sâmbătă, 28 mai 2011

saptamina 21

LUNI

    Daca e Germania , nu e treaba mea. Upss, am schimbat firma deci Good morning Vietnam.Gasim firma dupa nume si un depozit dupa adresa. Aleg firma, raspuns gresit trebuie descarcat la depozit. 10 min pe jos fac piciorul frumos.
Descarcam la foc automat,avem 150 km pina in baza. Primim ordinal de incarcare , again adresa cunoscuta, dar din pacate se simte un miros de Italia la retur.
Incarcam ,alimentam si cind mergem dupa acte, retur din Italia.
Pina la descarcare avem 750 km,inclusive 300 pe autostrada deci viitorul suna bine.

MARTI

  Ajungem la ora 4, avem cheia si tragem la rampa.Oameni de treaba au si o rampa care se deschid usile la dupa inauntru, avantaj diagrama.
La 6,30 ora obisnuita de trezire,ceva nu e conform scenariului trebuia sa fie miscare. Cu o jumatate de ochi deschis ma duc inauntru. Alti oameni decit de obicei, précis a umblat regizorul si la distribuitie, dar rezolv enigma repede. Oamenii mai aveau ceva marfa de aranjat. Raminem prieteni dupa ce primesc ok-ul si pt dus.
Dupa ce descarca , confirm actele si la dus. Urmeaza micul dejun si cind se gata pauza plecam spre Italia.
La un peage nr nostru a iesit castigator la jardarmerie si mergem cuminti in parcare. Omul in albastru ne cheama inauntru ,iau mapa cu acte si incep sa ma rog…. Surpriza ,ajung in birou si imi face semn sa plec.Mai intreb odata ,JE? Nu apuca sa gate raspunsul si am iesit din birou.
Pe drum, colegul stie o parcare cu Leclerc care are net.Oprim clar .Din pacate,si din lene, nu aveam completat ofline blogul pe sapt trecuta, asa ca doar salut lumea.
Gasca mea de la radio Energy, ma primeste ca intors de pe front!!!! MULTUMESC
Mergem repede mai departe. Din pacate, nu sint atent la semnele de circulatie, si cum nici nu am fost prea des prin zona.,masina goala…..ma bag in depasire…si vreo km astept un peage sau vreo parcare. Vine peage-le primul, déjà se vedea o trupa de jardarmi. Intru in parcare si la jardamul sef,….omul mai taie un pic din lupta de clasa cind vede ca parlesc un pic, si incepe cu inceputul, diagramele din ceas,apoi cele depe ultima luna, aduc 3 si adeverinta de concediu. Citeste diagramele incrucisat si de la stinga la dreapta si de la dreapta la stinga.Stau cuminte si astept. Dupa citeva minute, dar lungi, ma cheama la masina.  Avem o problema, mai la vale….nu il las sa termine si recunosc. BINGO, iau 90 pentru nerespectare distantei de siguranta. La alt jardarm un Italian incepe parlamentarile si la altul un polonez ,tare in clanta este c-am executat. Salut frumos , multumesc si ii urez jandarmului o zi buna.
Plecam mai departe.La Cuneo sa incarcam miine.
Mergem direct de la Ventimiglia, via Franta si culmea ajungem.Adica trecem prin tunel dup ace lasam camionul din perne. Cine are noroc are!!!
Ajungem la firma si somn de voie!!

MIERCURI

Degeaba ma trezesc la 6,30. La firma apare primul om pe la 8. Un pic de italiana de dimineata nu e daunatoare. Aflu ca magazionerul vine la 8 si poarta corespunzatoare.
Stau cuminte la poarta si imi incerc norocul la intrefon.Precis mi-am consumat norocul cu jandarmul meu.Ca pina nu vine un cetatean cu ochii oblicii nu se deschide poarta. Il fac Doctore el ma face Capo.
Ne intelegem bine,pina imi arata cu ce vrea sa ne incarce, table ,42 europaleti. Dar stiu ca asiaticii astia nu negociaza deloc. Parca cind imi zice capo, ma unge la suflet. Incarcam 20 tone de table in 45 minute si mai stam 1 ora dupa acte.
Plecam agale.prin Trento il sun pe Sagio, ca vorba aia trec pe la el pe mosie.
Ajungem in Baza, ca acasa nu e niciunde. Somn de voie.Vreau  garsonMANiera inapoi.

 JOI

Incepem ziua cu un dus, si cu rugaciune pentru o cursa catre brinza.
Probabil ca Doamne ,era pe frecventa  dar eu eram decalat. Ca incepem ziua cu o descarcare care se face in 3 locuri.,dar totul  e bine cind se termina cu bine.
Descarcam si incarcam din 2 locuri pentru 2 descarcari. Treaba buna e ca sintem pe felie, mergem in spre Brinza.
Mergem cu spor si doar cu tone putine. Avem si ok pt un PIC de autostrada.
Ajungem in zona si parcam.Ceva lipseste de pe cmr, un nume de firma care e in zona industriala. Dimineata e  aproape.

VINERI


Daca e Franta iau actele si imi fac gimnastica de frumusete. Gasesc firma ,dar nu e omul de stiinta care trebuie vine la 9, program de injiner.
Identific repede bancomatul de cafea.Descarcam si luam paletii….o sa avem distractie la brinza.
Plecam spre a doua descarcare,130 km trec ca vintul déjà simt miros de brinza, dar inca nu avem confirmarea.
Descarcam, frantuzul meu , ma confunda dupa nr de la saua cu un neamt, dar devenim prieteni chiar si dup ace il trimii la plimbare prin hala mare dupa paleti. Nu gaseste.Eu am vrut ,daca el nu are….
Sunam si primim ordinal ,incarcam luni brinza.

ALLEZ LES BLEU!!!!

si un castel
Toate cele bune Tuturor!!

Saptamina 20




LUNI

      Cine se trezeste de luni dimineata, précis a dormit bine in weekend. Deci azi e ziua plecarii, primele informatii spun ca la 8 se face ITP-ul la camion si in drum spre incarcarea din Sebes se face imbarcarea. OK, dar cum viata bate filmul se modfica orarul si mai apare o mica problema tehnica.
      Dar totul e bine cind se termina cu bine. Dupa incarcare si imbarcarea personalului navigant  ne deplasam catre Aiud si executam operatia inversa demontarii cutiei de pe saua.
  Dupa munca si rasplata, deci servim cina inclusiv desert plecam la 2,30 spre Germania.

MARTI

   Trecem pe repede inainte ,prin vama ,binenteles nu fara o mica verificare a documentelor, avem noroc ca saua e inmatriculata in D. Rovignieta ungureasca si la drum.Intru si eu la volan dupa ce mai scapam de sate si de aglomeratie.Am uitat sa prezint echipamentul Man, 440 caluti, automat si saua cu prelata ,aici poate  intra melodia …OFFFFF prelata blestemata…dar nu e cazul…
  Ajungem seara la locul de descarcare si binenteles ca programul era gata demult, mai era o masina in fata noastra si mai apare un roman,parca acelas scenarist scrie povestile astea.
  Dupa tatonarile de rigoare, cum merge treaba,va plateste patronul aveti curse ,cind mergeti acasa,.trecem la detalii tehnice. La deposit se poate intra mai pe sestache , dimineata la 6  vine cineva la magazie si se face descarcarea dupa ordinea predarii docomentelor.Deci …e clar programul pe dimineata.


MIERCURI

     La ora 5, intram in curtea depozitului ,discret in spatele unui camion de-al casei.Conform informatiilor la 6 vine la birou si predam actele.Pentru ca sintem cu prelate nu putem descarca ca oamenii botezati la rampa si trebuie sa asteptam micul stivuitorist austriac. Acum se aude pe fundal melodia cu prelata si blestemul ei. Inca nu scot calendarul, vorba lui Sagio, si se face ora 9 pina descarcam.Precis stivuitoristul austriac e pregatit la alta scoala, cel mai sigur asta a absolvit scoala de balet de la Abrud.
   Pentru ca vestile sa fie in ton, aflam ca duba noastra cu frig este in capatul Frantei. Acum se aude iar melodia si blestemele.
   Ajungem in baza, si primim incarcarea pt aici dupa deal,la Strasbourg, cu vopsea, déjà vu clar.
  Incarcam din cel mai inghesuit loc de incarcare ,cumparaturi…facem adunarea firmei la un chebab plus , sarut mina Sefu!!! Si mai prind 3 ore de somn

JOI


  Plecam cu vopseaua la ore mici, sa ajungem la prima ora si sa ne putem intoarce. Cursa eleganta, ajungem la 9, micul stivuitorist francez ne imbie cu cafea gratis ,marchez de 2 ori, confirma cmr-ul si go back.
  Ajungem iar in baza, se fac permutarile de rigoare si ajung pe un Daf xf,automat, dar cu diagrama , masina incarcata, trec direct la volan. Prima impresie super. Nu avem nici greutate.
Dar seara, vreau in garsonMANiera mea, la mansard e un pat mic si cu salteaua tare.

VINERI

   Descarcam repede si mergem sa incarcam cauciucuri pentru Germania.
 Daca e Franta sint acasa , rezolv elegant incarcarea inainte de ora programata.
  Plecam in regim de croaziera. descarcarea e luni.

  Pentru toti cei care au un blog

 Toate cele bune TUTUROR!!!

duminică, 15 mai 2011

Remenber de mai

Salut calduros pentru cititori,
Miine, luni 16, plec la munca, urmeaza sa incarc de linga Sebes pentru Germania.
Nu as fi sincer ,daca nu as recunoaste ca am ceva emotii, dar urmeaza sa intru iar in sistemul  cu brinza si asta e de bine. Mi-am facut lectiile un pic despre internetul pe Germania si am pregatit fituici...
Pe acasa, se potriveste vorba toate is noi si vechi sint toate. Plus minus unele modificari in punctele esentiale.
Dar asta e viata.
 Nu s-au intimplat prea multe lucru ...si atunci  o melodie .doua...



 si o dedicatie speciala, binenteles



   Toate cele bune TUTUROR!!!!

luni, 9 mai 2011

Mea culpa

Va salut si va respect!
 Pentru ca asa e frumos, vreau sa incep cu o autocritica , pentru ca eu sint de vina ca nu am scris aici si cel putin teoretic nu am nici o scuza . Binenteles ca as putea s-a trec mai departe la urmatoarea saptamina ,dar nu sint hotarit sa imi fac autocritica,in fata colectivului. Ca in sedintele de la utc.,ca doar a trecut si ziua muncii si ziua tineretului.
 In zilele astea care au trecut as fi vrut sa fiu.

dar nu sint,
 A fost si greu si usor.
 Dar viata bate filmul, intotdeauna.
 Toate is vechi si noi sint toate.
 Azi, stau cu bagajele pregatite si astept telefonul care anunta plecarea inapoi la munca, Alta firma ,dar in acelas sistem cu brinza.
 Daca ma uit un pic in urma .... dar mai bine nu.
 O melodie , doua , cu dedicatie sau fara....

 un trandafir , pentru cine stiu eu... MULTUMESC!!!!




 Toate cele bune TUTUROR!!!