminica program de curatenie si intretinere auto si personala intr-o benzinarie Total.

duminică, 9 ianuarie 2011

saptamina unu

Salut cititorii acestui blog.
pentru ca nu o s-a fiu activ zilnic am ales saptamina...
la inceput citeva poze cu subsemnatul ...mai de demult....



 si cum nu exista Viata fara de Moarte s-a nu-i UITAM pe care numai sint linga noi

 


acestea fiind scrise,...consider ca a trecut cu bine saptamina unu....Noapte Buna!!!

luni, 3 ianuarie 2011

prima zi din urmatoarele zile

pentru inceput as vrea s-a multumesc lui Sagio del Alpi, pentru tot.....prieteni stiu de ce....


autoportret



 urmatoarea melodie are adresantul necunoscut.